با ویژگی های طراحی سایت داینامیک آشنا شوید

طراحی سایت داینامیک یکی از مهم ترین و پر تقاضا ترین روش های طراحی وبسایت است. این شیوه به شما کمک می کند تا یک سایت جذاب و پویا داشته باشید. اگر بخواهیم این سایت ها را خیلی ساده توضیح دهیم باید بگوییم این سایت ها با توجه به رفتار کاربر نمایش متفاوتی دارند. اما سایت های از نوع استاتیک این چنین نیستند و همیشه به یک شکل نمایش پیدا می کنند. این سایت ها پس از این که شیوه داینامیک به وجود آمد تقریبا کنار گذاشته شدند.

 

تحرک، پویایی، پردازش

این سایت ها پویا هستند. کلا واژه داینامیک که در فیزیک هم استفاده می شود به معنی پویایی است. اما پویایی در وب سایت بر خلاف فیزیک به معنی حرکت کردن و جا به جایی نیست. بلکه به معنی اجرای درخواست، پردازش و نمایش آن است. این سایت ها پردازش انجام می دهند و نتیجه آن را به شما نشان می دهند. در این سایت ها معمولا پایگاه داده وجود دارد. پس از این که شما درخواستی انجام می دهید این درخواست به سمت سرور می رود، پس از این که پردازش شد نتیجه به شما نشان داده می شود.

 

مثال لاگین کردن در سایت فروشگاهی

گفتیم که پردازش در سایت داینامیک یکی از مهم ترین ویژگی هاست. حال می خواهیم با یک مثال ساده این موضوع را بهتر به شما نشان دهیم. در سایتهای فروش گاهی معمولا سیستم ثبت نام کاربران وجود دارد. به این معنی که مشتریان می توانند در این سایت ها یک حساب کاربری داشته باشند. این حساب کاربری برای هر مشتری متفاوت خواهد بود. هر مشتری یوزر نیم و پس ورد متفاوتی دارد. پس سایت برای هر کس متفاوت خواهد بود. حال می خواهیم معنی پردازش را نشان دهیم. شما یوزر نیم را وارد می کنید اما پسورد را به اشتباه می زنید. این درخواست به سمت سرور هدایت می شود. در سرور و در قسمت پایگاه داده که مربوط به اطلاعات مشتری است این یوزر و پسورد چک می شود. اما این پسورد در پایگاه داده وجود ندارد. پس به شما این پیام را نشان می دهد که پسورد اشتباه است. و یا دوباره پسورد را بزنید.

مشتری ها در سایت خرید می کنند. بدیهی است که تاریخ خرید مشتریان، اقلام سفارش و خیلی چیزها می تواند متفاوت باشد. خریدهای پیشین مشتریان در قسمت حساب کاربری شان و در قسمت سفارش ها قابل رویت است. پس چیزی که هر مشتری در سایت و در پنل کاربری اش می بیند متفاوت از دیگری است. این یکی از ویژگی های مهم سایت های از نوع داینامیک است. ویژگی که این سایت ها را جذاب کرده است. و باعث شده دیگر سایت های استاتیک کاربردی نداشته باشند.

 

سرور، پایگاه داده

در این سایت ها یک ویژگی دیگر هم وجود دارد که بسیار مهم است. و آن هم یک پایگاه داده است. این پایگاه داده یا همان دیتا بیس محلی است برای ذخیره اطلاعات سایت. خیلی از اطلاعاتی که هرگز فکرش را هم نمی کنید در این قسمت ذخیره می شود. پایگاه داده خیلی مرتب و تمیز این اطلاعات را در خودش ذخیره می کند. و هر زمان نیاز است از آن ها استفاده می کند و نتیجه ای را به شما نشان می دهد. اطلاعاتی مثل یوزر نیم ها و پس ورد های مشتریانی که در سایت ثبت نام کرده اند در این قسمت ذخیره شده است. به همین خاطر شما نمی توانید با وارد کردن یک پسورد اشتباه وارد سایت شوید.

