آیا نگهداری زانتیا مقرون بصرفه است ؟

تقریبا در اوایل دهه ۸۰ یکی از خاص ترین خودروهای بازار ایران کار خود را آغاز کرد و توانست در زمان عرضه خود موفقیت بسیار چشمگیری در بازار ایران داشته باشد. سیتروئن زانتیا نمادی از یک خودروی پیشرفته با امکاناتی منحصربه فرد در بازار ایران بود که مونتاژ داخل آن باعث رشد بهتر و سریع تر آن در بازار ایران شد و همچنین کمتر خودرویی در آن زمان یارای برابری با سرعت و شتاب این اتومبیل منحصربه فرد را داشت.

ولی با این وجود و در حالی که سیتروئن زانتیا می توانست سال های بیشتری در بازار ایران فعالیت کند و همچنان با قدرت به فروش خود ادامه دهد، در اواخر دهه ۸۰ به طور کامل از خطوط تولید خودروسازان خارج شد تا اکنون طرفداران این برند در بازار خودروهای کارکرده به دنبال خرید یکی از آنان باشند، اما خرید ماشین های کارکرده دردسرهای خود را هم دارد و اگر عمر بالایی داشته باشد، می تواند هزینه های سنگینی برای قطعات یدکی و قطعات مصرفی روی دست مصرف کنندگان خود بگذارد.

سیتروئن زانتیا را می توان یکی از خودروهای پرخرجی نامید که به دلیل پیشرفته بودن برخی از سیستم های آن همچون تعلیق، ترمز و یا سیستم فرمان، در صورت خراب شدن می تواند هزینه سنگینی بر روی دست کاربران خود بگذارد و لازم است که هنگام خرید نسخه های کارکرده سیتروئن زانتیا دقت لازم صورت گیرد.

قطعات مصرفی سیتروئن زانتیا چقدر قیمت دارد؟

با قطعات مصرفی این خودرو شروع کنیم، دراوایل تیر ۱۴۰۰ کیت کامل تسمه تایم این خودرو هزینه ای برابر با ۲ میلیون تومان خواهد داشت که شامل تسمه تایم اصلی و هرزگردی ها آن می شود، ولی به طور جداگانه می توان تسمه تایم این ماشین را به قیمت ۷۰۰هزار تومانی در بازار تهیه کرد. تسمه دینام تولید ایران هم به عنوان یکی دیگر از قطعات مصرفی و خیلی مهم در خودرو، قیمتی حدودا ۵۰۰ هزار تومانی خواهد داشت.

لنت ترمز هم یکی دیگر از قطعات پرمصرف اتومبیل است که بسته چهار عددی آن برای چرخ های جلو قیمتی معادل ۲۱۰ هزار تومان دارد و برای چرخ های عقب به قیمت ۳۳۰ هزار تومانی خواهد رسید. البته قیمت لنت ترمز به جنس آن هم بستگی دارد، چون لنت ترمز عقب ۲۳۰ هزار تومانی هم در بازار برای سیتروئن زانتیا ۱۸۰۰ و ۲۰۰۰ وجود دارد.

کاتالیزور هم امروزه یکی از اصلی ترین مواردی است که در تست های معاینه فنی مورد توجه قرار گرفته و در صورت خرابی و عملکرد ضعیف آنان، قادر به دریافت معاینه فنی نخواهید بود و تردد بدون معاینه فنی در سطح شهر جریمه به همراه خواهد داشت. حال اگر نگاهی به قیمت کاتالیزور زانتیا ساخته شرکت داخلی ایران دلکو داشته باشیم، به قیمت ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومانی خواهیم رسید که می تواند یکی از گران ترین قطعات مصرفی یک اتومبیل به شمار آید.

بعد از چند بار تعویض روغن، نیاز به تعویض فیلتر روغن هم احساس می شود که می توانید فیلتر روغن سرکان مناسب سیتروئن زانتیا را به قیمت تقریبا ۳۲ هزار تومان در بازار تهیه کنید.

قطعات یدکی اصلی و بدنه سیتروئن زانتیا چقدر قیمت دارد؟

شاید جالب باشد بخوانید :

مروری کوتاه بر روی قیمت برخی از لوازم یدکی زانتیا داشتیم، اما قیمت برخی از قطعات یدکی اصلی سیتروئن زانتیا چقدر خواهد بود؟.

