ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی دندان رشته و شاخه ای از دندان پزشکی است که در آن، فک و دندان را اصلاح کرده و آن ها را در جایگاه مناسب خود قرار می‌دهند. در این روش درمانی، بیشترین فشار به دندان‌هایی که مسئول جویدن هستند وارد می‌شود.

ارتودنسی چیست؟

همان طور که بیان شد، ارتودنسی برای هم ترازی دندان‌ها و فک‌ها انجام می‌شود. اگر دندان‌ها و فک هم تراز نباشند شما برای جویدن، گاز گرفتن و مسواک زدن  با مشکل رو به رو می‌شوید.

زمانی که شما درمان ارتودنسی انجام می‌دهید، می‌توانید زیبایی لبخندتان را بدست آورده و دندان‌های ردیف و یکدستی داشته باشید. زمانی که دندان‌های با فاصله داشته باشید  این زیبایی لبخند ار شما گرفته می شود و همچنین برای جویدن هم بسیار آزار خواهید دید. همچنین این مشکل باعث می شود، خرده غذا‌ها بین دندان‌های شما باقی بماند.

این روز‌ها زیبایی یکی از بحث‌هایی است که در جامعه وجود دارد. زیبایی صورت و ظاهر هم از مواردی که بسیار پر بحث است. همان طور که می‌دانید، زیبایی لبخند یکی از مواردی است که بسیار بر زیبایی ظاهر و صورت شما تأثیرگذار است.

در بین روش‌های پیگیری و خدمات زیبایی، ارتودنسی  یکی از مهم و پر اهمیت‌ترین آن‌ها است.

این روش درمانی اولاً، روشی است که بر زیبایی شما تأثیر بسزایی می گذارد و ثانیاً، روشی است برای پیشگیری از درد‌ها و مشکلاتی ممکن است در آینده توسط دندان های شما ایجاد شود.

 

مراحل ارتودنسی به این صورت است که شما ابتدا نیاز به گرفتن مشاوره از متخصص ارتودنسی خواهید بود. سپس از دندان‌های خود قالب می‌گیرید و عکس برداری از دندان‌ها برای ارتودنسی خواهید داشت.

بعد از عکس برداری، روش درمان شما مشخص می‌شود و براکت‌ها در دهان شما قرار داده می‌شود.

در آخر، برنامه ریزی مراجعه شما توسط پزشکتان انجام می‌شود و با توجه به روش درمانتان، ادامه مسیر و طول درمان مشخص می‌شود.

 

 

ارتودنسی دندان چیست ؟

 

همان طور که گفته شد ارتودنسی یکی از شاخه‌های دندانپزشکی است. این شاخه از دندان پزشکی  متمرکز بر ناهنجاری‌های مربوط به غیر ردیف بودن دندان‌ها و اجزای ناحیه فک و سر است.

در اوایل پیدایش این شاخه در دندان پزشکی، بیشتر نوجوان‌ها از این روش استفاده می‌کردند. در حالی که در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از افرادی که از این روش استفاده می‌کنند بزرگسالان هستند.

درمان ارتودنسی روشی است که در آن  دندان‌ها را هم ردیف کرده و مشکلات فک و صورت را بر طرف می‌کند. دندان‌های شما ممکن است نزدیک به هم یا روی هم رفته باشد و یا با فاصله از هم باشند. در هر صورت شما به سختی می‌توانید دندان‌های خود را تمیز کنید و احتمال پوسیدگی دندان‌هایتان بسیار بالا می رود.

همچنین احتمال این که شما دچار بیماری‌های لثه و فک بشوید بسیار بالا خواهد بود. به علاوه، شما زیبایی لبخند خود را هم از دست خواهید داد؛ اما با درمان ارتودنسی می‌توانید از تمام این موارد جلوگیری کنید.

ارتودنسی دندان از قدیمی‌ترین رشته‌های دندان پزشکی است. این واژه از دو بخش اصلی تشکیل شده که مجموع هر دو بخش آن در زبان یونانی به معنی ردیف  یا صاف کردن دندان‌ها است.

به عبارتی ما با کمک این ارتودنسی دندان، دندان‌های غیر ردیف را ردیف و یا اصلاح و درمان می‌کنیم.

طبق یک تعریف مدرن‌تر، ارتودنسی رشته ای از دندان پزشکی است که دندان‌های غیر ردیف را ردیف می‌کند و مشکلات فک‌ها را جراحی و اصلاح می‌کند.


چگونه متوجه می‌شوید که به ارتودنسی نیاز دارید؟

شما نمی‌توانید تشخیص دهید که آیا نیاز به ارتودنسی دارید یا خیر؛ بلکه این پزشک است که با توجه به تخصص و دانشی که طی سالیان زیاد به دست آورده است صلاحیت این کار را دارد.

