آجر کف و مهم ترین ویژگی های آن

انواع آجر

همانطور که می دانید؛ آجر یکی از پر ‌مصرف‌ترین و همچنین متنوع‌ترین مصالح ساختمانی است که همواره مورد توجه قرار دارد. برای طبقه‌بندی آجرها از معیارهای مختلفی بهره می‌گیرند. به عنوان مثال انواع آجر از نظر محل استفاده به آجر توکار، آجر کف، و آجر نما و همچنین از لحاظ نوع کاربرد به آجر مهندسی، معمولی و آجر نما تقسیم می‌شوند. آجرهای هره، محوف، پخ نیز حاصل دسته‌بندی‌ها ان‌ها از لحاظ شکل می‌باشد. البته علاوه بر موارد ذکر شده فاکتورهای دیگری نیز برای تقسیم‌بندی آجرها وجود دارد، که در ادامه مطالب ما برخی از آن‌ها را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد.

۱– تقسیم بندی آجر بر اساس کیفیت و نوع متریال:

آجرها بر اساس کیفیت و نوع مواد اولیه به کار رفته، به سه دسته آجر درجه یک، آجر درجه دو و آجر درجه سه تقسیم می‌شوند که در ادامه در رابطه با ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها بیشتر سخن خواهیم گفت.

  • آجر درجه یک:

آجر درجه یک، تولید شده از بهترین متریال بوده و از مقاومت و دوام بسیار بالایی بهره‌مند است. در ساختار آجر درجه یک، هیچگونه شن و سنگ ریزه مشاهده نمی‌شود. از آنجایی که این نوع آجر به خوبی می‌پزد درصد جذب آب آن بسیار پایین بوده و هیچوقت بیشتر از ۱۰٪ نمی‌شود. هنگامی که یک آجر درجه یک، نظیر آجر لفتون تحت اصابت ضربه قرار می‌گیرد صدای انتشار یافته از آن مشابه به صدای سرامیک خواهد بود.
همچنین هیچ‌گونه شوره زدگی و آهک بر روی سطح این نوع آجر مشاهده نمی‌گردد و دارای بافت منظم و همگنی است. یکی دیگر از راههای تمیز این نوع آجر از انواع بی کیفیت آن رنگ، است. آجرهای درجه یک دارای رنگ زرد و قرمز کاملا یکسان بوده و از نظر اندازه و شکل نیز همه یکدست هستند. آجرهای درجه یک سایز کاملا استانداردی داشته و از حداکثر مقاومت فشاری ۲۲۸۰ و حداقل مقاومت فشاری ۲۲۵۴ برخوردار می‌باشند‌. معمولا بناهایی که با این نوع آجر ساخته می‌شوند دارای طول بالای صد سال هستند.

  • آجر درجه دو:

آجر درجه دو اغلب برای ساختمان‌هایی که نیاز به طول عمر حداکثر ۱۵ سال دارند، استفاده می‌شود. این نوع آجر از لحاظ مشخصات فنی و ظاهری تقریبا مشابه با آجر درجه یک بوده، به همین دلیل گاهی تجربه و دانش کم خریداران، موجب اشتباه آن‌ها در خرید می‌شود.
به هر حال آجر درجه دو نیز، یک نوع آجر استاندارد بوده و رنگ زرد و قرمز دارد و به اندازه کافی حرارت دیده و خوب می‌پزد.
آجر درجه دو دارای اشکال منظمی بوده و درصد جذب آب آن حدود ۱۵٪ است. حداقل و حداکثر مقاومت فشاری این نوع آجر حدود ۱۵۴ تا ۱۷۵ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع می‌باشد و قابل خراش با ناخن دست نیست.

  • آجر درجه سه:

این نوع آجر هم از لحاظ دوام و طول عمر و هم از نظر مشخصات ظاهری تفاوت‌های بازی با دو مورد معرفی شده دارد. رنگ آن قرمز کم رنگ بوده و از شکل و سایز منظم و یکسانی برخوردار نیست. مقاومت فشاری آجر درجه سه ما بین ۱۰۵ تا ۱۴۰ سانتی‌متر مربع است و علی‌رغم داشتن بافت ناهمگن درصد جذب آب بالایی نیز دارد. یکی از مشخصات بارز دیگر این نوع آجر صدای آن پس از برخورد به یکدیگر یا دیگر اجسام است که به علت خامی و عدم پخت کافی صدای بم دارد. مقاومت و طول عمر آجر درجه سه بسیار پایین بوده و حتی جای خراش ناخن بر روی آن می‌ماند.

