درمان قطعی ناتوانی جنسی در مردان و آنچه که باید بدانید!

این دستگاه دارای اندام هایی است که نقش های متنوعی را در زمینه تولید مثل و استخراج موادی خاص از بدن برعهده دارند. از وظایف اصلی این اندام ها می توان به تولید، ذخیره، ترشح، انتقال و استخراج اسپرم ها، مایع منی و البته ادرار نیز اشاره کرد. این دستگاه در آقایان از دو بخش خارجی و داخلی تشکیل شده است که هر کدام اندام ها و کارکرد های خاص خودشان را دارند.
ساختار بخش خارجی دستگاه تناسلی مردانه از اندام های آلت تناسلی، کیسه های بیضه، بیضه ها و اپی دیدیم تشکیل شده است. عملکرد های اصلی این بخش داخلی، بر ساخت و ذخیره سلول های جنسی نر یا اسپرم ها تمرکز یافته است. ساختار بخش داخلی دستگاه تناسلی مردانه از لوله های اسپرم بر، مجاری انزال، مجرای ادرار، کیسه های منی، غده پروستات و غدد پیازی تشکیل شده است. عملکرد های بخش خارجی دستگاه تناسلی مردانه بیشترین تمرکز خود را در انتقال و استخراج سلول های جنسی نر، در بستر مایع منی، است.

 

بلوغ جنسی در مردان

بر خلاف انتظار جامعه، عامل اساسی تعیین شروع سن بلوغ در افراد، مولفه وراثت است. بنابراین عامل جغرافیا محل تولد افراد و والدینشان، می تواند در تعیین سن شروع بلوغ افراد موثر باشد. همچنین عواملی نظیر رژیم های غذایی، فعالیت های پر تحرک و ورزشی، عدم استفاد از مشروبات الکلی و دخانیات و….، همگی می توانند در فرایند بلوغ تاثیر بگذارد.
به طور معمول سن شروع بلوغ پسران بین ۱۲ تا ۱۵ سال است و زمان آن نیز در حدود ۲ تا ۴ سال طول می کشد. اساس زندگی دوران بزرگسالی افراد وابستگی زیادی به دوران بلوغ و تغییرات جسمی، روانی، عاطفی و اجتماعی آن دوره دارد. بنابراین اهمیت این دوره چند بعدی در مسیر زندگی بزرگسالی افراد بسیار پررنگ است.

نشانه های بلوغ جنسی در مردان

هر نوع تغییری در هر سطحی دارای نشانه هایی آشکار و پنهان است. مهم ترین اتفاقی که در دوران بلوغ پسران رخ می دهد، ترشح هورمون تستوسترون در آن ها است. نشانه هایی که به دنبال ترشح تستوسترون در دوران بلوغ پسران رخ می دهد، عبارتند از:

  • تغییر صدا
  • افزایش حجم بدن
  • افزایش میزان تعرق
  • افزایش چربی پوست
  • بزرگ شدن و افزایش طول و قطر آلت تناسلی
  • تغییرات هیجانی و روانی
  • افزایش میزان جوش ها
  • ترشح مایع منی و بروز وضعیت انزال به ویژه در خواب
  • افزایش سرعت رشد موهای ناحیه تناسلی، صورت و زیر بغل