معمولا زمانی نیاز به تعویض قطعات اصلی اتومبیل احساس می شود که براثر سال ها استفاده عملکرد مفید خود را از دست داده باشند و یا در جریان یک تصادف بخشی از بدنه و قطعات اصلی اتومبیل آسیب دیده باشد. اینجاست که باید دست داخل جیبتان کنید و خرج زیادی بابت تهیه قطعات یدکی و دوباره سرپا کردن اتومبیل خود انجام دهید.

در تصادفات از جلو حتی اگر سنگین نباشد، قطعاتی مثل سپر خودرو و چراغ های جلو آسیب می بیند و اگر هم تصادف نسبتا شدیدی داشته باشید، نیاز به تعویض کاپوت جلو، رادیاتور، گلگیرهای جلو و یا حتی نیاز به تعویض کامل جلوبندی خودرو و برخی از قطعات اصلی زیر کاپوت خواهد بود.

تصادف با سیتروئن زانتیا برایتان ارزان تمام نمی شود و هزینه بسیار زیادی روی دست شما خواهد گذاشت، زیرا چراغ جلوی این خودرو به تنهایی قیمتی تقریبا ۱ میلیون تومانی دارد و اگر بخواهید پروژکتور جلوی ماشین هم تهیه کنید، هزینه این قطعه چیزی حدود ۳۰۰ هزار تومان در بازار خواهد بود، در حالی که راهنمای بغل این ماشین هرکدام ۱۵۰ هزار تومان و همچنین زه زیر چراغ های جلو نیز هرکدام ۱۴ هزار تومان قیمت دارد.

اگر تصادف نسبتا شدیدی داشته باشید، قطعا نیاز به تعویض رادیاتور هم خواهید داشت و رادیاتور زانتیا در بازار قیمتی کمتر از ۸۰۰ هزار تومان دارد. در چنین تصادفی اگر کاپوت قابل تعمیر نباشد، باید ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان هم بابت کاپوت جدید پرداخت کنید. سپر جلوی سیتروئن زانتیا هم قیمتی کمتر از ۵۰۰ هزار تومان و یا در نمونه دیگر قیمتی ۵۷۰ هزار تومانی دارد که در مجموع خرید هر ۳ قلم کالا نزدیک به ۶ میلیون تومان روی دست شما خواهد گذاشت.

در تصادفات شدید، لازم است که جلوبندی هم کامل تعویض شود و در سیتروئن زانتیا به هیچ وجه ارزان نخواهد بود. به خاطر اینکه سیستم تعلیق زانتیا تکنولوژی بالایی نسبت به سایر خودروهای فعال در بازار ایران دارد، از هزینه بسیار بالاتری هم برخوردار است و هر کمک زانتیا هزینه ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی خواهد داشت.

سرپلوس زانتیا هزینه تقریبا ۳۶۰ هزار تومانی دارد و اگر دیسک های ترمز شما در تصادف و یا پس از چند سال استفاده تاب بردارد، برای تعویض آن نیاز به پرداخت هزینه ۶۳۰ هزار تومانی برای ۲ عدد دیسک خواهید داشت.

همیشه تصادف از جلو نیست و گاهی اوقات بی احتیاطی رانندگان دیگر و تصادف از عقب می تواند برای شما هزینه ساز باشد. در تصادف عقب اگر خوش شانس باشید فقط هزینه تقریبا ۷۰۰ هزار تومانی برای خرید یک سپر عقب پرداخت خواهید کرد، اما اگر تصادف به گونه ای باشد که بدنه اتومبیل تا صندلی های عقب جمع شود، اینجاست که هزینه های شما سر به فلک می کشد!.

به بیانی ساده یک چراغ خطر روی درب صندوق قیمت ۴۳۰ هزار تومانی، یک چراغ خطر عقب روی گلگیر عقب قیمت ۵۴۰ هزار تا ۷۰۰ هزار تومانی، یک پوسته سپر عقب قیمت ۶۸۰ تا ۷۰۰ هزار تومانی و همچنین درب عقب کامل سیتروئن زانتیا قیمت حدودا ۵ میلیون تومانی دارد که به هیچ وجه یک تصادف ارزان برای شما نخواهد بود.

منبع : خودرو بانک

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.