بهترین وکیل کیست و چه وظایفی دارد؟

در پاسخ به این سوال که وکیل کیست، باید بگوییم وکیل شخصی است که از طرف فرد دیگری، چه حقوقی چه حقیقی، به موجب عقد وکالت مأمور می‌گردد که کاری را به سرانجام برساند. وکالت یک نوع عقد جایز محسوب می‌شود که بر مبنای مقررات قانون مدنی منعقد می‌گردد. طرفین این قرارداد وکیل و موکل نام دارند. برای اطمینان شخص در برخی از پرونده‌های حساس، این امکان وجود دارد که برای وکیلِ انتخابی حد و مرز تعیین شود تا بداند که فقط در چه حیطه‌ای مجاز به وکالت و فعالیت است و در چه زمینه‌ای خود موکل باید برای انجام کارِ مشخص حضور پیدا کند. در اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قید شده است که در تمام دادگاه‌ها، طرفین دعوا این حق را دارند که برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر نتوانند خودشان وکیل انتخاب کنند، باید امکانات تعیین و انتخاب وکیل را برای آنها فراهم کرد.
وکیل کیست؟
وکیل یا نماینده یا جانشین به کسی گفته می‌شود که از طرف شخص دیگری – حقوقی یا حقیقی – از طریق عقد وکالت برای انجام دادن کار مشخصی مأمور می‌گردد. وکیل وظیفه‌ی دفاع از موکل را بر عهده دارد. شغل وکالت فاقد آثار مترتبه بر تجارت است و در نتیجه نمی‌توان وکالت را به عنوان یک کسب و کار تلقی کرد. طبق سیاست‌های کلی نظام در امور قضایی، حرفه‌ی وکالت در زیرمجموعه‌ی امور قضایی قرار گرفته است.
معنی تحت اللفظی وکالت، تفویض و واگذار کردن است. وکالت در ماده ۶۵۶ قانون مدنی ایران به صورت زیر تعریف شده است:
«وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را بر انجام امری نایب خود قرار می‌دهد.»
وظایف وکیل خانواده
وکیل خانواده به آن دسته از وکلا اطلاق می‌شود که به صورت حرفه‌ای و تخصصی در دعاوی خانوادگی از قبیل طلاق، مهریه، نفقه و حضانت وکالت می‌کنند. مهمترین وظیفه و مسئولیت یک وکیل خانواده این است که در جهت تحقق عدالت و دفاع از حقوق موکل خود هرچه در توان دارد انجام دهد و از هیچ تلاشی فروگذاری نکند و با صداقت کامل و رعایت اصول اخلاقی، اقدامات لازم را برای پیروز شدن در پرونده انجام دهد. وکیل خانواده در زمینه‌ی دعاوی خانوادگی تخصص دارد. دعاوی خانوادگی به گروهی از دعاوی اطلاق می‌گردد که مخصوص روابط خانوادگی و فردی بین اشخاص حقیقی است. این نوع دعاوی برخلاف دعاوی کیفری که به جرایم و مجازات‌ها مربوط می‌شود و همچنین برخلاف دعاوی مربوط به اموال و مالکیت، به روابط خانوادگی و شخصی اختصاص دارد که باید حل و فصل گردد.

وظایف وکیل ملکی

 

وظیفه‌ی یک وکیل ملکی این است که در زمینه‌ی دفاع از حقوق شخصی موکل خود در مورد مسائل مالی و دعاوی مربوط به املاک فعالیت کند. این موضوع آنچنان مهم است که بسیاری از وکلا سعی کرده‌اند در این زمینه آموزش ببینند، تجربه کسب کنند و به پیشرفت زیادی برسند.
وظایف وکیل ملکی عبارت است از:
· دعوای تخلیه ید
· دعوای الزام به اخذ تخلیه ید
· دعوای خلع ید
· دعوای مزاحمت و ممانعت از حق
· دریافت مجوز پایان کار
· دعوای تصرف عدوانی
· دعوا بر سر مالکیت ملک
· تقسیم و افراز املاک مشاع