چرخه عملکرد جنسی مردان

  • میل جنسی: کشش به سمت انجام فعالیت جنسی است. ممکن است این کشش توسط افکار، کلمات، مناظر، بو یا لمس ایجاد شود. میل جنسی به مرحله اول چرخه پاسخ جنسی که هیجان است، منجر می شود.
  • هیجان یا تحریک جنسی: در طی هیجان یا تحریک، مغز سیگنال های عصبی را از نخاع به سمت آلت تناسلی مرد می فرستد. شریان های خون رسانی کننده بافت های آلت مردانه با بازتر شدن (شل و سفت شدن مداوم) پاسخ می دهند. عروق گشاد شده جریان خون را به طور چشمگیری در این مناطق افزایش می دهد. این انبساط باعث فشرده سازی رگ هایی می شود که به طور معمول خون را از آلت تناسلی تخلیه می کنند و باعث کند شدن جریان خون و در نتیجه افزایش فشار خون داخل آلت تناسلی می شوند. این افزایش فشار در آلت تناسلی منجر به سفتی و نعوظ می شود.
  • ارگاسم: ارگاسم اوج لذت جنسی است. در زمان ارگاسم، تنش عضلانی در سراسر بدن بیشتر می شود و عضلات لگن منقبض می شوند و به دنبال آن انزال و پاشش اسپرم ایجاد می شود. این انقباضات منی را به مجرای ادرار وارد می کنند. انقباض عضلات اطراف مجرای ادرار، حجم منی را بیشتر از آلت تناسلی مرد می کند. دهانه مثانه نیز منقبض شده و از ورود جریان منی به سمت داخل مثانه جلوگیری می کند.

قبل از توضیح ناتوانی جنسی بهتر است نگاهی به آمار اختلالات جنسی در آقایان بیاندازیم.

ناتوانی جنسی در مردان چیست؟

ناتوانی جنسی، مشکل فیزیکی و روانی است که می تواند مانع لذت بردن در رابطه جنسی شود. ناتوانی جنسی در مردان با بالا رفتن سن، بیشتر می شود.هر گونه تحریک جنسی می تواند منجر به گشاد شدن عروق و افزایش جریان خون در طول اندام تناسلی مردان بشود. در نتیجه به دلیل پر شدن این فضا ها از خون، آلت تناسلی مردانه بزرگ و محکم می شود. در همین حین پوست کیسه های بیضه ها کشیده تر می شود و در نتیجه آن بیضه ها به سمت بالا کشیده می شوند. این وضعیت را وضعیت نعوظ می نامند. نعوظ به این دلیل رخ می دهد که آلت تناسلی مردانه توانایی دخول و انزال را داشته باشد.
ناتوانی جنسی در مردان می تواند با اختلالات آلت تناسلی مردان نیز همراه باشد.

ناتوانی های جنسی شایع در آقایان عبارتند از:
– اختلال در انزال و تاخیر در انزال
– انزال زودرس
– تاخیر در انزال
– اختلال نعوذ

بنابراین می توان ناتوانی جنسی در آقابان را به سه بخش دسته بندی کرد که شامل موارد زیر می باشد:

  • سرد مزاجی
  • ناتوانی و اختلال در نعوظ
  • اختلالات انزال

آیا به ناتوانی جنسی مبتلا می باشم؟

سرد مزاجی

لازمه برقراری یک ارتباط جنسی فیزیکی قوی و رضایت بخش بین مرد و زن، هماهنگی سیستم عصبی مغز و سیستم تناسلی است. در صورت عدم آمادگی سیستم عصبی و مغزی، دستگاه تناسلی قادر به شروع و ادامه یک رابطه جنسی نمی باشد.

افسردگی، اضطراب، استرس، فشارهای کاری و مشغله های روزمره در آقایان از علل سرد مزاجی است. همچنین مصرف داروهای اعصاب و روان به صورت شایع بر تشدید این وضعیت می افزاید. لازم است تا با مراجعه به متخصص اعصاب و روان و تخصص اورولوژی خوب نسبت به درمان آن اقداماتی صورت گیرد.

از دیگر علل سرد مزاجی در آقایان بیماری های سیستماتیک می باشد. این بیماری ها نیز شامل بیماری های مربوط به غدد درون ریز می باشد. اختلالات تیروئید، آدرنال، بیضه ها و دیابت از علل شایع در خصوص بروز سرد مزاجی در آقایان است.بیماری های قلبی عروقی، فشار خون، بیماری داخلی کلیه مانند نارسایی ها نیز از علل دیگر سردمزاجی در آقایان می باشد.

