آشنایی با انواع لوله درزدار

لوله درزدار چیست؟

یکی از پر مصرف‌ترین لوله‌های صنعتی، لوله درزدار یا welded pipe است. لوله درزدار از طریق خم کردن، شکل‌دهی و جوش‌کاری ورق‌ها تولید می‌شود و روی سطح لوله درز جوش به وجود می‌آید. به همین دلیل، لوله درزدار با نام لوله سیاه درزدار نیز شناخته می‌شود. لوله درزدار همواره به این معروف بوده که مقاومت کمتری در مقایسه با لوله مانیسمان دارد. اما امروزه با استفاده از جوش‌کاری فرکانس بالا، دو قسمت را به خوبی با جوش می‌دهند و این مسئله تا حد زیادی حل شده است. با این حال، این نوع لوله‌ها در طول زمان با توجه به شرایط  محیطی از جمله انقباض‌های حرارتی، تحت فشار قرار می‌گیرند و ترک بر می‌دارند و خراب می‌شوند. به همین علت، از لوله‌های درزدار به‌طور کلی برای کاربردهایی که نیاز به انعطاف پذیری و مقاومت بالا در برابر فشار و تنش حرارتی، استفاده نمی‌شود.

 

نحوه ساخت لوله درزدار

برای تولید انواع لوله‌ درزدار از ورق‌هایی استفاده می‌شود که درنورد گرم و سرد از قبل تولید می‌شوند. سپس با توجه به نیاز و سفارش‌های درج شده، کویل‌ها را به بخش‌های کوچک‌تر قسمت بندی می‌کنند؛ این بخش‌ها با عنوان کلاف یا نوار نیز شناخته می‌شوند. برای تبدیل کویل به کلاف، آن‌ها را به قسمت برش می‌فرستند تا با کمک دستگاه برش، کلاف‌ها تولید شوند. پس‌ از اینکه کلاف تولید شد، محصول نهایی یا همان کلاف را به بخش نورد می‌فرستند. یکی از روش‌های جوش‌کاری لوله سیاه درزدار، جوش‌کاری پیوسته یا فیوژن است. در این روش چهار سایز مختلف برای محصولات در نظر می‌گیرند. در ابتدا نوارهای فولادی را به خط تولید ارسال می‌کنند. با توجه به سایز و وزن مورد نظر محصول انتخاب می‌شود. این محصول را به کمک دستگاه‌های جوش و نوارهایی با طول بلند تولید می‌کنند. مواد اولیه را ابتدا تاب‌گیری می‌شوند. پس از مرحله تاب‌گیری این مواد اولیه را به کوره با دمای معین ارسال کرده و سپس از دستگاه فورمینگ عبور می‌دهند. پس از آن ماده اولیه را به شکل لوله در می‌آورند. سپس  لبه‌‌ها را با استفاده از جوش فورمینگ به هم وصل می‌کنند. پس از جوش، لوله‌ها را برای برش و تعیین ابعاد می‌فرستند.

 

کاربرد لوله درزدار

مقاومت لوله درزدار ۲۰ درصد کمتر از مقاومت لوله بدون درز است اما با این حال در صنایعی مثل الکترونیک و هوا و فضا کاربرد دارد. از کاربرد‌های دیگر لوله سیاه درزدار می‌توان به تونل سازی، لوله کشی فاضلاب، قطعات خودرو و کشتی سازی اشاره کرد. لازم به ذکر است که در سالیان اخیر، با پیشرفت فناوری و بهبود کیفیت مواد اولیه، کیفیت جوش‌کاری و در نتیجه مقاومت لوله درزدار نیز بهبود یافته و اخیراً از این لوله در انتقال سیالات دارویی و غذایی و نفت و گاز نیز استفاده می‌شود.

