درمان چربی خون بالا

آنچه در این مقاله می‌خوانید :

درمان چربی خون بالا

بدن ما یکی از شگفتی های بی نظیر خلقت است. در بدن عناصر و مواد مختلفی وجود دارد که بسیاری از آن ها در طبیعت بیرون از تن نیز موجود است. املاح و مواد معدنی، آب، گلوکز، چربی و … وجود تمام این مواد برای ادامه حیات انسان ضروری است . اما حیات و طبیعت به تعادل تمایل دارد. زیاد یا کم هر چیزی این تعادل را بر هم می زند و موجب بروز نارسایی ها و اختلالات در این چرخه می شود.

جهت جلوگیری ازهر گونه بیماری که برای سلامت بدن خطرناک و گاهی کشنده است همواره باید به طور منظم تحت آزمایش و تست قرار بگیریم تا در صورت مشاهده هر گونه مشکلی سریعا اقدام کنیم. درمان چربی خون بالا نیز از ضرورت هایی است که افراد مبتلا بایدآن را جدی بگیرند و با مراجعه به متخصص و یا رژیم غذایی مناسب سطح این چربی های خطرناک در خون را کاهش دهند.

 چربی خون و انواع آن 

یکی از مواد موجود در خون ما انسان ها چربی است که داخل پروتئین های حاوی چربی به نام لیپو پروتئین قرار گرفته است. وجود ذرات چربی برای بدن لازم است و به نوعی حکم انبار مهمات برای تولید انرژی را دارد. برخی از این چربی ها مفید و برخی دیگر مضر هستند.

لیپو پروتئین های پرچگال یا کلسترول خوب چربی های اضافه در بدن را جذب کرده و جهت معدوم سازی به کبد منتقل می کند اما لیپو پروتئین های کم چگال یا کلسترول بد باعث تشکیل چربی در دیواره رگ های خونی می شود و ممکن است مسیر رگ را مسدود کند. همانطور که می دانید بسته شدن رگ ها احتمال بروز حملات قلبی و سکته را افزایش داده و ممکن است موجب مرگ فرد شود.

چربی خون بالا به دو دسته چربی خون اولیه و چربی خون ثانویه تقسیم می شود. به چربی خون اولیه ، چربی خون ژنتیکی نیز گفته می شود. برخی افراد مبتلا به چربی خون بالا دارای ژن هایی هستند که موجب تولید بیشتر کلسترول یا تری گلیسیرید می شود و یا کلسترول خوب کمتری تولید می کند. بنابراین این افراد به صورت ژنتیکی دارای چربی خون بالا هستند و ممکن است افراد خانواده آن ها نیز به همین بیماری مبتلا بوده و به دنبال درمان چربی خون بالا باشند.

اما در چربی خون ثانویه عامل وراثت نقشی ندارد. عادات غذایی بد فرد و یا بیماری های زمینه ای موجب افزایش کلسترول در خون می شود. برای مثال فرد غذاهایی سرشار از چربی های اشباع شده، کلسترول مضر و چربی ترانس استفاده می کند. این سبک از تغذیه خطر افزایش چربی خون را افزایش می دهد. از طرف دیگر فرد ممکن است به بیماری هایی نظیر انواع دیابت ، کم کاری تیروئید، نارسایی کلیه، بیماری کبد، چاقی و .. مبتلا باشد که خود این بیماری ها ریسک ابتلا به چربی خون بالا را افزایش می دهند. گاهی چربی خون بالا ناشی از مصرف برخی دارو ها مانند بتا بلوکرها، رتینوئیدها، داروهای ضد ویروس، سیکلوسپورین، استروژن، پروژستین و … است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.