ناتوانی جنسی یا اختلال نعوظ در آقایان

به حالتی گفته می شود که یا مرد قادر به ایجاد نعوظ در آلت نبوده یا اینکه پس از ایجاد نعوظ در حین رابطه جنسی دچار شلی آلت یا از بین رفتن نعوظ می گردد. بنابراین در این صورت ادامه رابطه امکان پذیر نیست.

علاوه بر مشکلات اعصاب و روان و داروهای مورد استفاده مرتبط در آن ها بیماری های زیادی باعث ایجاد این اختلال می شوند.

شایع ترین این بیماری ها عبارتند از:

  • دیابت
  • فشار خون
  • بیماری های قلبی عروقی
  • مشکلات تیروئید

علت ناتوانی جنسی در آقایان چیست؟

علت شیوع ناتوانی جنسی در مردان شامل موارد زیر می باشد:

علل فیزیکی شامل:
– کاهش سطح هورمون تستوسترون
– مصرف داروهای ضد افسردگی و یا داروهای فشار خون
– سکته و یا آسیب های عصبی در پی دیابت و یا جراحی
– استعمال سیگار و دخانیات
– مصرف بیش از حد مشروبات الکلی

علل روانی عبارتند از:

شاید جالب باشد بخوانید :
  • نگرانی در خصوص عملکرد جنسی
  • مشکل در برقراری ارتباط با شریک جنسی
  • افسردگی
  • استرس و هیجان

ناتوانی جنسی و بیماری فشار خون

یکی از علل شایع ناتوانی جنسی در آقایان بیماری فشار خون است. هم بیماری فشار خون و هم داروهای مورد استفاده در آن می توانند این اختلال را در بیماران تشدید نمایند.

از آن جایی که کنترل فشار خون در اولویت درمان این افراد است و داروهای مورد استفاده در تقویت قوه جنسی در حال حاضر تاثیر چندانی به علت تضعیف توسط داروهای ضدفشار خون ندارند، بنابراین بیماران رضایتمندی چندانی از این داروها ندارند.

تکنیک های غیر دارویی در این افراد می تواند بسیار کمک کننده بوده و باعث بهبود قوه جنسی و رضایتمندی فرد گردد.

ناتوانی جنسی و چاقی

یکی از شکایات شایع افراد چاق، کاهش تمایل جنسی و به دنبال آن اختلالات در نعوظ و ناتوانی جنسی است. این بیماران بیشتر به دنبال حل مشکل خود با مصرف داروها هستند. بافت چربی ذخیره شده در بدن به گونه ای عمل می کند که هورمون های جنسی مردانه را شکسته و اجازه رسیدن به بافت های هدف برای تحریک جنسی و شروع رابطه را نمی دهد.

اولین توصیه ما به این دوستان، اقدام جدی برای کاهش وزن و به حداقل رساندن توده های چربی ذخیره شدن در بدن است. سپس نیاز است که تکنیک های درمانی دارویی و غیردارویی برای بهبود بنیه جنسی فرد شروع شود. توصیه می شود فرد به صورت منظم و طبق تجویز متخصص آن ها استفاده و مصرف نماید. در مواردی چاقی می تواند حتی باعث ناباروری در مردان شود.

ناتوانی جنسی و بیماری های قلبی عروقی

یکی از علل ناتوانی جنسی در آقایان وجود بیماری های قلبی عروقی است. مشابه آنچه در اختلالات عروقی قلب آقایان اتفاق می افتد، در سیستم تناسلی نیز بروز خواهد کرد. این مسئله باعث اخلال خونرسانی و اختلالات نعوظ می گردد.

این بیماران برای مشکلات قلبی عروقی خود، داروهای مختلفی مصرف می کنند که دیگر تمایل کمتری نسبت به استفاده از داروهای تقویت قوای جنسی دارند. علاوه بر این بسیاری از داروهای تقویت قوای جنسی تداخل دارویی با داروهای قلبی عروقی دارند. مصرف آن ها ممکن است باعث تشدید علائم قلبی و افزایش بروز خطر عوارض قلبی گردد.

