بازی ابری چیست؟

 

بازی ابری یا Cloud-gaming به معنای بازی‌کردن از راه دور و از طریق فناوری رایانش ابری است. فضای ابری یا رایانش ابری، به شبکه‌ای از مراکز داده گفته می‌شود که سرورهایی دارای محتوای لازم را به هرکسی که برای دسترسی به آن تلاش می‌کند، ارائه می‌دهد. به‌عنوان‌مثال، نتفلیکس یا هر سرویس استریم (پخش آنلاین) دیگری، ویدئوها را از طریق فضای ابری در دسترس مخاطبان قرار می‌دهند.

بازی های ابری نیز عملکردی مشابه دارند. زمانی که شما در یک سرویس بازی آنلاین ثبت‌نام می‌کنید، در اصل دسترسی به سروری را می‌خرید که با سخت‌افزار لازم برای اجرای بازی تجهیز شده و از دسترس شما دور است. زمانی که شما یک بازی را اجرا می‌کنید، یک جریان ویدئویی از بازی مربوطه به دستگاه شما ارسال می‌شود و این جریان نیز همانند اپیزود Bandersnatch از سریال Black Mirror، نسبت به تصمیمات شما واکنش نشان می‌دهد.

گفته می‌شود که تا سال ۲۰۲۰، تعداد گیمرها در جهان به ۲.۵ میلیارد نفر رسیده بود. یعنی چیزی نزدیک به یک‌سوم جمعیت جهان! نرخ رشد سالیانه تعداد گیمرها در جهان نیز حدود ۳۳.۵ درصد است که این نرخ، سرعت بالای رشد صنعت بازی در آینده را نشان می‌دهد. نرخ رشد سالیانه گیمرهایی که از گوشی هوشمند برای بازی استفاده می‌کنند نیز ۲۹.۵ درصد است و این موضوع، اهمیت یکپارچه‌سازی بازی‌های موبایل با فضای ابری را به ما یادآوری می‌کند. ازآنجایی‌که تعداد کاربران گوشی‌های هوشمند نیز با سرعتی سرسام‌آور در حال افزایش است، به نظر می‌رسد که‌رایانش ابری می‌تواند به رشد صنعت بازی‌های موبایل کمک شایانی کند.

این مقاله به تعریف بازی ابری، تشریح مزایای آن و معرفی بهترین سرویس‌های بازی ابری اختصاص دارد.

بازی ابری چگونه کار می‌کند؟

زمانی که هنگام تماشای نتفلیکس انتخاب خودکار فیلم بعدی را انتخاب می‌کنید، این سرویس در مورد انتخاب فیلم بعدی برای شما تصمیم‌گیری خواهد کرد. مشابه این اتفاق در بازی ابری نیز رخ می‌دهد، با این تفاوت که تعداد دفعات صدور فرمان از سمت شما و واکنش از سمت سرور گیمینگ، به‌مراتب بیشتر است.

به‌عنوان‌مثال وقتی شما دکمه A روی دسته بازی را فشار می‌دهید و فرمان پریدن را صادر می‌کنید، این فرمان به کامپیوتر سرور ارسال می‌شود و حالت مربوطه در بازی، فرمان شما را آپدیت می‌کند. در نتیجه نمایش ویدئویی بازی که توسط شما تماشا می‌شود، در لحظه به‌روز شده و کاراکتر بازی بر اساس آن سریعاً واکنش نشان می‌دهد.

تمامی این اتفاقات در چند میلی‌ثانیه اتفاق می‌افتد و اگر سرویس بازی ابری دارای سرعت عکس‌العمل بالایی باشد و تأخیر در پردازش دستور را به حداقل برساند، آپدیت شدن حرکات کاراکتر شما در بازی نامحسوس خواهد بود. به‌نحوی‌که بر اساس گفته‌های مدیر ارشد فناوری Oculus VR، تأخیر در واکنش‌های صوتی و تصویری با مدت‌زمان زیر ۲۰ میلی‌ثانیه، برای انسان نامحسوس است. تا زمانی که دوره عکس‌العمل سرویس بازی شما زیر این مدت باشد، بازی‌کردن با آن حس استفاده از بازی نصب‌شده روی کنسول را می‌دهد.

مزایای بازی ابری چیست؟

لیست زیر، مزایای بهره‌گیری از رایانش ابری در دنیای بازی را نشان می‌دهد:

  1. ۱. امنیت در جایی که بیشترین اهمیت را دارد

امنیت داده یکی از ویژگی‌های برجسته رایانش ابری در تمامی حوزه‌هایی است که در حال حاضر با استفاده از آن فعالیت می‌کنند. پروتکل‌های امنیتی مورداستفاده توسط ارائه‌دهندگان خدمات ابری معتبر، از حملات خارجی و دسترسی هکرها به اطلاعات شما جلوگیری می‌کند. امنیت شبکه توسط این شرکت‌ها به‌صورت منظم کنترل می‌شود تا از آمادگی در برابر شرایط پیش‌بینی‌نشده، اطمینان حاصل شود. این موضوع به این معنی است که اطلاعات و تاریخچه بازی‌های شما روی فضای ابری امنیت دارد.

