بهترین نرم افزار ERP برای کسب و کار کدام است و چگونه آن را پیدا کنیم؟

برای افزایش رشد کسب و کارها، باید به دنبال مناسب ترین و بهترین نرم افزار ERP باشید که بتواند تمام فرآیندهای پیچیده کسب و کار شما را اداره کند. از آنجا که فروشندگان نرم افزار، از راهکارهای ERP خود اطلاعات دقیقی جهت انتخاب ارائه نمی دهند، انتخاب نرم افزار ERP مناسب برای شرکت، کار آسانی نیست. از این رو، تصمیم گیری مناسب در اولین اقدام هنگام انتخاب نرم افزار ERP بسیار مهم می شود.

در این مقاله، نکاتی را در مورد چگونگی انتخاب بهترین نرم افزار ERP برای کسب و کارها بررسی خواهیم کرد.

نرم افزار ERP چیست؟

یک ERP نرم افزاری است که به کسب و کار شما اجازه می دهد تا تمام جنبه های عملیات روزانه خود، از حسابداری گرفته تا مدیریت پروژه را مدیریت کند. این نرم افزار به روزرسانی های اطلاعاتی را به طور مداوم انجام می دهد تا داده ‌های آنی را برای همه کارکنان در کسب و کار که به آن دسترسی دارند ارائه دهد. نرم افزارهای ERP به کسب و کارها کمک می کنند تا فعالیت های خود را هماهنگ و ساده کنند.

چرا یک کسب و کار به ERP نیاز دارد؟

هر کسب و کاری دارای عملکردها و فرآیندهای متعدد و متنوعی است، از جمله خدمات مشتری، خدمات مالی، مدیریت موجودی و …. این فرآیندها نیاز به راهکاری دارد تا آن فرآیندها به عنوان یک کل یکپارچه با هم کار کنند. بهترین نرم افزار ای آر پی این هدف را به واقعیت تبدیل می کند. این نرم افزار، به عنوان یک پایگاه داده متمرکز برای اطلاعاتی است که بسیاری از بخش های مختلف می توانند از آن استفاده کنند، به علاوه مجموعه ای از قابلیت های پیشرفته برای ساده تر کردن کارهای روزانه.

ویژگی های کلیدی نرم افزار ERP

همه نرم افزارهای ERP موجود در بازار دارای طیف گسترده ای از ویژگی ها هستند و اگر می خواهید بهترین نرم افزار ERP را داشته باشید باید ویژگی های مهم آن را بدانید. برخی از ویژگی های نرم افزار ERP  که باید به آنها توجه کرد عبارتند از:

۱- یکپارچه سازی

این شاید مهم ترین ویژگی بهترین نرم افزار ERP باشد. این ویژگی باید همه بازوهای مختلف کسب و کار را با همدیگر ادغام کند و هر نوع محدودسازی داده را که اغلب منجر به ناکارآمدی واحدهای مختلف می شود و با اهداف کسب و کار تقابل ایجاد می کنند، حذف کند. یک نرم افزار ERP قابل اعتماد باید به کسب و کار یک دید واحد از داده های مالی، عملیاتی و تجاری ضروری ارائه دهد.

۲- اتوماسیون

در این عصر بسیار تکنولوژیک، هر راهکار تجاری باید چند کار را با هم انجام دهد و ورودی های غیر ضروری وابسته به نیروی انسانی را حذف کند. ویژگی اتوماسیون سیستم ERP، زمان صرف شده برای وارد کردن دستی داده ها را کاهش می دهد و خطاها را حذف می کند.

۳- تجزیه و تحلیل داده ها

این داده ها هستند که همیشه باید تصمیمات تجاری را هدایت کنند نه فرضیات. اکثر کسب و کارها داده ها را به عنوان بخش مهمی از تمام فرآیندهای خود در اولویت قرار می دهند. یک سیستم ERP باید کارکنان را با طیف گسترده ای از اطلاعات مرتبط توانمند کند.

۴- گزارش دهی

گزارش دهی به تجزیه و تحلیل داده ها مربوط می شود و مستلزم عملکردی است که در آن سیستم می تواند داده ها را در یافته های ارزشمند سازماندهی کند. این کار به روش های مختلفی مانند داشبورد، نمودار گانت و نمودار دایره ای پیاده سازی می شود.