۲– تقسیم‌بندی آجرها از نظر ساختار و شکل ظاهری

انواع و اقسام آجر با توجه به این نوع تقسیم بندی در بازار وجود دارد و دست مصرف کنندگان با توجه نو استفاده و کاربرد در انتخاب کاملا باز است. معمولا آجرها از نظر شکل ظاهری ممکن است در چهار حالت، تو پر، توخالی، متخلخل و سوراخ دار در بازار به چشم بخورند. در بین موارد نام برده آجر تو پر دارای مقاومت بالاتری بوده و عمده کاربرد آن برای ساخت دیوارهای باربر است.

۳– انواع آجر از نظر متریال به کار رفته در آن و تکنولوژی ساخت

شاید جالب باشد بخوانید :

همانطور که گفتیم آجر یک مصالح ساختمانی بسیار متنوع است. یکی از دلایل عمده وجود تنوع بالا در این محصول، تولید آن با انواع و اقسام متریال و مواد اولیه می‌باشد.
انواع آجر از نظر متریال و تکنولوژی ساخت، شامل آجر لعابی، آجر سفال،آجر ماسه آهکی، آجر نسوز، آجر فشاری و ماشینی است.
در بین آجرهایی که در این دسته بندی قرار دارند، آجر نسوز جدیدترین نوع آجر بوده و از تکنولوژی ساخت به روز‌تری برخوردار می‌باشد. جالب است بدانید این نوع آجر دارای مقاومت بالایی در برابر حرارت و دمای بالا بوده و حتی از آن به عنوان عایق حرارتی نیز یاد می‌شود.
البته استفاده از این نوع آجر در اطلاق گرما و انرژی نیز پیشگیری به عمل می‌آورد. با توجه به امتیازاتی که ذکر شد، قیمت آجر نسوز نسبت به سایر آجرها گران‌تر است.

دیگر متریال کف

امروزه جهت کف پوش کردن زمین چه در فضاهای بسته و چه در فضاهای باز متریال‌های مختلفی به کار می‌رود که افراد با توجه به سلیقه و معیارهایی که برای انتخاب دارند، گزینه مناسب را انتخاب می‌کنند. امروزه انواع و اقسام سنگ‌های کف پوش، موکت، موزاییک، سرامیک، پارکت، لمینت و غیره در کف ساختمان‌ها، محوطه‌ها و خیابان‌ها به چشم می‌خورد.
اما واقعیت این است که هیچ کدام از موارد ذکر شده تمام فاکتورهای مورد نیاز برای یک کف‌پوش ایده‌ال را ندارند. یک کف‌پوش ایده‌ال در کنار جذابیت و زیبایی باید دارای ویژگی‌های دیگری نظیر طول عمر بالا، عدم لغزش، گرم، نگه‌داری راحت و نظافت راحت باشد. با کمی دقت و توجه به خوبی مشخص است کف‌پوش‌های آجری که جزو آجر اصفهان هستند، تنها موردی است که همه ویژگی‌های ذکر شده برای یک کف‌پوش ایده‌آل را دارند.

مزایا آجر کف

همانطور که متوجه شدید امروزه استفاده از آجر به عنوان کف‌پوش به شدت مورد توجه طراحان دکوراسیون داخلی و مهندسان معماری قرار گرفته است. مسلما این توجه نشانه‌ای از قابلیت‌های بالای این محصول نسبت به سایر گزینه‌های مورد استفاده در این باره می‌باشد. در ادامه مطلب ما دلایل اصلی توجه خاص به آجر کف‌پوش را در قالب مزایای آن برای شما بازگو خواهیم کرد.

  • انعطاف پذیری بالا:

آجرهای کف‌پوش بسیار متنوع بوده و به همین دلیل، انعطاف پذیری در طراحی آن‌ها بسیار بالاست. پس طراحان قادر هستند با چاشنی ایده و خلاقیت طرح‌های بسیار زیبایی با استفاده از ان‌ها به وجود بیاورند.

  • استحکام بالا:

آجرهای کف‌پوش دارای دوام و ماندگاری بسیار بالایی در شرایط جغرافیایی گوناگون هستند. به عبارت دیگر گرما و سرمای هوا تاثیری در فرایند ماندگاری آن‌هغ ندارد. وجود ساختمان‌های قدیمی در اقصی نقاط گرم و سرد دنیا به راحتی این ادعا را اثبات می‌کند.

  • زیبا چشم نواز:

این نوع کف‌پوش، کاملا طبیعی بوده و حس زیبایی و آرامش را به روح و جان انسان القا می‌کند. در واقع زیبایی آجر یک نوع زیبایی ذاتی بوده و همیشه با آن هست.

  • ضد آتش و عایق حرارتی

همانطور که گفتیم آجر از خاک رس تولید می‌شود. به همین دلیل در برابر آتش به عنوان یک عایق حرارتی عمل کرده و در خاموش کردن آتش موثر عمل می‌کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هجده − دو =