سئو سایت های وردپرس | ۳۱ تکنیک به شدت کاربردی
راهاندازی یک سایت وردپرسی آسان است، اما بهینهسازی درست آن برای سئو اینطور نیست. سئو دیگر به ساخت لینک و استفاده بیشازاندازه از کلمات کلیدی محدود نیست بلکه به معنای واقعی کلمه در دههی گذشته به تکامل رسیده و این فرآیند متوقف نخواهد شد.
۳۱ روش برای بهبود سئوی سایت وردپرس شما
در این مقاله بهطور تصادفی به معرفی ۳۱ راهکار مؤثری میپردازیم که بهآسانی قابلاجرا هستند و موجب تقویت سئوی وبلاگ وردپرس میشوند.
اگر میخواهید وبلاگ وردپرس شما در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) در رتبه بالاتری قرار بگیرد علاوه بر ۷ فن سئوی مدرنی که در هر وبسایتی قابلاجرا هستند، چند مورد دیگر را باید مدنظر قرار دهید.
۱. میزبان (هاست) وب خوبی انتخاب کنید.
اولین گام این است که سایتتان سریع بارگذاری شود چون سرعت عامل رتبهبندی مهمی برای گوگل است. اگر سایتتان در حال حاضر خیلی سریع بارگذاری نمیشود (حتی صفحات سنگین باید در کمتر از ۱.۵ ثانیه بارگذاری شوند)، میتوانید با خدمات دهنده میزبان ارتباط برقرار کنید و دلیل کندی عملکرد وبسایتتان در سرور آنها را بپرسید اما اگر دلیل مشخصی به شما ارائه ندادند (مثلاً وبسایتتان به سقف محدودیتهای منابع اختصاصیافته رسیده) میتوانید مطمئن باشید که سرورهایشان در کل مناسب نیستند.
وقتی میخواهید میزبان وب جدیدی انتخاب کنید حواستان باشد اشتباهات رایج اغلب مبتدیان را مرتکب نشوید. بهویژه بر اساس توصیههای سایتهای مشکوکی که مقالات «۱۰ میزبان برتر وب» را مینویسند عمل نکنید.
آنها در حقیقت میزبانهایی را در فهرست قرار میدهند که برای معرفی به مشتریها بالاترین کمیسیون را پرداخت میکنند. بهعلاوه یک شرکت بزرگ میزبانی وب به نام گروه بینالمللی پایداری (EIG) صاحب حداقل ۴۰ تا ۵۰ برند محبوب میزبانی مختلف مثل بلو هاست (BlueHost)، هاست گیتور (HostGator)، آی پیج (iPage) و برندهای بسیار دیگری است که هیچکدام به درد نمیخورند.
پس اگر از یکی از این خدمات دهندگان محبوب استفاده کنید و ناامید شوید احتمالاً از یکی دیگر از میزبانهایی استفاده خواهید کرد که متعلق به گروه بینالمللی پایداری (EIG) است و درنتیجه همیشه مشتری آنها خواهید بود. اگر به دنبال نامی پیشروتر در حوزهی میزبانی وب هستید میتوانید خدمات سایت گراوند (SiteGround) را امتحان کنید. وب هاستینگ تاک (WebHostingTalk) مکانی عالی برای پیدا کردن میزبان جدید است. اعضای این سایت بسیار مفیدند و اعضای جدید در انتخاب میزبان وب راهنماییهای خوبی میگیرند.
۲. شروع کار با وبلاگ وردپرس
وقتی یک وبلاگ جدید راهاندازی میکنید، میتوانید از ویژگی «لغو ایندکس کردن این سایت از طرف موتورهای جستجو» وردپرس استفاده کنید تا کارتان با ساختار وبلاگ تمام شود و آماده راهاندازی گردد. با فعال کردن این گزینه موتورهای جستجو (باتها) دیگر اجازه ندارند صفحات شما را بگردند (برگرفته از robots.txt).
همچنین وردپرس در صفحات وبلاگ شما تگهای rel=”noindex” و rel=”nofollow” را قرار داده است تا زمانیکه شما مایل نباشید، توسط موتورهای جستجو ایندکس نشوند. این قابلیت مفید است چون اغلب وبلاگ نویسها تمایل دارند نوشته پیشفرض «سلام دنیا!» وردپرس را حذف کنند و ساختارهای پیوندهای یکتا و دیگر موارد را تغییر دهند؛ در صورت فقدان این قابلیت، خطاهای «۴۰۴ not found» زیادی در ابزار وب مستر گوگل ظاهر میشود.
