بهترین درمان برای وزوز گوش چیست؟
وزوز گوش به صدایی گفته می شود که در سر یا گوش شنیده می شود ولی منشا خارجی ندارد. همه ما تا کنون وزوز گوش را تجربه کرده ایم. اما وزوز گوش در برخی افراد مزمن بوده و بسیار آزار دهنده می باشد. در این مقاله به برخی از روش های درمانی وزوز گوش اشاره خواهد شد.
شدت و میزان آزاردهندگی وزوز گوش می تواند از یک مزاحمت کوچک تا مشکلات خواب و عدم تمرکز متفاوت باشد. وزوز در برخی افراد می تواند یک بیماری ناتوان کننده باشد. دلایل وزوز گوش متعدد می باشد. از این رو شنوایی شناسان چندین گزینه درمانی مختلف را برای کمک به بیماران دچار وزوز گوش در نظر گرفته اند. در حال حاضر ، چندین درمان مختلف برای وزوز گوش وجود دارد که می تواند تسکین دهنده باشد. با این حال ، درمانی جامع وجود ندارد که بتواند برای همه مفید باشد.
بهبود وزوز گوش در وهله اول شامل برطرف کردن عامل یا وضعیتی است که باعث وزوز گوش شده است (درمان ریشه ای وزوز گوش)، مانند خارج کردن موم گوش فشرده شده یا درمان عفونت گوش. اگر این اقدامات باعث بهبود وزوز گوش نشد، در اینصورت شنوایی شناس از دیگر روش های درمانی استفاده خواهد کرد. در ادامه تنها پنج مورد از رایج ترین گزینه های درمان وزوز گوش ارائه شده است. جهت مطالعه مطالب جامع و بروز در این زمینه می توانید اینجا کلیک نمایید.
آنچه در این مقاله میخوانید :
داروها
در حال حاضر هیچ داروی برای درمان ریشه ای وزوز گوش مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار نگرفته است. اما اصولا برای درمان وزوز گوش و کاهش علائم آن از داروهای آرام بخش و ضد افسردگی استفاده می گردد. این داروها علت اصلی وزوز گوش را برطرف نمی کنند بلکه علائم وزوز گوش را کاهش می دهند. مانند داروی کدئین که علت اصلی سر درد را برطرف نمی کند و فقط میزان سر درد را کاهش می دهد.
تحریک الکتریکی
یکی از روش های درمان وزوز گوش استفاده از محرک های الکتریکی می باشد. که به این روش tDCS گفته می شود. در tDCS الکترودهایی به مناطق خاصی از سر وصل می گردد تا جریان الکتریکی بسیار کم شدت در حد ۱ الی ۲ میلی آمپر از طریق این الکترودها به سر بیمار منتقل گردد.
در افراد دچار وزوز گوش فعالیت های عصبی در قشر شنوایی نامتعادل می شوند. این فعالیت های عصبی در مغز از جنس انرژی الکتریکی هستند. بنابراین محرک الکتریکی مورد استفاده در tDCS باعث اصلاح و تعدیل این فعالیت های عصبی می گردد. امروزه از tDCS علاوه بر وزوز گوش در درمان افسردگی و صرع نیز استفاده می شود. از کاربردهای دیگر tDCS می توان به افزایش یادگیری، توجه و تمرکز اشاره کرد.
دستگاه های تولید کننده صدا
دستگاه های تولید کننده صدا جهت پوشاندن یا سرکوب وزوز گوش شما طراحی شده اند. آنها معمولاً نویز سفید ایجاد می کنند که به شما در پوشاندن صدای وزوزتان کمک می کند. از این دستگاه ها اصولا در منزل و در بخشی از ساعات روز استفاده می شود. با این حال می توانید به وسیله هدفون و بصورت قابل حمل نیز از این دستگاه ها استفاده نمایید.
اگر در محل کار به دنبال تسکین وزوز گوش خود هستید، این دستگاه ها مناسب می باشند. اغلب هنگام خواب این دستگاه ها را در کنار تخت خواب قرار می دهند تا آزار دهندگی وزوز گوش مانع از خواب راحت نگردد. ممکن است لازم باشد قبل از استفاده از این دستگاه های صوتی با شنوایی شناس خود صحبت کنید تا اطمینان حاصل کنید که این روش درمانی برای شما مناسب می باشد.
سمعک ها
سمعک گزینه ای مناسب برای پوشاندن اثرات وزوز گوش در حین حرکت و راه رفتن می باشد. از آنجا که وزوز گوش اغلب به دلیل کم شنوایی ایجاد می شود، بنابراین استفاده از سمعک روشی مناسب برای برطرف کردن کم شنوایی و وزوز گوش می باشد. با این حال ، برای اطمینان از دریافت مناسب ترین سمعک متناسب با نیازهای خود ، باید با یک شنوایی شناس صحبت کنید تا ارزیابی های دقیق شنوایی انجام گیرد.
درمان وزوز به روش باز آموزی
این روش با استفاده از درمان رفتاری- شناختی (مشاوره) به همراه دستگاهی برای پوشاندن صدای وزوز گوش صورت می گیرد تا وزوز گوش خود را نادیده بگیرید. این روش درمانی، راه حل طولانی مدت موثر برای مقابله با وزوز گوش است. بنابراین همانطور که گفته شد در این روش تعداد جلسات درمانی زیاد می باشد. در نتیجه بیمار باید در پروسه درمان صبور باشد. این روش از درمان به یک شنوایی شناس آموزش دیده و ماهر نیاز دارد.
نتیجه گیری
امیدوارم در این مقاله مطالب مفیدی در رابطه با گزینه های درمانی وزوز گوش ارائه شده باشد. همانطور که گفته شد، درمان وزوز باید بصورت ریشه ای صورت گیرد. اگر درمان های ریشه ای امکان پذیر نبودند، درمان وزوز گوش با استفاده از یکی از این روش های مذکور امکان پذیر می گردد. در صورت استفاده صحیح از این روش ها، میزان موفقیت بسیار بالا خواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید تا از یک متخصص شنوایی شناسی با مدرک دکتری تخصصی (Phd) مشاوره دریافت نمایید. دریافت مشاوره قبل از انجام پروسه درمان بسیار حائز اهمیت می باشد. کارشناسان ما همواره در کنار شما هستند.
واقعا وزوز درمان داره؟
عالی