او با استفاده از ابزارهای مختلفی از جمله: عکس برداری از دندان‌های شما می‌تواند تشخیص دهد که آیا دندان‌های شما نیاز به ارتودنسی دارد یا خیر.

این دندان پزشک است که می‌تواند طرح درمانی شما را پیشنهاد کند.

بهترین روش که شما می‌توانید متوجه بشوید که آیا نیاز به ارتودنسی دارید یا خیر این است که به صورت دوره ای به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید و دندان ها و فک خود را بررسی کنید..

در ادامه روش‌هایی وجود دارد که شما می‌توانید توسط آنها متوجه شوید که آیا نیاز به ارتودنسی دارید یا نه که در ادامه آنها را نام می بریم.


۹ علائم هشدار دهنده برای ارتودنسی دندان

 

  1. دندان‌هایی که به پهلو نشسته اند (مطابق تصویر)
  2. دندان‌هایی که به وضوح از دندان‌های کنار خود جلوتر یا عقب‌تر هستند (مطابق تصویر)
  3. دندان‌های درهم (برای تشخصیص آن، می‌توانید از نخ دندان استفاده کنید. اگر هنگام نخ دندان زدن با مشکل مواجه هستید به احتمال زیاد نیاز به ارتودنسی دارید)
  4. هم پوشانی نشدن دندان‌ها به صورت عمودی
  5. هنگام جویدن، دندان‌های بالا از نظر عرضی به درستی بر روی دندان‌های پایینی قرار نگیرند
  6. باز بودن فک از همه طرف ها
  7. هم راستا نبودن خط میانی دندان‌های بالا و پایین
  8. وجود فاصله بین دندان ها
  9. شلوغی دندان ها

متخصص ارتودنسی کیست؟

ارتودنتیست یا متخصص ارتودنسی، دندانپزشکی است که با گذراندن شش سال دوره دندان پزشکی عمومی و تجربه چند سال درمان بالینی بیماران، در یکی از دانشگاه‌ها پذیرفته شده. یک دوره سه ساله را پشت سر گذاشته و در آخر یک پایان نامه درباره ارتودنسی را ارائه کرده و از آن دفاع می‌کند.

این متخصص‌ها پس از دریافت مدرک خود، باید در نشست‌ها و جلسه‌هایی تحت عنوان بازآموزی حرفه ای شرکت کنند و دانش روز را فرا بگیرند.

نکته

تمامی ارتودنتیست‌ها، دندان پزشک هستند؛ ولی تنها دو درصد از دندان پزشکان هستند که ارتودنتیست می باشند.


تفاوت دندانپزشک و ارتودنتیست

اغلب، برخی از مردم نمی توانند فرق بین دندانپزشک و ارتودنتیست را تشخیص دهند و قبل از مراجعه برای درمان ارتودنسی، کمی گیج می شوند.

بین دندان پزشکان و ارتودنتیست‌ها تفاوت بسیار زیادی مخصوصاً در سطح دانش آن‌ها وجود دارد.

بسیاری از مردم با دندانپزشک و آنچه انجام می دهد آشنایی دارند ولی شاید با شنیدن عبارت ارتودنتیست یا متخصص ارتودنسی قدری گیج شوند و این عبارت برای آنها کمی ناشناخته باشد. احتمالا” این شناخت با تشابه ظاهری درمان در ناحیه دهان و دندان سخت تر هم می شود. دندانپزشک و متخصص ارتودنسی به لحاظ درجه تخصصی و خدمات درمانی با هم تفاوت محسوس دارند.

دندانپزشک، پزشکی است که با گذراندن دوره ۶ ساله دندانپزشکی قادر به انجام درمان‌های غیر پیچیده عمومی دهان و دندان هستند کا عبارت اند از:

  1. پر کردن دندان
  2. کشیدن دندان
  3. عصب کشی
  4. پروتزهای دندانی
  5. جرمگیری

دندان پزشکی شامل ۱۳ شاخه تخصصی است. یکی از این شاخه‌ها ارتودنسی است.

ارتودنتیست، دندانپزشکی است که پس از دوره عمومی با گذراندن یک دوره تخصصی ۳ ساله  موفق به احراز صلاحیت علمی درمان مشکلات و ناهنجاری‌های دندانی و فکی شده است. این در حالی است که بعضی از دندان پزشکان بدون داشتن تخصص اقدام به ارتودنسی می‌کنند.

کلام آخر : برای اطلاع از سلامت محیط دهان و دندان، و رسیدگی به دندان ها که تاثیر بسزایی در بالاتر بردن اعتماد بنفس ما دارد، سالیانه و دوره ای، به پزشک متخصص خود در زمینه دندان پزشکی مراجعه کنیم، تا با تشخصی به موقع، از پرداخت هزینه های سنگین تر جلوگیری شود و همچنین طرح لبخندی زیبا و تاثیر گذاری داشته باشیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × 2 =