درمان کوتاهی قد

درمان کوتاهی قد یکی از دغدغه‌های نوجوانان و بخصوص والدین است. قد یکی از ویژگی‌های جسمانی انسان است که از ابتدای تولد تا اوایل دوره بزرگ‌سالی در حال رشد و تکامل است. اما این بدان معنا نیست که افراد در برخورداری از این موهبت با یکدیگر برابرند. بلکه با توجه به عوامل مختلف و نسبت به سن و جنس برخی دارای قدبلند و برخی دیگر متوسط یا کوتاه‌قد هستند.

ژنتیک عامل مهمی در بلندی یا کوتاهی قد است. برخی ممکن است فکر کنند که کوتاه‌قد هستند اما این می‌تواند ناشی از تصوراتشان باشد. کوتاهی قد باید توسط پزشک اثبات شود و سپس برای درمان آن اقدام کرد. برخی پدر و مادرها ممکن است فرزندشان با بلوغ دیررس مواجه باشند. لازم است در صورت مشاهده هرگونه تغییرات زودرس یا دیررس در بلوغ فرزندان به پزشک مراجعه کنید.

البته در نظر داشته باشید در این مسیر ممکن است با تبلیغات بسیاری تحت عنوان درمان کوتاهی قد با کمک قرص، لیزر و یا کفش طبی مواجه شوید که متأسفانه همه این‌ها تبلیغات دروغینی هستند که قصد خالی کردن جیب شما را دارند. برای درمان کوتاهی قد تنها باید از طریق پزشک متخصص اقدام کنید.

پزشک در قدم اول اقدام به علت‌یابی می‌کند که علت اصلی کوتاهی قد ناشی از بیماری است یا مشکلات و اختلالات هورمونی و …؟ با توجه به علت، درمان با دارو و یا درمان کوتاهی قد کودکانی نوجوانان با طب سنتی و توسط متخصص شروع می‌شود.

در افزایش قد نوجوانان در سن بلوغ، تغذیه و ورزش نیز تأثیرگذار است که به والدین پیشنهاد می‌شود برای تندرستی و سلامت بیشتر و همچنین درمان کوتاهی قد بعد از بلوغ، فرزندان خود را به سمت ورزش‌های کششی سوق دهند. در ادامه مقاله به بررسی دلایل کوتاهی قد و درمان آن‌ها می‌پردازیم.

بیماری کوتاهی قد یا تصور کوتاهی قد؟

روند رشد قدی در انسان به این صورت است که در دو سال اول ۳۰ الی ۳۵ سانتیمتر، از دوسالگی به بعد سالی ۵ الی ۷ سانت و در دوره بلوغ دختران ۲۰ الی ۲۵ سانت و پسران ۲۵ الی ۳۰ سانت رشد قدی دارند. معمولاً پس از دوره بلوغ رشد قد صورت نمی‌گیرد.

کوتاهی قد امری نسبی است و از جغرافیایی به جغرافیای دیگر و حتی از فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت است. قطعاً میانگین رشد قدی در روسیه نسبت به چین متفاوت است. برخی ممکن است از قد مناسبی برخوردار باشند اما به دلایل روحی روانی خود را قدکوتاه تصور کنند. به همین دلیل است که می‌گوییم کوتاهی قد پس از بررسی سوابق ژنتیکی و هورمونی باید حتماً از طرف پزشک متخصص تشخیص داده شود.

برای افرادی که به‌طور ژنتیکی و ذاتی دارای کوتاهی قد هستند درمانی وجود ندارد زیرا اصلاً بیماری وجود ندارد و در صورت پیامدهای روانی و شخصیتی می‌توان به روانشناس مراجعه کرد تا پذیرش این واقعیت صورت بگیرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده − نه =