آشنایی مختصر اما مفید با دیجیتال مارکتینگ

بهترین راه برای تعریف دیجیتال مارکتینگ برای کسانی که هیچ آشنایی با این مفهوم ندارند، ترجمه‌ی تحت‌الفظی آن است؛ بازاریابی دیجیتال. اگر باز هم بازاریابی دیجیتال کمک کننده‌ نبود بروید سراغ عبارت بازاریابی اینترنتی. خب البته انتظار نداشته باشید با تقلبی که به شما رساندم، مخاطب درک درستی از دیجیتال مارکتینگ پیدا کند. برای همین شما را دعوت به ادامه‌ی مقاله می‌کنم تا تعاریف آسان‌تری از چند مفهوم اساسی دیجیتال مارکتینگ ارائه کنم.

 

دیجیتال مارکتینگ چیست

دیجیتال مارکتینگ به مجموعه‌ی فعالیت‌ها و تلاش‌هایی اطلاق می‌شود که برای بازاریابی، تبلیغات کالا، جذب مشتری و صد البته هدایت مشتری برای نهایی کردن خرید در بستر فضاهای دیجیتال صورت می‌گیرد.بستر دیجیتال هم شامل همه‌ چیز در فضای اینترنت می‌شود؛ موتورهای جستجو، سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی (لینکدین، اینستاگرام، یوتیوب و …)، ایمیل‌، برنامه‌های طراحی شده برای گوشی یا کامیپیوتر.

به عبارتی دقیق‌‌تر دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی با کمک ابزارهای دیجیتال برای معرفی و فروش کالاست. جذب مشتری در این روش از بازاریابی تماما از طریق کانال‌های دیجیتال صورت می‌گیرد.

این نوع از بازاریابی در مقابل شیوه‌های سنتی فروش قرار دارد. در روش‌های سنتی ما شاهد تولید بورشور، تراکت، ا‌علان‌های کاغذی، بیلبوردهای تبلیغاتی، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، درج آگهی در نشریات و روش‌هایی مشابه هستیم.

 

چرا باید به دیجیتال مارکتینگ روی آوریم؟

آمارها نشان می‌دهد که بزرگسالان زمان زیادی در روز را به جستجو در فضای اینترنت سپری می‌کنند. در حال‌حاضر استفاده از فروشگاه‌های اینترنتی کاملا جای خود را در میان مردم باز کرده است. جالب‌تر آنکه ما هنوز در ابتدای راه هستیم و در آینده اینترنت سهم بیشتری در معرفی و فروش کالا و خدمات ایفا خواهد کرد.

با توجه به همه‌گیری استفاده از اینترنت و افزایش تمایل افراد به خرید آنلاین دیجیتال مارکتینگ جای بازاریابی سنتی را خواهد گرفت. مشاوره دیجیتال مارکتینگ به ارائه‌ کنندگان محصولات و خدمات فرصت بی‌نظیری برای گسترش کسب‌وکارشان می‌دهد. مشتری‌های بالقوه‌ی کسب‌وکارها حالا جغرافیایی به وسعت شهرها و کشور‌ها پیدا کرده‌اند. بهترین مثال برای این مورد افزایش وسعت خدمات‌رسانی در فروشگاه آنلاین آمازون است.

 

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتال به کمک ابزارها و روش‌هایی به افزایش فروش و بازدید سایت‌ها کمک می‌کند. در ادامه مهم‌ترین این ابزارها را معرفی می‌کنیم.

سئو SEO

عبارت مخفف SEO به معنای بهینه‌سازی موتورهای جستجو است. فرآیند سئو سایت تمرکزش بر بهبود وب‌سایت جهت افزایش رتبه در موتور‌های جستجوی علی‌الخصوص گوگل است. به بیان ساده‌تر با استفاده از ترفندهای سئو سایت، موتورهای جستجو، سایت شما را برای نمایش در برخی کلید‌واژه‌ها مفید ارزیابی می‌کند. با این رویکرد سایت‌تان فرصت بیشتری برای انتخاب توسط کاربران اینترنت را به دست می‌آورد.

بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا با قصه سروکار دارد. با این روش از بازاریابی شما باید دقیق‌ترین و مفید‌ترین اطلاعات را در اختیار کاربران بگذارید. هدف از بازاریابی محتوا، افزایش اعتماد، تقویت ارتباط و افزایش آگاهی در مخاطبان است.