 

شاید جالب باشد بخوانید :

مزایای لوله درزدار

لوله سیاه درزدار در برابر خوردگی جوی و نمک و اسید مقاومت نسبتاً خوبی دارد. همچنین به دلیل سهولت در ساخت، نسبت به لوله بدون درز، قیمت مناسب‌تری دارد. به دلیل نوع فرآیند تولید که بر پایه جوش‌کاری بنا شده، می‌توان لوله درزدار را در قطر‌ها و ضخامت‌های متنوعی تولید کرد. همچنین، لوله درزدار در برابر نفوذ اشعه خورشید مقاوم است و انتخاب خوبی برای لوله کشی شوفاژ و موتورخانه‌ها به حساب می‌آید.

 

انواع لوله درزدار

لوله درزدار انواع مختلفی دارد که هر کدام در صنایع معینی مورد استفاده قرار می‌گیرند. لوله درزدار ساده که طول آن بین ۴ تا ۱۰ متر است، در انتقال سیالات کم فشار و با دمای پایین به کار می‌رود. نوع دیگر لوله درزدار، لوله درزدار گالوانیزه است که لایه‌ای از فلز روی لوله می‌کشند و مقاومت آن را در برابر خوردگی و پوسیدگی افزایش می‌دهند. لوله درزدار ترانسفورماتور نیز در ابعاد مربعی و مستطیلی طراحی می‌شوند و در کشاورزی و ماشین‌سازی کاربرد دارند. دسته چهارم نیز، لوله درزدار داربستی است که در پروژه‌های عمرانی به کار می‌رود و نقشی در انتقال سیالات ندارد. لوله درزدار مارپیچ نوع دیگری از لوله درزدار است که کیفیت جوش و مقاومت بالاتری دارد و از آن در ساخت سیستم تهویه و دفع سموم استفاده می‌شود. در ایران، لوله درزدار سپاهان و لوله درزدار سپنتا دو برند مطرح تولید کننده لوله سیاه درزدارند که محصولات خود را در قالب لوله سیاه سنگین و لوله سیاه گازی به بازار عرضه می‌کنند.

 

قیمت لوله درزدار

قیمت لوله درزدار بر اساس ضخامت و طول آن‌ها متغیر است. از آنجا که ماده اولیه لوله درزدار ورق است و از طریق جوشکاری تولید می‌شود، نسبت به لوله مانیسمان هزینه ساخت بسیار پایین‌تری دارد. عوامل دیگری هم هستند که در قیمت‌گذاری لوله درزدار  دخیلند. برای مثال، قیمت لوله درزدار با توجه به برند و آلیاژهای به‌کاررفته در آن، کیفیت متریال‌ها و روش تولید می‌تواند متفاوت باشد. با توجه به این موضوع لوله درزدار و لوله مانیسمان دارای تفاوت های بسیاری با یکدیگر هستند. بنا‌بر‌این در زمان خرید لوله درزدار باید به این نکته توجه کنید که به جای لوله درزدار لوله مانیسمان خریداری نکنید.

 

خرید لوله درزدار

قیمت لوله‌ها به طور مداوم تغییر می‌کند. به همین دلیل یافتن قیمت دقیق لوله سیاه درزدار در سایت‌ها سخت است و اگر گشت و گذاری در سایت‌های مختلف انجام دهید، تنها محدوده‌ای از قیمت لوله مورد نظر خود پیدا می‌کنید. بهترین راه خرید لوله درزدار به صورت آنلاین این است که با مراجعه به سایت ابتدا نوع و سایز لوله مورد نظر خود را انتخاب کنید و بعد لوله مورد نظر خود را در قالب پیش فاکتور ارسال کنید و یا با سایت فروشنده تماس بگیرید. کارشناسان ما در الو آهن در اسرع وقت از بازار استعلام گرفته قیمت لحظه‌ای لوله درزدار مورد نظرتان را به اطلاعتان می‌رسانند. با وجود نوسانات دائمی قیمت و وجود برند‌های گوناگون، می‌توانید مطمئن باشید که الو آهن بهترین لوله سیاه درزدار برند‌های معتبری را با نازل‌ترین قیمت در اختیارتان قرار خواهد داد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.