آشنایی با خواص شگفت انگیز چای سبز برای بدن
میتوان گفت چای سبز، درمان تمام بیماری ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام است؛ چای سبز که یکی از سالم ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شود، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فراوان، جایگاه قابل توجهی در میان نوشیدنی های پرطرفدار کسب کرده است. خواص چای سبز، در مدت کوتاهی بسیاری از افراد در جهان را به خود جذب کرد و بسیاری از علاقه مندان به چای سیاه به چای سبز رو آوردند. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا شما را بیشتر با خواص شگفت انگیز این نوشیدنی جذاب آشنا کنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید :
آشنایی با چای سبز
چای سبز یکی از انواع گیاهان دارویی است که از گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می آید و با نا علمی ” Camellia sinensis ” شناخته می شود. این نوشیدنی در حقیقت همان چای است اما به شیوه ی متفاوتی پرورش داده می شود و انواع مختلف چینی و ژاپنی دارد، چای سیاه با ترش شدن برگ های گیاه چای بدست می آید که این ترش شدن رنگ و مزه ی آن را تغییر می دهد، و سطح کافئین آن را بالا می برد. در مورد چای سبز نیز برگ های چای خشک می شوند یا کمی بخار داده می شوند اما ترش نمیشوند؛ به همین دلیل در زمان جوشاندن سبز میشود.
خواص چای سبز
چای سبز در طب سنتی چینی و هندی برای کنترل خونریزی و بهبود زخم ها، کمک به هضم غذا، بهبود سلامت قلب و… بسیار مورد استفاده قرار میگرفته است. مطالعات امروزه نیز نشان میدهد چای سبز به طور کلی می تواند بر همه چیز، از کاهش وزن گرفته تا اختلالات کبدی، دیابت نوع ۲ و بیماری آلزایمر تأثیرات مثبتی داشته باشد. باهم به چند نمونه از این خواص میپردازیم:
خاصیت چای سبز برای سرطان
میزان آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز ۱۰۰ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E میباشد. بنابراین نوشیدن چای سبز را میتوان عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان دانست. طبق تحقیقات اخیر در موسسه ملی سرطان، نشان داده شده که پلی فنولهای موجود در چای سبز باعث کاهش رشد تومورهای سرطانی میشوند.
چای سبز و جوانی و زیبایی
رادیکال های آزاد ایجاد شده در بدن، یکی از دلایل بروز پیری زودرس و علائم مربوط با آن است. کارشناسان دلیل اصلی ضد پیری بودن چای سبز را وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های موثر در حفظ شادابی و جوانی میدانند. نقش اصلی آنتی اکسیدان ها، خنثی کردن اکسیدان ها یا رادیکال های آزاد موجود در بدن است، چای سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می شود.
چای سبز و کاهش وزن
چای سبز بدون داشتن عوارض خطرناك، ميتواند موجب كاهش وزن شود، چون مقدار متابولیسم بدن را بالا می برد، بنابراین مصرف چربی ذخیره شده در بدن را افزایش می دهد. اگر میخواهید با مصرف چای سبز از چاقی و اضافه وزن خلاص شوید، توصیه میکنیم برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی بدون برنامه پرهیز کنید.
نوشیدن یک یا دو فنجان چای هر روز صبح باعث کاهش وزن تا چند کیلو در طول یک هفته یا بیشتر می شود. همچنین بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، ۲ ساعت بعد از صرف غذا است.
خواص چای سبز برای سلامت قلب
ترکیبات خاصی در چای سبز وجود دارد که باعث جلوگیری از غلظت خون میشود. بنابراین احتمال لخته شدن خون و همچنین سکته ی قلبی و مغزی را به شدت کاهش می دهد.
طبق مطالعات صورت گرفته، نشان داده شده است مصرف چای سبز، به کاهش بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. این مطالعه بر روی بیش از ۴۰،۰۰۰ شرکت کننده با محدوده سنی بین ۴۰ تا ۷۹ ساله به مدت ۱۱ سال انجام شد، خطر مرگ (به ویژه در اثر بیماری های قلبی عروقی) در شرکت کنندگانی که حداقل ۵ فنجان چای سبز در روز می نوشیدند، از افرادی که کمتر از یک فنجان چای در روز می نوشیدند، به میزان قابل توجهی کمتر بود.
پیشگیری از آلزایمر با مصرف چای سبز
چای سبز فعالیت مغز خصوصا بخش های مربوط به حافظه را به خوبی تقویت میکند. همچنین چای سبز باعث کاهش میزان “استیل کولین” در سلول های مغز شده و با این حرکت از تخریب سلول های مغز و بروز بیماری آلزایمر جلوگیری می شود.
تقویت استخوانها و مفاصل با چای سبز
چای سبز حاوی درصد بالایی از فلوراید است، که تاثیر مثبت آن بر روی استخوانهاست. فلوراید درون چای سبز می تواند استخوان ها و دندان ها را در مقابل آسیب به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند. همینطور متخصصان برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل ناشی از روماتیسم، چای سبز را توصیه میکنند.
چای سبز و کاهش کلسترول
یکی دیگر از اثرات مثبت چای سبز، کاهش قابل توجه میزان کلسترول خون است. مطالعات پزشکی نشان داده است که مصرف چای سبز، به کاهش قابل توجه کلسترول LDL یا “کلسترول بد” و افزایش میزان کلسترول خوب کمک می کند.
عوارض جانبی چای سبز
با اینکه عوارض جانبی و موارد منع مصرف نوشیدن چای سبز برای بزرگسالان بسیار ناچیز است، اما با این حال باید به آنها توجه کرد:
- حساسیت به کافئین: کسانی که حساسیت شدید به کافئین دارند با مصرف چای سبز ممکن است دچار بی خوابی، اضطراب، تحریک پذیری، حالت تهوع یا معده درد شوند.
- تداخل مصرف با رقیق کننده های خون: افرادی که از رقیق کننده خون (داروهای ضد انعقاد پذیر) مانند کوادامین / وارفارین استفاده می کنند به دلیل داشتن ویتامین K ، باید چای سبز را با احتیاط مصرف کنند. همچنین از مصرف چای سبز و آسپرین خودداری کنید.
- منع استفاده همراه با داروهای محرک: در صورت مصرف داروهای محرک، چای سبز می تواند فشار خون و ضربان قلب شما را افزایش دهد.
درنظر داشته باشید همیشه قبل از شروع هرگونه رژیم گیاهی یا مکمل با پزشک خود مشورت کنید. به طور خاص باید بگوییم، زنان باردار یا شیرده، افرادی که دچار مشکلات قلبی یا فشار خون بالا، مشکلات کلیوی یا کبد، زخم معده یا اختلالات اضطرابی هستند، نباید از مکمل یا عصاره چای سبز استفاده کنند.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید و مورد توجه شما قرار گرفته باشد؛ اگر شما از علاقه مندان نوشیدن انواع چای هستید، پیشنهاد میکنیم، خواص شگفت انگیز چای ماسالا ، این نوشیدنی محبوب را نیز مطالعه بفرمایید.
با تشکر از همراهی شما “فروشگاه روکالبا”