۳. تغییر ساختار پیوندهای یکتای پیشفرض
بهطور پیشفرض وردپرس از پیوندهای یکتای «?p=[id]» برای پستها استفاده میکند. این اصلاً با اصول موتورهای جستجو سازگار نیست و اگر از ساختار پیوند یکتای مبتنی بر متن استفاده نکنید، فرصت قرار دادن کلمات کلیدی مهمی را در پیوندهای یکتای پستها از دست میدهید. شما میتوانید هر ساختاری که بخواهید را انتخاب کنید.
۴. پلاگین.xml sitemap را نصب کنید.
نصب پلاگین.xml sitemap برای وبلاگهای وردپرس حیاتی است. ارائه لینکهای تمام صفحات موجود در سایتتان در قالب نقشهی سایت ترجیحاً با فرمت اکسامال (.xml) به موتورهای جستجویی مثل گوگل به آنها کمک میکند محتوای سایتتان را سریعتر و راحتتر ایندکس کنند.
یک پلاگین خوب برای وردپرس که بهطور خودکار نقشهی سایت را ایجاد و بهروزرسانی میکند «Google XML Sitemaps» است که آرن برچهولد (Arne Brachhold) آن را ایجاد کرده است.
۵. یک پلاگین سئو نصب کنید و از rel=”canonical” استفاده کنید.
نصب یک پلاگین سئوی خوب ضروری است چون میتواند بهطور خودکار ویژگیهای متعدد سئوی وبلاگتان را تحت نظر بگیرد. بهمحض اینکه یکی از این پلاگینها را نصب کردید باید تگ rel=”canonical” را برای صفحات وبلاگتان فعال کنید.
این تگ به موتورهای جستجو کمک میکند تا منبع اصلی یوآرالهای (URL) محتواهای وبلاگتان را تعیین کنند؛ درنتیجه اینگونه موضوعات محتواهای تکراری را از سایتهای وردپرس حذف میکند.
میتوانید از «بسته سئوی جامع» ارائهشده توسط مایکل توربرت (Michael Torbert) استفاده کنید.
این بسته به کاربران گزینههای گستردهای میدهد که مربوط به کانونیکالسازی لینکها، عناوین صفحات، توضیحات متا، بهینهسازی کلمات کلیدی، دستهبندیهایی که ایندکس نمیشوند، تگها و آرشیوها، افزونه نمایش نام و نویسنده مطلب، گوگل آنالتیکس و روند تأیید ابزارهای وب مستر گوگل است.
گزینههای زیادی در این بسته وجود دارد که باعث میشود این پلاگین را بسیار دوست داشته باشید.
«سئوی وردپرس» یک پلاگین سئوی محبوب دیگر برای وردپرس است که جوست دوالک (Joost de Valk) آن را ارائه کرده است.
اگر بتوانید پلاگین پولی تهیه کنید به شما اسکورلی (Squirrly) را پیشنهاد میکنیم.
این پلاگین علاوه بر سئو به شما در انتخاب کلمات کلیدی (با تجزیهوتحلیل رقابت بین کلمات کلیدی و ترندهای جستجو) و مؤلفههای متنوع دیگر سئو کمک میکند. دستیار اسکورلی (Squirrly) حین نگارش مقالهی جدید میزان بهینه بودن آن را به شما یادآور میشود یعنی به سئوی آن کمک میکند.
همچنین شامل تجزیهوتحلیل جامع سئو است که اطلاعاتی را در مورد فرآیند ایندکسسازی گوگل، معیارهای رسانههای اجتماعی، لینکهای داخلی و مؤلفههای متنوع دیگر در اختیارتان قرار میدهد.
۶. لینکهای غیرقابل اطمینان و بیفایدهی نوفالو
اساساً وقتی هایپرلینکی در یک صفحه وب خاصیت rel=”nofollow” دارد به این معنی است که این صفحه وب به عنکبوتهای موتورهای جستجو میگوید این لینک را «دنبال» نکنند و همین باعث میشود صفحهای که به آن لینک دادهاید معتبر نباشد.
بهعلاوه اضافه کردن خاصیت rel=”nofollow” به یک لینک باعث میشود هیچ امتیازی که مرتبط با رتبه صفحه است به صفحهای که لینک آن در پست قرارگرفته منتقل نشود.
گوگل توصیه میکند مسئولان وبسایتها لینکهای غیر مرتبط را نوفالو کنند. این توصیه شامل تبلیغهای پولیِ قرارگرفته در وبسایتها میشود که لینک وبسایت تبلیغکننده در آنها تعبیهشده است.
