آشنایی با سنگ مرمریت

سنگ مرمریت یکی از انواع سنگ ساختمانی و در واقع یکی از معروفترین سنگ‌ها است. سنگ‌های مرمریت کاربردهای بسیار زیادی در نمای داخلی ساختمان‌ها دارند و به فراوانی در دیوارهای داخلی، کف ساختمان و به عنوان سنگ پله به کار برده می‌شوند. در این نوشتار قصد داریم تا در مورد خواص سنگ مرمریت، مزایا و معایب آن و مهمترین کاربردهای این سنگ زیبا صحبت کنیم.

سنگ مرمریت (Marble Stone) چیست؟

همان‌ طور که می‌دانید، زیباترین و مستحکم‌ترین سنگ‌ها در صنعت ساخت و ساز ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. حال اگر یکی از این سنگ‌ها بتواند بخش بزرگ‌تری از نیازهای افراد را تامین کند، یقینا کاربرد وسیع‌تری خواهد داشت؛ به همین دلیل سنگ مرمریت به این اندازه در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بسیاری از افراد فعال در صنعت ساخت و ساز، مرمریت را زیباترین و بهترین سنگ تزئینی می‌شمارند. البته خواص این سنگ در زیبایی و ظرافت خلاصه نمی‌شود؛ بلکه استحکام خارق‌العاده و مقاومت بالا در مقابل شرایط قلیایی، ویژگی‌هایی هستند که تمامی افراد فعال در حوزه ساخت و ساز را به خرید و استفاده از این سنگ ترغیب می‌کنند. مطمئنا اگر بعد از این به ظاهر و نمای ساختمان‌های اطرافتان دقت داشته باشید، متوجه زیبایی و تمایز قابل توجه ساختمان‌ها با نمای مرمریت خواهید شد.

اشتباهی رایج میان افراد وجود دارد که به دلیل وجود کلمه «مرمر» در ابتدای نام مرمریت، آن را نوعی سنگ مرمر می‌شمارند. فرایند استخراج و به دست آمدن مرمریت کاملا با پروسه به دست آمدن سنگ مرمر متفاوت است و این دو سنگ به هیچ وجه یکسان نیستند. در واقع می‌توان گفت مرمریت زیر شاخه سنگ‌های کربناته رسوبی شمرده می‌شود و افراد می‌توانند آن را با رنگ‌ها و بافت‌های متنوعی خریداری کنند.

ساختار سنگ مرمریت

به طور کلی فرایند استخراج و تولید انواع مرمریت بسیار پرفشار و سخت است. به همین دلیل عموما تمامی این سنگ‌ها، تراکم بسیار بالایی دارند و به هیچ وجه نمی‌توان چاله یا هرگونه خوردگی در آن‌ها مشاهده کرد. متراکم بودن سنگ‌های مرمریت یکی از عواملی است که باعث شده این سنگ در ساخت روشویی دستشویی خانه‌ها کاربرد داشته باشد. زیرا این سنگ قابلیت نگهداری آب را دارد و آب نمی‌تواند جذب آن شده و یا از آن بگذرد.

در واقع می‌توان ساختار مرمریت را اصلی‌ترین عامل محبوبیت آن شناخت. مسلما برخی سنگ‌های جذاب دیگر در بازار سنگ ایران وجود دارد که می‌توانند جایگزین این سنگ شوند؛ اما مقاومت خارق‌العاده و تراکم شدید این سنگ، باعث شده تا اولویت اول افراد در ساخت نمای داخلی ساختمان‌‌ها باشد.

ویژگی‌های مرمریت

حال که شناخت مختصری از سنگ مرمریت پیدا کرده‌اید، نوبت به بررسی ویژگی‌های آن می‌رسد. یقینا برخی از ویژگی‌ها و خصوصیات منحصربه‌فرد مرمریت باعث شده تا این اندازه در صنعت ساخت و ساز کاربرد داشته باشد. به افراد توصیه می‌کنیم قبل از خرید، از ویژگی‌های این سنگ شناخت کافی پیدا کنند. زیرا گزینه‌های زیادی برای خرید و استفاده در ساختمان‌ها وجود دارد که تمامی آن‌ها گزینه‌ای مناسب و قابل قبول هستند. در ادامه به تمامی ویژگی‌های حائز اهمیت و برجسته این سنگ اشاره خواهیم کرد.

مزایای سنگ مرمریت

  • بدیهی است که زیبایی ظاهری و تنوع رنگ‌های مرمریت، می‌‌تواند برجسته‌ترین مزیت آن باشد. شاید در بازار نیز مشاهده کنید که ظاهر انواع مرمریت بسیار منحصربه‌فرد و خاص است. زیرا برخی خط و خطوط عجیب با رنگ‌های جذاب بر روی آن نقش بسته است.
  • تراکم بسیار بالای سنگ‌‌های مرمریت باعث شده تا این سنگ، هیچ‌گونه آبی به خود جذب نکند و از این لحاظ، یکی از بهترین گزینه‌ها برای ساخت نمای داخلی ساختمان‌ها باشد. ساختمان‌هایی که در مناطق مرطوب کشور بنا می‌شوند، می‌توانند از مرمریت در نمای داخلی خود استفاده کنند تا در مقابل هرگونه خطر هزینه‌بر مقاوم باشند.
  • وجود معادن فراوان مرمریت در کشور ایران، باعث شده تا افراد علاقه‌مند بتوانند این سنگ را با تعداد زیاد و قیمت مناسب خریداری کنند. در حال حاضر می‌توان انواع مرمریت را در بازار مشاهده کرد که هرکدام با تعرفه و قیمت تفاوتی به خریداران توزیع می‌شوند.
  • بر عکس سنگ‌های دیگر نظیر تراورتن، مرمریت یکدستی بسیار مناسبی دارد. به عبارتی دیگر، هیچ‌گونه حفره و چاله‌ای در سطح این سنگ‌ها مشاهده نمی‌شود. دلیل این اتفاق را پیش از این نیز شرح دادیم. تراکم سنگ مرمریت باعث شده تا هیچ‌گونه حفره و خوردگی در سطح آن به چشم نخورد.

