آموزش استفاده صحیح از جعبه آتش نشانی در مواقع لزوم
در این مطلب با سیستم شبکه آبرسانی در جعبه های آتش نشانی آشنا می شوید و روش استفاده درست از جعبه آتش نشانی در مواقع لزوم و نکاتی که باید در زمان استفاده از آن رعایت کنید را می آموزید.
هدف از ساخت جعبه های آتش نشانی یا همان فایرباکس دسترسی سریع افراد گرفتار شده در حادثه حریق، به آب و استفاده از کپسول آتش نشانی موجود در آن ها برای خاموش کردن آتش است.
انواع شبکه آبرسانی جعبه آتش نشانی
۱ – سیستم آبرسانی تر جعبه آتش نشانی
در این نوع سیستم منبع تغذیه آب مورد نیاز به شبکه آب شهری متصل است و لوله کشی مربوط به جعبه آتش نشانی به لوله کشی ساختمان وصل است که باعث میشود آب در لوله همیشه جریان داشته باشد و هر زمان که شیرفلکه سیستم باز میشود دسترسی به آب میسر شود.
۲ – سیستم آبرسانی خشک جعبه آتش نشانی
در سیستم خشک آبرسانی جعبههای آتش نشانی و شبکه لوله کشی خارج از لوله کشی آب شهری و ساختمان میباشد. ورودی آب از طریق لوله ورودی خارج از ساختمان است و خروجی آب در داخل جعبه آتش نشانی است. هیچ آبی در لوله کشی جریان ندارد به همین دلیل آن را سیستم خشک مینامند.
آب مورد نیاز این سیستم از طریق تانکرهای آب سازمان آتش نشانی در زمان حریق تامین میشود بنابراین بسیار مهم است که لوله ورودی آب در دسترس و قابل مشاهده در خارج از ساختمان باشد تا تانکرها به راحتی بتوانند به آن وصل شوند و آب مورد نیاز برای اطفای حریق را تامین کنند.
۳- سیستم آبرسانی ترکیبی جعبه آتش نشانی
در سیستم آبرسانی ترکیبی از هر دو سیستم تر و خشک استفاده میشود. مزیت این نوع سیستم آبرسانی این است که در زمان حریقهای کوچک میتوان از سیستم تر و در زمان حریقهای بزرگتر میتوان از سیستم خشک با فشار آب بالاتری استفاده کرد.
طریقه استفاده از جعبه آتش نشانی
برای استفاده از جعبه آتش نشانی ابتدا شلنگ آتش نشانی پیچیده شده روی قرقره فایر باکس را به طور کامل از روی قرقره باز کنید و روی زمین قرار دهید سپس یک سر شلنگ را به شیرفلکه فشار قوی نصب شده داخل جعبه متصل کرده و سر دیگر آن را به تبدیل نصب شده بر روی نازل آتش نشانی وصل کنید. حتما قبل از باز کردن شیرفلکه آب از اتصال دقیق و محکم کوپلینگ ها و اتصالات اطمینان پیدا کنید. در موقع لزوم برای اطفا حریق ابتدا شیرفلکه آب آتش نشانی را به تدریج باز کنید سپس نازل را در حال فوک و یا در حالت جت قرار دهید و شروع به اطفا حریق کنید.
روش صحیح جمع آوری شلنگ و اتصالات داخل جعبه آتش نشانی پس از اطفا حریق
بعد اتمام عملیات اطفا حریق برای این که در دفعات بعدی بتوانیم با سرعت بیشتری از جعبه آتش نشانی استفاده کنیم باید به صورت صحیح اتصالات داخل جعبه را جمع آوری کنیم . به این منظور مراحل زیر را انجام میدهیم:
۱. ابتدا شیرفلکه فشارقوی آتش نشانی را کاملاً می بندیم
۲. سپس اتصلات دو سر شلنگ آتش نشانی را از شیرفلکه و نازل جدا میکنیم. حتما جهت پیشگیری از پوسیدگی شلنگ آتش نشانی، کلیه آب داخل شلنگ را تخلیه و به طور کامل خشک کنید.
۳. پس از خشک شدن کامل شلنگ آتش نشانی دوباره آن را بر روی قرقره دوار نصب شده در داخل جعبه آتش نشانی می پیچیم.
نکات مهم هنگام استفاده از جعبه های آتش نشانی
در صورتی که آتش سوزی بر اثر اتصالات الکتریکی ایجاد شده است به هیچ وجه از شلنگ آب آتش نشانی جهت خاموش کردن آتش استفاده نکنید بلکه در ابتدا برق محل را قطع کنید. برای آتش سوزی های الکتریکی کپسول های آتش نشانی مخصوصی وجود دارد.
سعی کنید از قبل حتما در ساختمانی که در آن کار و یا زندگی می کنید محلی که در آن جعبه های آتش نشانی و کپسول های اطفا حریق تعبیه شده است را شناسایی کنید.
تمامی کارفرمایان مخصوصا در مشاغلی که خطر آتش سوزی بیشتری در آن ها وجود دارد باید از قبل به پرسنل خود نحوه استفاده از جعبه های آتش نشانی و تجهیزات اطفا حریق را آموزش دهند.
حتما به دستورالعمل های روی جعبه های آتش نشانی توجه کنید و کپسول و شلنگ موجود در آن را به صورت دوره ای بازدید کنید.
در حین تمام مراحل اطفا حریق، به رعایت فاصله ایمنی خود با آتش توجه ویژه داشته باشید.
در صورتی که در اتش گیر افتاده اید و راه فراری پیدا نکردید، به هر نحو ممکن به ماموران آتش نشانی علامت بدهید و از آنها کمک بخواهید.
شرکت آتشران پیشرو در تولید و عرضه جعبه های آتش نشانی، کپسول ها و شلنگ های آتش نشانی امیدوار است با ارائه این مطالب بتواند در آموزش شما عزیزان برای جلوگیری از حوادث ناگوار آتش سوزی اقدام و کمکی کرده باشد.
https://atashran.com/category/fire-hose-cabinet