بهطورکلی باید لینکهایی را نوفالو کنید که به وبسایتهایی که در آن پست میشوند مرتبط نبوده یا اینکه برای موتورهای جستجو مفید نیستند (مثل لینک خوراک آراساس).
۷. صفحات تکراری نوایندکس (noindex)
اگر وبلاگ شما از قبل دستهای به نام «گربه» داشته باشد و شما هم پستی را با عنوان «گربه» تگ کنید آنوقت اگر از ساختار عنوان متفاوتی در تگ و صفحات دستهبندی استفاده نکنید ممکن است درگیر مشکلات مرتبط با محتواها و عناوین تکراری شوید.
راهحلی سریع برای این مشکل نو ایندکس (noindex) کردن صفحهای است که اهمیت کمتری دارد. با انجام این کار به موتورهای جستجو میگویید صفحهای را که از <meta name=’robots’ content=’noindex’ /> استفاده میکند را ایندکس نکنند.
راهی ساده برای انجام این کار این است که از «پلاگین بستهی جامع سئو» که قبلاً به آن اشاره کردم استفاده کنید.
۸. از یک پلاگین کش (caching plugin) برای افزایش سرعت وبسایتتان استفاده کنید
وجود پلاگین کش (caching plugin) برای هر سایت وردپرسی یک ضرورت است. پلاگینهای کش (caching plugins) دو کار مفید انجام میدهند. اول اینکه سرعت وبسایتتان را افزایش میدهند.
دوم اینکه بار روی سرورهایتان را کاهش میدهند. اغلب پلاگینهای کش (caching plugins)، محتواهای ایستا و پویا را کش میکنند تا زمان بارگذاری صفحات کاهش یابند.
چنین پلاگین فوقالعادهای برای وردپرس، «W3 Total Cache» است که ما در آران و سایتهای وردپرس متعدد دیگر از آن استفاده میکنیم. این پلاگین در کش کردن صفحات، مرورگرها، اشیاء، پایگاههای داده و همچنین در اعمال گزینههای مینیفیکیشن (minification) قدرتمند عمل میکند.
دابلیو پی سوپرکش (WP Super Cache) جایگزین خوبی میتواند باشد که صفحات ایستای اچتیامال را تولید کرده و به آنها خدمات میدهد تا به سایتهای وردپرس سرعت ببخشد.
هدف از کاهش زمان بارگذاری صفحات وب، بهبود تجربهی کاربری است. همچنین موتورهای جستجو به سایتهای سریع مزایای بیشتری در سرپ (SERPs) میدهند. پس اگر وبسایتتان را سریعتر کنید بهطور طبیعی برای سئوی آن خوب است.
۹. از سیدیان (CDN) برای افزایش عملکرد سایت استفاده کنید.
استفاده از سیدیان (CDN) بهشدت مفید است؛ بهویژه برای سایتهای متوسط تا بزرگی که محتواهای ایستای زیادی (مثل عکس، کدهای جاوا اسکریپت و سیاساس) دارند.
سیدیان (CDN) اساساً محتواهای ایستای شما را بین سرورهای متعددی که در سرتاسر جهان قرار دارند کش میکند و آنها را از طریق سرورهایی که به مکان جغرافیایی کاربران شما نزدیکترند به آنها ارائه میدهد.
اینگونه سرعت انجام کارها بیشتر میشود چراکه دریافت محتواهای ایستا از سرور نزدیکتر باعث میشود زمان پاسخگویی کمتر شود و عملکرد کلی بارگذاری صفحات سریعتر گردد.
به دلیل وجود سرورهای سیدیان (CDN) فوقالعاده مکس سیدیان (MaxCDN)، حتی سنگینترین صفحات منبع وبسایت شما زیر ۲ ثانیه بارگذاری میشود.
اگر پول کافی برای خرید خدمات سیدیان (CDN) ندارید چند جایگزین رایگان در دسترس است. کلاود فلر (CloudFlare) یک خدمات دهندهی سیدیان (CDN) محبوب است که بهطور رایگان خدمات میدهد؛ اگرچه خدماتی که ارائه میدهد ازنظر فنی با آنچه مکس سیدیان (MaxCDN) ارائه میکند متفاوت است.
این خدماتدهنده کل صفحات وب را روی سرورهایش کش میکند و آنها را بهطور مستقیم از طریق همان سرورها در دسترس کاربران قرار میدهد. اگر سایتتان رشد زیادی کرده و به منابع بیشتری نیاز دارد از یک خدماتدهنده سیدیان (CDN)- فرقی نمیکند کدامیک را انتخاب میکنید- استفاده کنید.
