تاثیر مودم روترهای گیمینگ روی تجربه‌ی بازی

اگر بعد از شنیدن «روترهای گیمینگ» پیش خود گفتید که «آیا روترهای گیمینگ هم داریم؟» تنها کسی نیستید که اینطور است! میزان رشد و گسترش صنعت سخت افزارهای کامپیوتر در چند وقت اخیر فوق‌العاده بوده است، البته من فکر کنم باید مقداری در مورد عبارت رشد و گسترش توضیح دهم.

کامپیوترها از زمان ساخته شدن، همیشه مخاطبین و کاربران خود را داشته‌اند. پروسه توسعه آن‌ها نیز طوری تغییر یافته تا در همه بخش‌ها بهبود یابد. آیا می‌توانید امروز انجام کارهای شخصی و حرفه‌ای خود را بدون داشتن کامپیوتر تصور کنید؟

یکی از بخش‌های مربوط به کامپیوترها که توجه من را بسیار جلب می‌کند، گیمینگ است. هیچ شکی وجود ندارد که چقدر تقاضای موجود برای سخت افزارهای مخصوص گیمینگ زیاد است.

برای دست‌یابی به عملکردی که مدنظر شماست، کامپیوتر شما باید سخت افزار درست را داشته باشد، از پردازنده گرفته تا مادربرد، کارت گرافیک و حنی منبع تغذیه. گیمرها نیز اصولا توجه بسیار خاصی به راه اندازی کامپیوتری دارند که پاسخگوی نیازشان باشد و اصولا قبل از خرید کامپیوتر، به سراغ تحقیقات رفته و کامپیوتر گیمینگ خود را می‌سازند.

یک روتر گیمینگ از چیزی تحت عنوان QoS استفاده می‌کند تا ترافیک شبکه شما را اولویت بندی کند و منجر شود تا ترافیک استفاده شده توسط سایر دستگاه‌ها باعث گلوگاه شدن اینترنت و نیازهای شما نشود. بنابرین شما نیازی ندارید تا حتما به سراغ یک روتر بسیار گران بروید که عنوان گیمینگ را روی خود دارد، بلکه گرفتن یک مودم خوب قطعا برای ارتقای تجربه گیمینگ شما کافی است.

می‌خواهیم ببینیم به طور کلی این بازار «روترهای گیمینگ» بر چه اساس بوده و چه چیزی در این روترهای گیمینگ گران‌قیمت و جذاب و شیطانی وجود دارد!

روترهای گیمینگ برای چه چیزهایی استفاده می‌شوند؟

من می‌دانم که این مقاله قرار است توسط افراد مختلفی خوانده شود. قرار نیست همه شما در زمینه تکنولوژی خبره باشید یا آنقدر در مورد لوازم الکترونیکی بدانید تا بتوانید بهترین روتر ممکن را برای خود بخرید.

ابتدا اجازه دهید که سریعا به شما بگویم یک روتر چیست و بهترین روتر گیمینگ چطور می‌تواند با یک روتر عادی متفاوت باشد. شما می‌توانید با نگاه به روتر به عنوان یک دستگاه کلیدی که وظیفه اتصال شما به شبکه‌ای مثل اینترنت را دارد نگاه کنید. بنابرین هر روتری که در حال حاضر استفاده می‌کنید، می‌تواند مثل مرکز کنترل ترافیک ورودی و مقاصد مختلفش باشد که می‌تواند کامپیوتر شما و سایر دستگاه‌هایی که اینترنتشان روشن است باشند!

حالا ممکن است بسیاری از شما بگویید که روتری به شکل یک سخت افزار مجزا ندارید، پس چطور به اینترنت متصل هستید؟ این موضوع به خاطر این است که ISP شما یک مودم رودتر ۲ در ۱ استفاده می‌کند که ماژولینگ و پخش پکت‌های داده را تحت یک واحد انجام می‌دهد.

روترهای معمولی تفاوتی میان پخش ترافیک ایجاد نمی‌کنند. این یعنی پکت‌های داده‌ اینترنتی که از روتر شما عبور می‌کنند، هیچ فرقی با سایر دستگاه‌ها ندارد.

بنابرین اگر کسی در حال تماشای یک سریال در نتفلیکس بوده یا در حال دانلود فایلی با حجم زیاد از Google Drive، آپلود کردن در Dropbox یا جست و جو در اینترنت است، به یک شکل از روتر استفاده کرده و روتر تفاوتی میان این استفاده‌ها قائل نخواهد شد.

البته با یک روتر خوب، شما می‌توانید ترافیک اینترنت خود را اولویت بندی کنید و ترافیک‌ را در بخش‌های مشخصی استفاده نمایید.

اگر دستگاه‌های زیادی ندارید که از ترافیک اینترنت استفاده می‌کنند، احتمالا مشکلی با این موضوع نداشته باشید، البته اگر اینترنتی با سرعت خوب داشته باشید.

اما زمانی که چند دستگاه دارید و این دستگاه‌ها در حال رقابت هستند تا به پهنای باند دسترسی داشته باشند و در عین حال شما می‌خواهید با دوستانتان بازی‌های چندنفره آنلاین را بازی کنید، احتمالش زیاد است که با لگ زیادی مواجه شوید.

راهنمای خرید روتر گیمینگ

روترهای گیمینگ دارای ویژگی‌ای تحت عنوان QoS یا Quality of Service می‌باشند که باعث می‌شود ترافیک داخلی را گرفته و آن‌ها را طوری هدایت می‌کند تا تجربه گیمینگ شما را بهبود بخشد.