۵- مدیریت مالی

این ویژگی به کنترل درآمد و هزینه کمک می کند و می تواند به جای نرم افزار حسابداری استفاده شود. ماژول های مدیریت مالی به کسب و کارها کمک می کنند تا تصمیمات بهتری در مورد هزینه ها اتخاذ کنند و دارایی های کسب و کار را مدیریت کنند.

۶- مدیریت ارتباط با مشتری

CRM می تواند ماژولی از نرم افزار ERP باشد که داده های مشتریان را مدیریت کرده و تعاملات با آنها را ثبت می کند. پیچیدگی و مجموعه ویژگی ها در این ماژول خاص بسته به نحوه برخورد کسب و کار با مشتریان متفاوت است.

۷- فروش و بازاریابی

فروش و بازاریابی به یک کسب و کار کمک می کند تا محصولات را به مشتریان برساند و ماژول مرتبط با فروش باید اطلاعات مهمی در مورد چگونگی این اتفاق ثبت کند.

۸- مدیریت زنجیره تامین

این بخش از بهترین نرم افزار ERP فعالیت های بین خرده فروشان، توزیع کنندگان، ارائه دهندگان تدارکات و تامین کنندگان را هماهنگ می کند. از تمام فرآیندهایی پشتیبانی می کند که تضمین می کنند کالاها و خدمات به موقع در اختیار مشتریان قرار می گیرند.

چگونه راهکار جامع ERP پیدا کنیم؟

جستجو برای پیدا کردن راهکار جامع ERP، می تواند یک کار چالش برانگیز باشد. اما با این حال، چند نکته و ترفند می تواند در این زمینه به شما کمک کند

۱- بر اساس نیاز خود تحقیق کنید

۲- گزینه مناسب را انتخاب کنید

۳- هنگام انتخاب شرکت نرم افزاری، دقیق باشید

راهنمای انتخاب بهترین نرم افزار ERP برای کسب و کارها

راهنمای زیر توضیح می دهد که نرم افزار ERP چه کاری می تواند انجام دهد، مزایای انتخاب ERP مناسب برای کسب و کار شما را مورد بحث قرار می دهد و توضیح می دهد که در یک راهکار ERP برای مزایای بهینه به دنبال چه چیزی باشید.

۱- کارکردها و ویژگی های نرم افزار

هنگام انتخاب بهترین نرم افزار ERP، اولین چیزی که باید در نظر بگیرید این است که آیا ERP ماژول ها و ویژگی های مورد نیاز کسب و کار شما را دارد یا خیر. اکثر نرم افزارهای برنامه ریزی منابع سازمانی می توانند بسیاری از کارها را انجام دهند، بنابراین مطمئن شوید سیستمی که انتخاب می کنید برای عملکرد مورد نیاز شما بهینه شده است.

۲- ادغام

هنگامی که به نحوه انتخاب بهترین نرم افزار ERP فکر می کنید، نکته بعدی که باید در نظر بگیرید این است که چگونه سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی با سایر راهکارهای نرم افزاری شما ادغام می شود.

۳- اعتبار و تخصص فروشنده ERP

هنگامی که در حال بررسی نحوه انتخاب یک سیستم ERP هستید، باید اعتبار و تخصص شرکت ارائه دهنده نرم افزار ERP را نیز بررسی کنید. باید بدانید که آیا یک شرکت ارائه دهنده نرم افزار به دلیل کیفیت و قابلیت اطمینان شهرت بالایی دارد و آیا تجربه ای در زمینه استقرار ERP دارد؟

۴- هزینه های ERP

یکی از نکات مهم انتخاب بهترین نرم افزار ERP شامل در نظر گرفتن هزینه های مرتبط است. این هزینه ها شامل هزینه کل سیستم، هزینه پیاده سازی و هزینه هر نوع منابع اضافی مورد نیاز است. هزینه بالا لزوما به معنای ارزش بالا نیست.

۵- فرآیند پیاده سازی

هنگام انتخاب نرم افزار ERP، به فرآیند پیاده سازی و نیازهای آن فکر کنید. پیاده سازی برخی از سیستم های ERP پیچیده تر و زمان برتر هستند، زیرا کارکنان به آموزش گسترده در مورد نرم افزارهای ناآشنا نیاز دارند.

۶- آینده

در آینده، کسب و کار شما به پشتیبانی مداوم نیاز خواهد داشت. شما باید در مورد مسائل عملی مانند تعداد دفعات ارتقاء نرم افزار و چالش های یکپارچه سازی ERP خود با سخت افزار یا نرم افزار جدید فکر کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 + 11 =