آیا تولید سنگ مصنوعی توجیه اقتصادی دارد؟

امروزه با توجه به افزایش روز افزون جمعیت، صنعت ساخت و ساز به سنگ نیاز شدیدی دارد. همان طور که می‌ دانید سنگ یکی از مصالح اصلی در این صنعت به حساب می‌ آید و از کاربرد فراوانی برخوردار می ‌باشد. اما از آنجایی که استخراج و حمل سنگ طبیعی امری دشوار و البته هزینه بر است، استفاده از سنگ مصنوعی بهترین راهکار در این راستا شمرده می شود. این نوع سنگ به دلیل این که به صورت نامحدود تولید می شود و از نظر هزینه نیز ارزان تر است، توانسته نظر تولید کنندگان زیادی را به خود معطوف نماید. تولید کنندگان زیادی پا به این عرصه گذاشته اند و در سطح وسیعی نیز اقدام به تولید انواع سنگ مصنوعی نموده‌ا ند.

شاید برای آن دسته از افرادی که قصد ورود به این حرفه را دارند با این سوال مواجه شوند که آیا تولید سنگ مصنوعی توجیه اقتصادی دارد یا خیر؟. برای پاسخ به این سوال باید آیتم‌های مختلفی در نظر گرفته شود که در ادامه این مطلب از سایت رهیافت به این موضوع خواهیم پرداخت. اگر شما هم از آن دسته کارآفرینانی هستید که قصد فعالیت در این حیطه را دارید و آگاهی از بازده داخلی این حرفه برایتان بسیار حائز اهمیت می‌باشد، یا به دنبال آموزش سنگ مصنوعی هستید، پیشنهاد می‌ کنیم تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.

آشنایی با انواع روش‌ های مختلف تولید سنگ مصنوعی

برای تولید سنگ مصنوعی دو روش وجود دارد که در ادامه به شرحی از آن ها خواهیم پرداخت:

روش اول:

روش اول این است که تولید سنگ مصنوعی کاملا به صورت آزمایشگاهی انجام می ‌گیرد. در این روش ابتدا سنگ‌های طبیعی را با استفاده از دستگاه ها و تجهیزات مخصوصی تجزیه می کنند، سپس در آزمایشگاه بر اساس فرمول مواد تشکیل دهنده ای که دارد آن را به صورت مصنوعی تولید می‌ کنند. این روش بنا به دلایلی از جمله زمانبر و هزینه بر بودن چندان توجیه اقتصادی ندارد.

روش دوم:

در این روش سنگ های طبیعی را با موادی همچون خاک رس، آهک، سیمان و یکسری مواد معدنی، آلی و پلیمری ترکیب می‌ کنند. این نوع از سنگ مصنوعی در مقایسه با روش اول به لحاظ بازده اقتصادی مناسب‌ تر می‌ باشد.

مزایای تولید سنگ مصنوعی

زمانی می‌ توانیم بگوییم که خط تولید سنگ مصنوعی از توجیه اقتصادی برخوردار است و می تواند برای تولید کننده با سودآوری قابل توجهی همراه باشد که در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی و سنگ های طبیعی دارای مزایا و ویژگی‌های ارزشمندی باشد. موارد زیر از مهمترین مزایای این نوع از مصالح شمرده می شوند:

۱- قیمت مناسب

از مهمترین ویژگی سنگ مصنوعی در مقایسه با سنگ طبیعی، قیمت ارزانتر و مقرون به صرفه است. این امر موجب می گردد تا خریدار میل و رغبت بیشتری را برای خرید نشان دهد. همان طور که می دانید سنگ های طبیعی پس از استخراج از معادن و برش خوردن شکل قابل استفاده به خود می گیرند. که این امر علاوه بر این که بسیاردشوار و زمان بر است، به صرف هزینه زیادی جهت استخراج، حمل و نقل و همچنین تبدیل شدن نیاز دارند. بنابراین سنگ طبیعی با قیمتی به مراتب بیشتری به دست مصرف کننده می رسد. این در حالی است که سنگ مصنوعی، مراحل هزینه بری که اشاره نمودیم را ندارد.

