تحلیل بنیادی چیست؟ + ابزارهای تحلیل بنیادی

مقدمه

با دسترسی بیشتر به فناوری، تعداد زیادی از مردم در حال سرمایه گذاری در سهام هستند. سرمایه‌گذاری در سهام می‌تواند بسیار سودآور باشد، اگر قبل از سرمایه‌گذاری، دقت لازم را در مورد اوراق بهادار انجام دهید. دو نوع تحلیل وجود دارد که می توانید قبل از معامله در سهام انجام دهید. اینها هستند:

۱. تجزیه و تحلیل سهام فنی

۲. تحلیل بنیادی سهام

تحلیل تکنیکال سهام، داده های تاریخی بازار از قیمت و حجم را مطالعه می کند و جهت حرکت قیمت ها را پیش بینی می کند. تحلیل بنیادی ارزش ذاتی سهام را با ارزیابی اطلاعات اولیه در سطوح کلان و اقتصاد خرد اندازه گیری می کند. در حالی که در سطح اقتصاد خرد، عملکرد شرکت را مطالعه می کند، در سطح کلان، وضعیت صنعت و سیاست های اقتصادی موثر بر این بخش را رصد می کند.

تحلیل بنیادی ارزش ذاتی یک دارایی را تعیین می کند، که به معنای معیاری عینی برای ارزش آن است. ارزیابی اطلاعات زیربنایی در مورد پروژه های رمزنگاری راهنمایی در مورد اینکه آیا سکه به عنوان یک دارایی کم ارزش است یا بیش از حد ارزش گذاری شده است.

بازارهای کریپتوکارنسی به طرز مشهوری بی ثبات هستند. حتی ارزهای معتبر مانند بیت کوین و اتریوم نیز در معرض نوسانات ناگهانی هستند. سرمایه گذاری در عرضه اولیه سکه ها و بلاکچین و توکن های جدیدتر با ریسک قابل توجهی همراه است مگر اینکه متوجه شوید پول خود را در چه چیزی قرار می دهید.

انجام تحلیل بنیادی به سرمایه گذاران غیرفنی و معامله گران باتجربه این امکان را می دهد که با اطمینان حرکات بازار را معامله کنند. با استفاده از تجزیه و تحلیل بنیادی، معامله گران می توانند استراتژی های آگاهانه با شانس سودآوری بهتر ایجاد کنند.

در مقایسه با تحلیل تکنیکال، برای معامله‌گران و سرمایه‌گذارانی که علاقه باز دارند و هدف آن پیش‌بینی جهت بازار مالی از طریق استفاده از شاخص‌های فنی مانند RSI، MACD و باندهای بولینگر است، مفید است.

تحلیل بنیادی چیست؟

تجزیه و تحلیل بنیادی کسب و کار را در یک سطح اساسی اساسی برای قضاوت در مورد سلامت مالی آن مورد مطالعه قرار می دهد. نسبت‌های کلیدی یک کسب‌وکار را بررسی می‌کند تا تعیین کند که قیمت فعلی سهام کمتر از ارزش‌گذاری شده یا بیش از ارزش‌گذاری شده است. همچنین چشم انداز سلامت و رشد شرکت را پیش بینی می کند. برای یک سرمایه گذار، تحلیل بنیادی ضروری است. این به او کمک می کند تا ارزش یک شرکت را تعیین کند. تحلیل بنیادی مؤلفه های زیر را در نظر می گیرد:

۱. گزارشات مالی شرکت

۲. اثربخشی مدیریت

۳. مدیریت دارایی

۴. تقاضا برای محصول

۵. بیانیه های مطبوعاتی شرکت

۶. بررسی صنعت جهانی

۷. قراردادهای تجاری

۸. سیاست های خارجی دولت

۹. انتشار اخبار

۱۰. تجزیه و تحلیل رقبا

اگر تجزیه و تحلیل نشان دهد که قیمت فعلی سهام با احساسات بازار و عوامل اساسی متفاوت است، فرصتی برای سرمایه گذاری وجود دارد.

درآمد یک شرکت مهم ترین نقطه داده ای است که باید قبل از در نظر گرفتن سایر مؤلفه ها به آن توجه کنید. درآمد یک شرکت، سود آن است. اکثر شرکت ها درآمد خود را هر سه ماهه اعلام می کنند و این صورت های مالی توسط همه تحلیلگران نظارت می شود. سود تاثیر بسزایی بر قیمت سهام دارد. اگر شرکتی افزایش سود را اعلام کند، احتمالاً قیمت سهام افزایش خواهد یافت. اگر شرکت کمتر از انتظارات سود باشد، احتمالاً قیمت سهام سقوط خواهد کرد. درآمد خوب یک شرکت همچنین می تواند سود سهام زیادی برای شما به همراه داشته باشد.

درآمدها به تنهایی چیز زیادی را در مورد اینکه بازار چگونه ارزش سهام را نشان خواهد داد، نشان نمی دهد. برای دانستن بیشتر در مورد ارزش گذاری بازار سهام، باید از ابزارهای تحلیل بنیادی بیشتری برای مطالعه دقیق استفاده کنید.

ابزارهای تحلیل بنیادی به تحلیل این عوامل مالی و اقتصادی کمک می کنند.

انواع ابزارهای تحلیل بنیادی چیست؟

برخی از ابزارهای تحلیل بنیادی پرکاربرد عبارتند از:

۱. سود هر سهم یا EPS

۲. نسبت قیمت به درآمد (P/E).

۳. بازده حقوق صاحبان سهام

۴. نسبت قیمت به کتاب (P/B).

۵. بتا

۶. نسبت قیمت به فروش

۷. نسبت پرداخت سود سهام

۸. نسبت سود سهام

۹. رشد سود پیش بینی شده

چرا تحلیل بنیادی مهم است؟
تجزیه و تحلیل بنیادی به شما اجازه می دهد تا ببینید ارزش بازار برای یک شرکت چقدر باید باشد. بسیاری از سرمایه گذاران به جای تجزیه و تحلیل آنچه در پشت سهام نهفته است، فقط به قیمتی که در حال حاضر با آن معامله می شود و آنچه که در آن معامله شده است، نگاه می کنند. سهام توسط یک شرکت منتشر می شود، بنابراین عملکرد کلی آن با عملکرد مالی شرکت مرتبط است.

خلاصه
تحلیل بنیادی یک ابزار ارزش گذاری است که توسط تحلیلگران سهام برای تعیین اینکه آیا سهام توسط بازار بیش از ارزش یا کمتر از ارزش آن ارزش گذاری شده است، استفاده می کند. شرایط اقتصادی، بازار، صنعت و بخشی که یک شرکت در آن فعالیت می کند و عملکرد مالی آن را در نظر می گیرد.

نسبت‌های مالی حاصل از گزارش‌های مالی و صنعت دولتی و گزارش‌های اقتصادی برای ارزیابی یک شرکت استفاده می‌شود. همه تحلیل‌گران از ابزارهای مشابهی استفاده نمی‌کنند یا سهام را به طور مشابه مشاهده نمی‌کنند—شما ممکن است تعیین کنید ارزش سهام متفاوت از تحلیل‌گران دیگر است. آنچه مهم است این است که سهامی که تجزیه و تحلیل می کنید معیارهای ارزش شما را برآورده کند و تجزیه و تحلیل شما اطلاعات عملی را برای شما ایجاد کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 + شش =