وظایف وکیل چک

امروزه در بازار، بیشتر معاملات و داد و ستدها با اسناد تجاری مثل چک و سفته انجام می‌شوند. اما ممکن است به خاطر عدم وجود نقدینگی و یا رکود اقتصادی در بازار، بعضی از چک‌ها به دلیل عدم موجودی کافی نقد نشوند. در چنین مواقعی، یک وکیل چک و سفته که در زمینه‌ی نحوه‌ی مطالبه‌ی وجه اسناد مالی تخصص دارد و همچنین با روند دادگاه آشناست می‌تواند حقوق از دست رفته‌ی طلبکار را پس بگیرد.
در شغل وکالت، به خاطر پیچیدگی و تعدد موضوعات، وکلا معمولاً یک زمینه‌ی تخصصی را برای فعالیت حقوقی یا کیفری انتخاب می‌کنند. وکیل چک که به آن وکیل مالی یا وکیل چک و سفته و اسناد تجاری نیز گفته می‌شود به طور تخصصی در حیطه‌ی دعاوی مالی اسناد تجاری مشغول به کار است و می‌‌تواند مطالبه‌ی وجه چک و سفته، مطالبه‌ی وجه بر اساس رسید عادی، مطالبه‌ی ثمن معامله، صدور قرار تأمین خواسته، فک رهن و غیره را انجام دهد. این نوع وکیل باید در زمینه‌ی انواع اسناد تجاری و رسمی مثل چک، سفته، برات، برگه سهام و غیره تسلط داشته باشد. وی باید در دفاع برای چک کیفری و جلوگیری از حقوقی شدن چک مهارت داشته باشد. همچنین باید در مورد روند صدور قرار تأمین خواسته و نحوه‌ی توقیف اموال اطلاعات کاملی داشته باشد و دفاع مدبرانه‌ای را در جلسه‌ی دادگاه ارائه داده و پرونده را مرتباً پیگیری کند.

وظایف وکیل کیفری

 

اگر قصد دارید یک دعوی کیفری را در دادگاه مطرح کنید، حتماً به یک وکیل کیفری نیاز خواهید داشت. به دلیل اینکه طرح دعوی درست بسیار حائز اهمیت است، وکیل کیفری از همان ابتدای روند طرح دعوی و تنظیم شکوائیه به شما یاری می‌رساند و راهنمایی‌های لازم را برای جمع‌آوری مدارک و اسناد لازم برای اثبات دعوی ارائه می‌دهد.
البته در برخی موارد وکلا خودشان مسئولیت انجام بعضی از کارها را بر عهده می‌گیرند اما مهمترین وظیفه‌ی یک وکیل کیفری این است که در دادگاه حضور پیدا کرده و دعوی را به نفع موکل خود اثبات کند. به دلیل اینکه فقط یک بار فرصت دارید دعوی خود را مطرح کنید، پس خیلی مهم است که دعوی به درستی مطرح شده باشد و ارائه‌ی مدارک و اسناد، توضیحات و همچنین دفاعیه به درستی انجام شده باشد. بسیاری از کسانی که یک دعوی کیفری را مطرح می‌کنند ولی برای کسب راهنمایی به وکیل کیفری مراجعه نمی‌کنند و یا به وکلای نامجرب متوسل می‌شوند، نه تنها حقشان در دادگاه ضایع می‌شود، بلکه گاهی اوقات مجبور می‌شوند هزینه‌های اضافی از جمله هزینه دادرسی را نیز پرداخت نمایند. در نتیجه، اگر تصمیم گرفته‌اید یک دعوی کیفری را مطرح کنید، حتماً باید یک وکیل کیفری باتجربه و آگاه از روند دادگاه‌های کیفری را برای خود اختیار کنید.
وظایف وکیل حقوقی
وکیل حقوقی شخصی است که از طرف موکل مجاز می‌شود تا در زمینه‌ی حل مسائل حقوقی در مراجع قضایی یا غیر قضایی فعالیت کند. وکیل حقوقی باید سعی کند حقوق موکلش را در مراجع قضایی و غیر قضایی طبق حدود اختیاراتش احقاق کند. وکیل و مشاور حقوقی اختیار دارد تا در تمام مسائل حقوقی مشاوره دهد. در کشورهای پیشرفته، وکیل به صورت تخصصی در زمینه‌های خاصی مشاوره می‌دهد. یعنی مثلاً برخی از وکلا در زمینه‌ی تجاری تخصص دارند اما در ایران به شکل رسمی و اجباری یک نظام تخصصی برای وکلا در نظر گرفته نشده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.