۲- سبک و قابل حمل بودن

از دیگر مزیتی که تولید سنگ مصنوعی را بسیار اقتصادی نموده، می‌ توان به وزن سبک و قابل حمل بودن آن اشاره نمود. فقط بخشی از سنگ مصنوعی را سنگ های طبیعی تشکیل می دهند و بیشتر از افزودنی، آهک، سیمان و سایر خاک ها استفاده می شود. از این رو چگالی آن در مقایسه با سنگ طبیعی در همان حجم و ابعاد بسیار پایین تر است. این ویژگی نقش بسیار مهمی را در پایین آوردن وزن کلی ساختمان می تواند داشته باشد.

۳- تنوع در طرح، رنگ و مدل

از مهترین ویژگی سنگ مصنوعی می توان به تنوع در رنگ، طرح و مدل اشاره نمود. این ویژگی امکانی را برای مصرف کننده فراهم می آورد تا بتواند بر اساس حسن سلیقه خود، نوع مناسبی را خریداری کند و از این طریق دکوری شکیل و زیبا ایجاد نماید.

۴- مقاومت بالا

در ساخت سنگ مصنوعی از موادی همچون سیمان و یکسری مواد افزودنی دیگر استفاده می شود. از این رو از مقاومت قابل توجهی در برابر ضربات و فشارهای احتمالی برخوردار می باشد. علاوه بر استحکام مناسبی که در برابر ضربه دارد، در مقابل رطوبت نیز بسیار پایدار و با دوام است. با استفاده از افزودنی های خاص، مقاومت سنگ مصنوعی را در برابر رطوبت به طور چشمگیری افزایش می دهند. این ویژگی در استفاده از این نوع سنگ برای نمای بیرونی ساختمان بسیار حائز اهمیت می باشد. چرا که در برابر شرایط جوی به خصوص مناطقی که میزان بارش و رطوبت در آن ها زیاد است، سنگ مصنوعی برای مدت زمان بیشتری می تواند دوام بیاورد.

از دیگر مزایای راه اندازی خط تولید سنگ مصنوعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم محدودیت در ابعاد
  • جذب آب کمتر از ۲ درصد
  • مقاومت خمشی و کششی بالاتر
  • مقاومت در برابر تغییر رنگ
  • مقاومت در برابر تنش محیطی
  • مقاومت در برابر انقباض و انبساط
  • مقاومت در برابر سائیدگی و مواد اسیدی
  • چسبندگی بالا به بدنه ساختمان
  • نصب راحت و بدون دردسر

استفاده از مواد اولیه در ساخت سنگ مصنوعی

از عواملی که تاثیر مستقیم بر روی بازده داخلی خط تولید سنگ مصنوعی می‌ گذارد، تهیه مواد اولیه است. امروزه تنوع در ساخت این مصالح بسیار زیاد می باشد. چرا که فرمول ملات سنگ مصنوعی زیاد است و هر سنگی که تولید می گردد، فرمولاسیون مربوط به خود را دارد. در نتیجه از مواد اولیه متفاوتی هم برای ساخت استفاده می شود. اما بسیاری از مواد اولیه ای که در ساخت سنگ مصنوعی به کار گرفته می شوند، در وقع مواد عمومی هستند که از ضایعات سنگ های طبیعی (سیمان، آهک، ترکیبات آلومینیوم و …) به دست می آیند. همین امر موجب شده تا تولید سنگ مصنوعی اقتصادی باشد و منافع زیادی برای محیط زیست نیز داشته باشد.

دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز برای تولید سنگ مصنوعی

برای تولید انواع سنگ مصنوعی از دستگاه ها و ماشین آلات مختلفی استفاده می شود. اما با این وجود بسیاری از آن ها مشترک هستند و همزمان چندین نوع سنگ مصنوعی را می توان تولید نمود. هر چه که وسعت کار بیشتر باشد، تولید کننده به دستگاه های بیشتری نیاز دارد و باید سرمایه گذاری بالاتری را در این راستا انجام دهد. این امر نیز می تواند صرفه اقتصادی تولید سنگ مصنوعی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از مهمترین دستگاه ها و تجهیزات مورد استفاده در این راستا می توان به موارد زیر اشاره نمود:

-قالب سنگ مصنوعی

قالب سنگ مصنوعی یکی از لوازم مهم در تولید سنگ مصنوعی است که باعث ایجاد تنوع در طرح و ایجاد محصولات مختلف سنگ مصنوعی می شود. از جمله قالب های سنگ مصنوعی می توان به قالب سنگ مصنوعی نما، قالب سنگ مصنوعی اکسسوری و قالب سنگ مصنوعی سنگ روشویی یا سینک اشاره کرد.

-میکسر

از کاربردی ترین انواع ماشین آلات سخت سنگ مصنوعی نمای داخل و یا بیرونی ساختمان است. از میسکر به منظور مخلوط کردن فرمول ملات سنگ مصنوعی استفاده می شود. یکدست مخلوط شدن ملات تاثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت می گذارد. از انواع میکسر می توان اشاره ای به سانتریفیوژی و میکسر آزمایشگاهی نمود.

-هاپر

هاپر شکلی قیف مانند دارد که مواد ساخت سنگ مصنوعی را در خود ذخیره می کند. هاپر در آماده سازی مواد اولیه بسیار تاثیر گذار می باشد. علاوه بر هاپر معمولی، هاپر ارتعاشی نیز وجود دارد، که در هنگام آماده سازی مواد از ارتعاش استفاده می گردد. وقتی که مواد در هاپر آماده شد جهت فرواری بیشتر به قسمت های بعدی خط تولید انتقال می یابد.

-بالا بر

بالابر که به آن الواتور هم گفته می شود، همان طور که از نامش بر می آید برای جا به جاایی موادی که اختلاف ارتفاع زیادی وجود دارد مورد استفاده قرار می گیرد.

-نقاله

نقاله از تجهیزات مهم و کاربردی برای سنگ مصنوعی نمای بیرونی و داخلی است. این وسیله وظیفه نقل و جا به جایی مواد را بر عهده دارد.

-کوره

در برخی از موارد، سنگ مصنوعی نیاز به حرارت بالا دارد. از این رو بایستی از کوره استفاده کرد. اما اگر برای تولید محصول حرارت کمی نیاز باشد از پیش گرم کن هم میشه بهره برد.

-ماشین آلات بسته بندی

پس از تولید سنگ مصنوعی، در پایان کار نیاز به یکسری دستگاه ها و تجهیزات جهت بسته بندی می باشد که از مهمترین آن می توان اشاره ای به دستگاه برش، دستگاه بلوک زن، دستگاه بسته بندی و … نمود.

شرایط بازار تولید سنگ مصنوعی

از دیگر عوامل تاثیر گذار بر روی بازده اقتصادی این دست از طرح‌ها، برخورداری از بازار مصرف است. بازار تولید سنگ مصنوعی در کشورمان گنجایش بسیاری خوبی دارد. بازار مصرف این نوع از سنگ ها رو به گسترش است و حتی تولید کننده علاوه بر تامین نیاز داخلی می تواند بخش از محصولات را صادر نماید.

کلام پایانی

تولید سنگ مصنوعی از آنجایی که از نظر طرح و رنگ تنوع بالایی دارد بسیار بازار پسند و محبوب می باشد. از این رو تولید کننده با سرمایه گذاری در این راستا می تواند به سود و درآمدزایی خوبی دست پیدا نماید. علاوه بر این مواد اولیه سنگ مصنوعی را می توان از ضایعات سنگ های طبیعی هم به دست آورد. به همین دلیل راه اندازی خط تولید سنگ مصنوعی برای تولید کننده با صرفه اقتصادی همراه می باشد.

اگر شما عزیزان هم قصد ورود به این صنعت را دارید، قبل از این که کار خود را به طور رسمی شروع کنید می توانید کامل ترین دوره آموزش سنگ مصنوعی را در مجموعه آموزشی رهیافت بگذارانید تا با تخصص و اطلاعات جامعی بتوانید در این راستا قدم بردارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 − چهار =