  1. ۲. سازگاری برای تمامی افراد

رایانش ابری به گیمرها کمک می‌کند تا بر اساس نیازشان و سیستم‌عامل موردنیاز برای بازی، مقیاس استفاده از خدمات ابری را تغییر دهند. رایانش ابری محدودیت‌هایی مثل کمبود فضای هارد، ظرفیت کارت حافظه و قدرت پردازش را از میان بر می‌دارد. به‌جای وابستگی صرف به کنسول‌های بازی مثل ایکس‌باکس و پلی‌استیشن، رایانش ابری از انواع دستگاه‌های مختلف مثل گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ، تبلت و … پشتیبانی می‌کند و فارغ از محل سکونت، افراد می‌توانند در هر جای جهان به بازی موردعلاقه خود دسترسی داشته باشند و برای این کار تنها دسترسی به اینترنت کافی است.

  1. ۳. کاهش هزینه‌ها

همانند هر شرکت دیگری در دنیا که با اینترنت و حجم عظیمی از داده سروکار دارد، شرکت‌های سازنده بازی نیز دوست ندارند برای پهنای باند بیشتر از نیازشان پول بدهند. رایانش ابری به این شرکت‌ها کمک می‌کند تا این پهنای باند را بر اساس نیازشان، کم یا زیاد کنند. این تکنولوژی، این امکان را فراهم کرده تا شرکت‌ها تنها بر اساس میزان منابع مورداستفاده خود پول پرداخت کنند و هزینه صرفه‌جویی شده را صرف نوآوری و تحقیقات لازم به‌منظور فراهم‌کردن تجربه بازی بهتر برای کاربران خود کنند.

  1. ۴. تنوع بازی‌ها

رایانش ابری امکان دسترسی به مجموعه متنوعی از بازی‌ها از طریق یک پلتفرم را فراهم می‌کند که علاوه بر ایجاد حس تنوع برای کاربر، به سود بیشتر برای کمپانی‌های بازی‌سازی نیز می‌انجامد. ایجاد تجربه کاربری بهتر در مقایسه با روش‌های سنتی انجام بازی‌های ویدئویی، کاربران را نسبت به سرویس‌های بازی نیازمند پرداخت حق عضویت وفادار می‌کند.

با سرویس‌های بازی ابری آشنا شوید

از مشهورترین سرویس‌های بازی ابری، می‌توان به لیست زیر اشاره کرد که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند و با سیستم‌عامل خاصی سازگار هستند:

  1. ۱. Shadow

Shadow در حقیقت یک کامپیوتر مجازی است که دارای سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ بوده و شما می‌توانید بازی یا برنامه‌های دلخواه خود را روی آن نصب کنید. برخلاف اکثر سرویس‌های بازی ابری، در سرویس Shadow منابع بین کاربران اشتراکی نیست و همین موضوع امکان لگ و تأخیر در پردازش بازی در ساعات پیک را به حداقل می‌رساند.

  1. ۲. GeForce Now

با استفاده از این سرویس، شما بهترین و قدرتمندترین کارت‌های گرافیک ساخت کمپانی GeForce را برای بازی‌کردن به‌صورت مجازی، در اختیار دارید. این سرویس امکان بازی‌کردن باکیفیت ۴K را فراهم کرده و از تمامی انواع ماوس، صفحه‌کلید و دسته‌های بازی پشتیبانی می‌کند.

  1. ۳. Blacknut

بزرگ‌ترین مزیت Blacknut، طرح‌های خانوادگی است که به شما امکان بازی‌کردن با اعضای خانواده به‌صورت هم‌زمان را می‌دهد که این امکان نیز تنها با خرید یک اشتراک امکان‌پذیر است. همچنین با استفاده از این سرویس می‌توانید پروفایل جداگانه‌ای را برای کودک خود بسازید و از دسترسی او به بازی‌های مخصوص سنین ۱۰ سال به بالا جلوگیری کنید. Blacknut با سیستم‌عامل‌های ویندوز، اندروید، MacOS، لینوکس و تلویزیون‌های ساخت سامسونگ و پاناسونیک سازگار است.

  1. ۴. PlayStation Now

این سرویس توسط کمپانی مشهور سازنده کنسول‌های بازی یعنی PlayStation ارائه می‌شود و شامل مجموعه کامل و رایگانی از بهترین بازی‌های نسل‌های مختلف کنسول‌های این شرکت از PS2 تا PS4 است. نقطه‌ضعف این سرویس، اشتراکی بودن منابع آن و عدم انعطاف‌پذیری آن‌ها مطابق با نیاز کاربر و کیفیت بازی است. بااین‌حال، این سرویس اشتراک‌های یک‌ماهه و سه‌ماهه را نیز ارائه می‌دهد که معمولاً توسط سایر سرویس‌های بازی ابری ارائه نمی‌شوند.

صنعت بازی ابری هنوز به دوران بلوغ خود نرسیده، اما به‌اندازه‌ای پیشرفت کرده که شما با استفاده از سرویس‌هایی مثل Shadow و GeForce Now بتوانید بازی‌کردن را مشابه با کنسول‌های بازی و کامپیوترهای گیمینگ، تجربه کنید. برای انتخاب بهترین سرویس بازی ابری نیز باید به انتظارات و بودجه خود نگاه کنید. به‌عنوان‌مثال اگر به دنبال تنوع در بازی هستید، به سراغ PlayStation Now بروید و اگر به دنبال سیستم‌عامل قوی هستید، Shadow را امتحان کنید.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.