به عبارت دیگر، تمام کانکشن‌های گیمینگ به روتر شما، پکت‌های داده را با بیشینه اولویت نسبت به سایر دستگاه‌ها دریافت می‌کنند، چه خروجی و چه ورودی و تمام این‌ها در جریان‌هایی مجزا ترکیب می‌شود.

حالا بیایید نگاهی به بخش‌های دیگر شبکه بیاندازیم که در گیمینگ آنلاین مهم هستند. اول از همه، مهم‌ترین چیز داشتن یک اتصال پرسرعت است ولی لزوما اینطور نیست!

بله شما باید پهنای باند کافی داشته باشید، خصوصا اگر می‌خواهید چندین دیوایس را به روتر خود متصل کنید ولی برای بازی‌های سریع آنلاین چندنفره، چیزی که شما می‌خواهید تاخیر پایین است.

اگر ISP اتصال خوبی را به شما ارائه نمی‌دهد، تجربه گیمینگ شما پر از لگ خواهد بود و کار خاصی هم نیست که در این باره بتوانید انجام دهید. البته این موضوع به معنای این نیست که گرفتن یک روتر خوب به نفع شما نخواهد بود. علاوه بر QoS، ما نگاهی به دیگر ویژگی‌های مهم این مودم‌ها پرداختیم که در صورت سرمایه‌گذاری بیشتر و خرید یک مودم بهتر می‌توانید به آن‌ها دست‌یابید.

ویژگی‌های مهم دیگری که خواهانشان هستید

اگر به دنبال ارتقای روتر خود برای گیمینگ یا دلیل دیگری هستید، ویژگی‌های مهمی وجود دارند که باید نسبت به آن‌ها آگاه باشید.

پورت‌های اترنت بیشتر

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که با روتر گیمینگ به آن دست می‌یابید، پورت‌های اتصال بیشتر است.

بعضی از روترهای رده بالا چندین عدد پورت اترنت ۱۰ گیگابیت دارن که برای بازی‌های چندنفره آنلاین بسیار کاربردی است دیگر نیازی نیز که از سوییچ‌ها استفاده کنید.

بنابرین اگر به دنبال گرفتن روتری هستید که قرار است برای استفاده‌های گیمینگ استفاده شود، دقت کنید که خواهان چه تعداد اتصال سیمی هستید و قرار است در آینده چند دستگاه به آن متصل کنید.

استانداردها

اگر به دنبال خواهان یک روتر جدید هستید، به یاد داشته باشید که از پروتوکل‌های عملکردی آن آگاه باشید. اکثر روترهای جدیدی که می‌بینید و می‌خرید، دارای ۸۰۲.۱۱ac Standard هستند. البته ۸۰۲.۱۱ax نیز وجود دارد که از این پروتوکل بالاتر است. حتی نسخه نسل بعدی پروتوکل یعنی ۸۰۲.۱۱ay نیز در راه هست و قرار است به طیف ۶۰ گیگاهرتز رسد.

سخت افزار روتر

اگر می‌خواهید بازی‌های سریع چندنفره را بازی کنید، روتر شما باید سریع باشد. بنابرین روتری که می‌خرید باید پردازنده‌ای قوی داشته و حافظه‌اش نیز کافی باشد. این موضوع به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید روترتان توانایی هندل کردن چندین اتصال را داشته و در عین حال در کاهش تاخیر و استفاده از ویژگی‌های QoS نیز موثر است.

وای-فای چند کاناله

اکثر روترها امروزه سیگنال‌هایشان را از طریق دو پهنای باند ۵ گیگاهرتزی و ۲.۴ گیگاهرتزی منتشر می‌کنند. با روترهای رده بالا، شما همچنین می‌توانید سه برابر پهنای باند بیشتری در زمینه انتقال سیگنال‌ها بگیرید.

طیف‌های استفاده شده اصولا ۲.۴ گیگاهرتز، ۵ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز می‌باشند. بعضی از روترهای پیشرفته حتی سیگنال‌هایشان را تا فرکانس ۶۰ گیگاهرتز نیز پهش می‌کنند. البته اینجا باید موردی را تکرار کنم و این آن این است که حتما مودمی نباید گیمینگ باشد تا این ویژگی‌ها را در خود ببیند. احتمالش می‌رود که شما این ویژگی‌ها را در مودم‌های خوبی که گیمینگ نیستند هم ببینید. مجددا می‌گویم که مودم‌های گیمینگ صرفا یک پلن بازاریابی بوده و ارزش پولی که خواهان آن هستند را ندارند.

کلیدی‌ترین نکته اینجا این است که شما بدانید نیازتان چیست و اگر آن را در روتری با قیمتی مناسب پیدا کردید، به خرید‌آن بپردازید و به یاد داشته باشید که حتما لازم نیست تگ گیمینگ روی آن باشد.

کمپانی‌های مخلتفی وجود دارند که با تاثیرگذاری روی افکار، سعی می‌کنند محصولات خود را با قیمت بیشتری بفروشند و این موضوع حقیقت محض است.

نتیجه گیری

با توجه به این موضوع که بسیاری از کمپانی‌ها از پسوند گیمینگ برای سودآوری خود استفاده می‌کنند، نمی‌توان کتمان کرد که یک مودم خوب می‌تواند باعث ارتقای تجربه گیمینگ شما شود و بله بعضی از این مودم‌های خود تگ گیمینگ را با خود دارند.

تحقیقاتی انجام داده و در مورد مدل‌های مخصوص روتر که مي‌خواهید بدانید تا بهترین تصمیم را گرفته و مودمی را بخرید که تفاوتی را ایجاد می‌کند. این که آیا آن‌ها ارزش دارند یا ویژگی‌های مختلفشان چه تفاوتی دارد، مواردی هستند که باید پیش از خرید آن‌ها را بدانید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × 5 =