پایگاه داده پر از جداول مختلف است. جدول ها برای موارد مختلف هستند و هر کدام اطلاعات متفاوتی دارند. برخی از این جدول ها می تواند جدول اطلاعات حساب کاربری، جدول سفارشات، تاریخ لاگین کردن در سایت و… باشد. دلیلی ندارد که پایگاه داده در همه سایت ها یک اسم داشته باشد و در آن نیز همان اطلاعات ذخیره شود. هر سایتی با توجه به طراحی و کد نویسی اش می تواند پایگاه داده های متفاوتی داشته باشد. حتی چند سایت فروشگاهی نیز می توانند پایگاه داده های مختلفی داشته باشند.

 

شاید جالب باشد بخوانید :

اتوماتیک بودن و بدون اشتباهات انسانی

پایگاه داده به صورت اتوماتیک به روز رسانی می شود. و نیازی نیست یک شخص پشت سیستم بنشیند و هر روز جداول آن را کامل تر کند. هر زمان که یک مشتری جدید در سایت ثبت نام می کند جدول اطلاعات مشتریان به روز می شود. هم چنین این به روز رسانی ها و آپدیت ها به خاطر اتوماتیک بودن فاقد خطای انسانی است.

همچنین پایگاه داده گاها توسط برنامه نویسان نیز استفاده می شود. به کمک کدنویسی می شود به پایگاه داده گفت اطلاعات خاصی را بخواند و نتیجه را نشان دهد.

 

آپدیت کردن راحت تر سایت

کار کردن با سایت های استاتیک واقعا سخت بود. حتما نیاز بود تا یک نفر که از زبان برنامه نویسی چیزی می فهمد و می تواند با کدها کار کند سایت را به روز رسانی کند. پس برای مدیریت سایت سختی های زیادی پیش می آمد. گاها با یک اشتباه ساده ممکن بود خطایی در صفحات سایت به وجود بیاید. اما این مشکل در سایت های داینامیک حل شد. و این نیز به جذابیت این سایت ها افزود.

پنل مدیریت گرافیکی و ساده باعث شد که سایت های داینامیک را بتوان بسیار ساده و راحت مدیریتشان کرد. این سایت ها جوری طراحی شدند که مدیران سایت نیز بتوانند وارد پنل خودشان و به اصطلاح داشبورد سایت شوند. و در آنجا به راحتی اطلاعات تازه تری در سایت قرار دهند. و یا بتوانند به سادگی چیزی را تغییر دهند و ویرایش کنند.

به طور مثال وارد کردن محصول جدید در سایت، افزودن عکس تازه برای هر محصول و یا افزودن اطلاعات به صفحه هر محصول به راحتی ممکن شد. تغییراتی که در سایت های فروشگاهی بسیار متداول هستند. همچنین به راحتی می توان در این سایت ها لیست سفارش ها را دید، وضعیت آن ها را تغییر داد و خیلی چیزهای دیگر.

 

داینامیک برای همه سایت ها

اگر فکر می کنید این سایت ها حتما برای فروشگاه های اینترنتی استفاده می شوند سخت در اشتباه هستید. به دلایل زیادی این روزها طراحان کلا به شیوه داینامیک طراحی سایت ها را انجام می دهند. خب مدیریت این سایت ها راحت است و بسیاری چیزهای دیگر. مثل این که به راحتی می توانید در آینده سایت خود را به یک نسخه حرفه ای تر به روز رسانی کنید. چیزی که در مورد سایت های استاتیک حتی نمی شد به آن فکر کرد. چرا که کاری بسیار سخت بود و مستلزم این بود که طراحی پیشین کلا دور انداخته شود. حتی سایت های شرکت ها، وبلاگ ها و… را به شیوه داینامیک طراحی می کنند. این شیوه امروز اساس کار طراحی است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.