معایب سنگ مرمریت

  • همان‌ طور که در ویژگی‌های مرمریت اشاره کردیم، نمی‌توان به مقاومت این سنگ در برابر نور خورشید اطمینان داشت. اگر سنگ‌های مرمریت به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار گیرند، رنگ و زیبایی ظاهری خود را به کل از دست می‌دهند؛ به همین دلیل استفاده از مرمریت در نمای ساختمان‌‌های در معرض آفتاب توصیه نمی‌شود.
  • در مواقع بسیاری مشاهده شده که سنگ های مرمریت به واسطه سرمای بیش از حد، ترک خورده و شکسته‌اند. البته این اتفاق، به معنای این نیست که مرمریت استحکام و مقاومت پایینی دارد؛ اما یقینا نمی‌توان به سلامت و مقاومت آن در محیط‌های سرد اطمینان کامل داشت.
  • اگر هیچ‌گونه لایه محافظتی بر روی مرمریت کشیده نشود، به سادگی خط و خش برمی‌دارد. افراد عموما برای از بین بردن احتمال این اتفاق، نوعی لایه محافظتی ظریف و قدرتمند بر روی آن می‌کشند تا ضمن نگهداری زیبایی ظاهری، از افتادن هرگونه خط و خش بر روی آن جلوگیری کند.
  • چنانچه روی این سنگ را با استفاده از اسید و مواد شوینده مخرب بشویید، ظرافت ظاهری آن به کل از بین می‌رود. البته روشن است که با کشیدن یک لایه محافظتی بر روی آن، میزان مقاومت مرمریت تقویت می‌شود؛ اما همچنان نمی‌تواند در مقابل مقدار زیادی اسید قدرتمند مقاومت کند.

کاربردهای مرمریت

حال که با مزایا و معایب سنگ مرمریت آشنا شدید و می‌دانید این سنگ تا چه اندازه می‌تواند نیازهای شما را برطرف کند، نوبت به شناخت کاربردهای این سنگ می‌رسد. عموما کاربرد انواع مرمریت، یکسان نیست. اما همگی آن‌ها وابسته به خصوصیات و مزایای آن بوده و می‌توان گفت همگی در یک راستا هستند. بطور کلی، استفاده از مرمریت در طراحی داخلی ساختمان بسیار رایج است. در ادامه، توضیحاتی کامل از کاربردهای مرمریت را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

ساخت نمای داخلی ساختمان‌ها

اصلی‌ترین و رایج‌ترین کاربرد سنگ مرمریت در بازار ایران، ساخت نمای داخلی ساختمان‌هاست. عموم افرادی که می‌خواهند خانه خود را بسازند، از مرمریت برای ساختن نمای داخلی خانه استفاده می‌کنند. با توجه به ظاهر جذاب و قابل توجه مرمریت، یقینا بهترین گزینه برای ساختن نمای داخلی خانه‌ها به شمار می‌رود.

استفاده در کفپوش خانه‌ها

همان دلایلی که باعث می‌شود سنگ مرمریت در نمای داخلی ساختمان‌ها کاربرد داشته باشد، باعث شده از آن برای ساخت کفپوش خانه نیز استفاده کنند. به نوعی می‌توان گفت ساخت کفپوش خانه، بهترین کاربرد انواع مرمریت است. زیرا تمامی معایب آن پوشیده می‌شوند و تاثیری در فضای داخلی خانه و کاربرد آن ندارند. اگر به کفپوش خانه‌های گران قیمت و ارزشمند دقت کنید، متوجه استفاده از مرمریت در ساخت کفپوش خواهید شد.

استفاده در روشویی و دستشویی

با توجه به اینکه سنگ های مرمریت تراکم بسیار بالا و ظاهر زیبایی دارند، می‌توان کاربرد گسترده آن را در ساخت روشویی دستشویی مشاهده کرد. عموما از این سنگ برای ساخت روشویی‌ها استفاده می‌کنند تا نمای داخلی خانه و محیط دستشویی بسیار زیبا به نظر برسد. اکثر روشویی‌هایی که از جنس مرمریت هستند، در دستشویی خانه‌های گران قیمت و ارزشمند استفاده می‌شوند.

نمای داخلی ساختمان‌ها

همان ‌‌طور که چندین بار از ابتدای مطلب اشاره کردیم، استفاده از سنگ مرمریت در نمای داخلی ساختمان‌ها بسیار رایج است و می‌توان این کار را اصلی‌ترین کاربرد این سنگ در بازار خواند. در لوکس‌ترین خانه‌های شهر عموما از انواع مرمریت برای ساخت و پوشاندن دیواره‌ها و کفپوش استفاده می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × 3 =