تکنیک های غیر دارویی به لحاظ تاثیرات موضعی بر بافت های تناسلی توصیه ما به این بیماران عزیز می باشد.

ناتوانی جنسی و داروهای اعصاب و روان

تقریبا بسیاری های بیماری های اعصاب و روان و داروهای مورد استفاده در آن ها باعث ایجاد اختلال در توان جنسی آقایان می شوند. افسردگی، اضطراب، استرس، اختلالات سایکوتیک از بیماری های شایع اعصاب و روان و تقریبا تمام داروهای مورد استفاده در این بیماری های مختل کننده نعوظ می باشند.

درمان این گروه از بیماران با داروها با دلایلی از جمله تاثیر ضعیف، تداخلات دارویی داروهای تقویت جنسی با داروهای اعصاب و روان سخت است. روش های غیردارویی پپس از کاهش و به حداقل رساندن دوز داروهای اعصاب و روان پیشنهاد می شود.

ناتوانی جنسی در بیماران دیابتی

بیماری دیابت یکی از پرعارضه ترین بیماری های سیستمیک است که یکی از ارگان های درگیر کننده آن اندام تناسلی است. این بیماری شبیه عوارض چشمی، کلیوی، عصبی شدید باعث افت عملکرد جنسی در این افراد می گردد.

تاثیرات دیابت بر عروق و اعصاب ناحیه تناسلی مانع از تاثیرگذاری خوب دارودرمانی برای تقویت بنیه جنسی در دیابتی ها می شود. علاوه بر این بعلت مصرف بالای داروهای مختلف برای دیابت، از تمایل افراد برای مصرف داروهای بیشتر جهت افزایش توان جنسی، کاسته می گردد.

امروزه متدهای جدید و به روز با نتایج بسیار خوب در این بیماران وجود دارد که بیماران مبتلا به دیابت می توانند برای بهبود و درمان قدرت جنسی خود استفاده نمایند.

علت اصلی اختلال نعوظ در مردان دیابتی هنوز به طور دقیق مشخص نیست، اما واسکولوپاتی (اختلال عروق) و نوروپاتی (اختلال عصبی) به عنوان مهمترین علل اختلال نعوظ ناشی از دیابت در نظر گرفته می شوند. اختلال نعوظ در بیماران دیابتی به دلیل اختلال در عملکرد عروق اندوتلیال ایجاد شده و در نتیجه، این افراد در هنگام رابطه جنسی نعوظ ندارند.
افزایش قند خون مزمن سبب از بین رفتن فیبرهای عصبی میلین دار و بدون میلین می گردد و همچنین با ضعف در بازسازی فیبرهای عصبی همراه است. شایان ذکر است در بیماران دیابتی، ناهنجاری منتشر عروق عصبی مشهود است. در مراحل پایانی دیابت ممکن است انسداد کامل عروقی با تصلب شرایین ایجاد شود. در نتیجه، این ضایعات می توانند باعث کاهش جریان خون عروق و اعصاب گردند.
تحقیقات اخیر نشان داده اند که استرس اکسیداتیو نیز در بیماری دیابت نقش دارد. واکنش استرس اکسیداتیو ممکن است فعالیت آنتی اکسیدانی سلول ها را از بین ببرد و سبب تخریب سلولی شود. همچنین واکنش استرس اکسیداتیو می تواند منجر به اختلال در عملکرد عروقی بیماران مبتلا به دیابت گردد. آسیب عروقی در بیماران دیابتی خطر اختلال نعوظ را افزایش می دهد.

دیابت به همراه فشار خون بالا و استعمال دخانیات، خطر بیماری جنسی اختلال نعوظ را افزایش می دهد. گاهی اختلال نعوظ به دلیل دیابت تشخیص داده نشده ایجاد می شود. عدم کنترل صحیح دیابت، باعث تشدید ناتوانی جنسی و یا اختلال نعوظ در مردان می شود، اگرچه هدف اصلی درمان بیماران دیابتی، کاهش قند خون در آن ها است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 + 2 =