مسئله اپلای و تحصیل در خارج از کشور دغدغه برخی از افراد است که قصد دارند تا آموزش آکادمیک خود را در آن سوی مرزها دنبال کنند.
در این مطلب به خوبی شما را با مسائل اپلای آشنا کرده، سپس به مهم ترین لازمه آن یعنی انگیزه نامه اشاره کرده و در نهایت مختصری در رابطه با یکی از بهترین دانشگاه های جهان، یعنی دانشگاه کمبریج صحبت می کنیم.
اپلای چیست؟
فرآیند اپلای به طور کلی از مراحل مختلفی تشکیل شده و یک متقاضی تحصیل در خارج از کشور برای آنکه بتواند در دانشگاه مدنظر خود موفق به دریافت پذیرش شود، باید با این مراحل آشنایی کلی داشته و به حرفهایترین حالت ممکن قدم در این مسیر بگذارد. مطلب زیر در جهت آشنایی شما با مهمترین نکاتی است که در مورد اپلای باید بدانید:
– کجا تحصیل کنیم؟
– دانشگاهها و بورسیههای تحصیلی را جستوجو کنید.
انتخاب دوره تحصیلی و دانشگاه مناسب برای خودتان جزو مهمترین تصمیمها در زندگی شما است؛ نه تنها به این دلیل که این انتخاب میتواند گزینه های شغلی بعد از فارغ التحصیلیتان را تحت تاثیر قرار دهد، بلکه به این خاطر که شما باید حداقل چند سال در این موقعیت بمانید و در فضایی که مرتبط با آن رشته، دانشگاه و کشور است، عمر خود را سپری کنید؛ پس مهم است موقعیتی را پیدا کنید که مطابق با تخصص و روحیات شما باشد.
مقصد ایدهآل خود را برای تحصیل بررسی کنید و تمامی اطلاعات مورد نیاز برای زندگی دانشجویی را مطالعه کنید و تنها به یک وجه آن توجه نکنید و به صورت کلی مسئله را زیر ذرهبین قرار دهید. با مطالعه مثلا آگاه خواهید شد که هزینه تحصیل در کانادا بسیار بالا بوده و در صورتی که نتوانید بورسیه تحصیلی مناسبی پیدا کنید، بهتر است که قید تحصیل در این کشور را بزنید!
راههای بسیاری وجود دارد که شما میتوانید در مورد دانشگاهها، پوزیشنها و کشورها جستجو کرده، اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری کرده و انتخاب خود را نهایی کنید. برای شروع شما میتوانید اطلاعات بسیاری را از وبسایت خود دانشگاهها پیدا کنید. سایت بیشتر دانشگاهها خلاصهای از دورههای آموزشیای که شامل واحدهای انتخابی و اجباری و همچنین اطلاعاتی درباره مسیر شغلی پس از فارغ التحصیلی میباشد، ارائه میدهند. در این وبسایت ها اطلاعاتی راجع زندگی دانشجویی هم در دانشگاه و هم در اطراف دانشگاه نیز موجود است.
– با دانشگاهها مکاتبه کنید
اگر شما به دنبال راه یافتن به دوره تحصیلی خاصی هستید، ممکن است که بخواهید با کارمند پذیرش یا دانش آموختههای آن دانشگاه مکاتبه کنید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با تحصیل در آن دانشگاه و پوزیشن خاص به دست آورده و به صورت ویژهتری با آن آشنا شوید. این بسیار مهم است که شما اساتید و نهادهای مرتبط با تخصص خود را در دانشگاههای مختلف پیدا کرده و به دنبال ارتباط گیری با آنها باشید. به واقع شما میتوانید هر سوالی راجع به دانشگاه و هر صحبتی که راجع به اخذ پذیرش از آن دانشگاه داشته باشید، از مسئولان ذیربط بپرسید.
به منظور ارتباط با دانشگاه موردنظرتان میتوانید از قسمت جستوجو وبسایت دانشگاه، صفحه پذیرش را باز کنید و گزینههای تماس یا ایمیل را پیدا کنید. تقریبا تمامی بورسیهها و پوزیشنهای تحصیلی نیز راه ارتباطی با اساتید متخصص و مسئولان هئیت پذیرش را در بخش Contacts آوردهاند؛ حتما از فرصت ارتباط با آنها قبل از انجام فرآیند اپلای، استفاده کنید.
یکی از مهمترین ملزومات اپلای، انگیزه نامه است. انگیزه نامه که Motivation Letter یا Statement of Purpose نیز خوانده میشود، متنی است که توسط متقاضی پذیرش در یک دانشگاه (یا فرصت شغلی) نگارش شده و در آن سعی میشود که هیئت پذیرش براساس نوشتههای موجود در آن، تحت تاثیر قرار گرفته و متقاعد شود که نویسنده انگیزه نامه، فردی مناسب برای آن موقعیت تحصیلی (یا کاری) میباشد. از این رو جای تردیدی وجود ندارد که انگیزه نامه یکی از مهمترین بخشهای درخواست پذیرش شما قلمداد میشود. به خصوص اگر خواهان بورسیه تحصیلی بوده و یا سعی در اخذ فلوشیپ یا گرنت داشته باشید، انگیزه نامه اهمیت مضاعفی پیدا خواهد کرد. به همین جهت در زیر برخی از نکات مفید و دستور العمل های مورد نیاز برای نوشتن یک انگیزه نامه عالی (به خصوص برای اخذ بورسیه تحصیلی) را بیان می کنیم. این مراحل شامل فرآیندهای قبل از نوشتن نامه، در حین نوشتن نامه و مرحله حیاتی بررسی کار خواهد بود.
در آخر به توضیح مختصر در مورد دانشگاه کمبریج می پردازیم. کمبریج همواره به عنوان دانشگاهی مطرح بوده که رقابتی شدید با سایر موسسات آموزش عالی برای قرار گرفتن در جمع ۱۰ دانشگاه برتر جهان دارد. در آخرین رتبهبندی موسسه QS در سال ۲۰۲۰، کمبریج با توجه به ملاکهای بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، نسبت اعضای هیئت علمی بینالمللی، نسبت دانشجویان بینالمللی، میزان استنادات به ازای هر عضو هیئت علمی و نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو، در جایگاه هفتم قرار گرفته است.