بازاریابی موتورهای جستجو

این روش مارکتینگ دیجیتال در واقع تبلیغات برای موتورهای جستجو است. تبلیغات شامل هر نوعی از محتوا (تصویری و متنی) می‌شود.

بنرهای تبلیغاتی، ویدئوهای کوتاه، تبلیغ در اپ‌های موبایلی، تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی مانند یوتیوب جز این دسته از دیجیتال مارکتینگ هستند. تنها تفاوت بین SEO و SEM در نوع ترافیک ورودی به سایت است. سئو تمرکزش بر ترافیک اورگانیک است و SEM تمرکزش روی ترافیک پولی است. چراکه در این روش باید برای انتشار تبلیغات هزینه پرداخت شود. گوگل ادز یکی از مهم‌ترین روش‌های کار در حوزه‌ی SEM  است.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

توئيتر، لینکدین، اینستاگرام، فیس‌بوک و نظایر آن شبکه‌های اجتماعی هستند که بخش زیادی از فضای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را به خود اختصاص داده‌اند.

کارشناس بازاریابی شبکه‌‌های اجتماعی بر اساس رفتار مخاطبان خود در شبکه‌های اجتماعی باید تحلیل درستی از آن‌ها داشته باشد. او باید با تحلیل اطلاعات گروه هدف خود را مورد شناسایی قرار دهد. زمان مناسب برای انتشار پست‌ها، لحن و بیان، پلتفورم مناسب و ارزیابی مخاطبان به عهده‌ی این کارشناس است.

همچنین کارشناسان بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی باید رفتار کاربران را در بستر زمان تحلیل کند. برای این منظور می‌تواند از ابزارهای تحلیل که برای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی طراحی شده‌اند کمک بگیرد.

در ایران اینستاگرام مهم‌ترین شبکه‌ی اجتماعی است که در چند سال اخیر بخش زیادی از بازار را به خود اختصاص داده است. اهمیت شبکه‌های اجتماعی در بازاریابی را می‌توان در اظهارنظر دارندگان سایت دیجی‌کالا مشاهده کرد. متصدیان دیجی‌کالا اینستاگرام را مهم‌ترین رقیب خود برشمردند. به نظر می‌آید خرید آنلاین جای خود را در بین ایرانیان بازکرده و همین مساله ضرورت توجه به ظرفیت‌های دیجیتال‌ مارکتینگ را افزایش می‌دهد.

ایمیل مارکتینگ

شاید به نظر برسد که ایمیل مارکتینگ اهمیت خود را از دست داده است. اما اگر استراتژی درستی در تعیین گروه هدف و یا روش های استفاده از ابزارهای اتخاذ شود، ایمیل مارکتینگ هنوز هم ابزار قدرتمندی در راستای دیجیتال مارکتینگ است.

بازاریابی از طریق ایمیل آدرس غالبا از طریق عضویت در خبرنامه شروع می‌شود. خبرنامه‌ها کارکردهای مختلفی می‌تواند داشته باشد. از ارسال آخرین مطالب در وبلاگ‌ها، آخرین اخبار گرفته تا موجود شدن محصولی خاص.

ایمیل مارکیتنگ راه ادامه‌ی ارتباط با مشتریان است. اتخاذ روش درست نقش تعیین کننده‌ای در ادامه‌‌ی این ارتباط دارد. برای مثال شخصی‌سازی ایمیل‌ها، قوانین شفاف یا امکان لغو خبرنامه می تواند ضمن اعتمادسازی متقابل علاقه‌مندی مخاطب را نیز افزایش دهد.

اگر شما هم در دنیای اینترنت سایتی دارید، روش ایمیل مارکتینگ و عضویت در خبرنامه را جدی بگیرید.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم دیدی مختصر اما مفید درباره‌ی دیجیتا مارکتینگ در اختیار شما قراردهیم. دنیای آینده، دنیایی دیجیتال است، در نتیجه سرمایه‌گذاری در این حوزه تضمینی برای آینده کسب‌وکارهاست. به شما توصیه می‌کنیم از همین حالا برای دوره سئو ، دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتوایی و سایر روش‌های مارکتینگ برنامه‌ریزی کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.