۱۰. کامنتهای اسپم را بلاک کنید.
نسخههای جدید وردپرس در نوفالو کردن لینکهایی که توسط کاربران در قسمت کامنتها پست میشود خوب عمل کردهاند.
حالا چرا کامنتهای اسپم برای وبلاگتان بد است؟ اول اینکه هیچچیز مشترکی با موضوع محتوای شما ندارند و کاربران خوب را آزار میدهند. دوم اینکه اگر زیر پستی در مورد ماشین کامنت مربوط به «قرصهای ارزان» گذاشته شود موردعلاقه موتورهای جستجو نیست.
در این صورت احتمال این وجود دارد که موتورهای جستجو این صفحه را بهعنوان اسپم بشناسند و وبسایتتان جریمه شود. بر اساس گفتههای گارث بول (Gareth Bull) از سایت بول داگ سئو (Bulldog SEO) در این مورد «تنها راه مؤثر حل این مشکل، جلوگیری از اقدامهای نامناسب اسپمرها در سایتتان است».
۱۱. از مجموعه اقدامات الگوریتمیک گوگل برای رتبهدهی به صفحات استفاده نکنید.
گوگل با بهروزرسانی الگوریتم خود در سال ۲۰۰۹، کسانی را مورد هدف قرار داد که از مجموعه اقدامات الگوریتمیک گوگل برای رتبهدهی به صفحات استفاده میکردند. این افراد جریان رتبهی صفحات را بین سایتهایشان و با استفاده افراطی از تگهای rel=”nofollow” مدیریت میکردند.
گوگل به مدیران وبسایتها توصیه کرد به ساختار مناسب سایت و قابل خزنده بودن آن نسبت به مجموعه اقدامات الگوریتمیک گوگل برای رتبهدهی به صفحات و روشهای مشابهی که از آنها برای بازی دادن نظام گوگل استفاده میشود اهمیت بیشتری دهند.
۱۲. وقتی پستهای جدید مینویسید، لینک پستهای قبلی را نیز قرار دهید.
استفاده از لینکهای داخلی هنوز هم یکی از روشهای خیلی مهم برای ارائه محتواهای مرتبط در وبسایتتان به موتورهای جستجو است. این لینکها بهعنوان نقشهای مجازی از پستهای مرتبط در سایتتان عمل کرده و مسیریابی داخل سایت شما را برای کاربران و باتها آسانتر میکنند.
لینک دادن دستی به پستهای قدیمی اما مرتبط با استفاده از انکر تکستهایی که بهطور دستی انتخابشدهاند بهتر از وقتی عمل میکند که با استفاده از پلاگین «پستهای مرتبط» به پستهای قدیمی لینک دهید که تمام عنوان پستهای قدیمی را در حالی نشان میدهد که به آنها لینک دادهشده است. استفاده از این روش علاوه بر بهبود سئو به افزایش بازدیدکنندگان پستهای قدیمی شما نیز کمک میکند.
۱۳. در سایتتان به محتواهای ویژه بیشتر لینک دهید.
آیا مایلید به یک پست موجود در سایت اهمیت ویژهای دهید؟ آیا پستی در وبلاگ شما نتیجه تحقیق بینظیری است و ارزش زیادی برای خوانندگان دارد؟ میتوانید به این پست بیشتر از همیشه لینک دهید. میتوانید در پستهای جدیدتان و/یا در نوار کناری به آن لینک دهید تا به موتورهای جستجو بفهمانید پستی ویژه بوده و لایق توجه بیشتری از طرف کاربران است.
مثلاً ما به برخی از بهترین پستهایمان لینک میدهیم و این لینکها را در نوار کناری صفحهی خانه و تقریباً در هر پست مرتبطی از سایت آران قرار میدهیم.
۱۴.آرشیو نویسنده را در وبلاگهای تک نویسندهای غیرفعال کنید
بهترین روش این است که آرشیو نویسنده را در وبلاگهای تک نویسنده غیرفعال کنید چون صفحات آرشیو نویسنده مشابه صفحه خانه میشود و تمام پستهای جدید با یک نویسنده مشابه در آن فهرست میگردد. میتوانید از پلاگین WorPress SEO استفاده کنید و تیک گزینه ‘غیر فعالسازیهای نویسنده’ را که در رابط کاربری پلاگین تعبیه شده بزنید و به این ترتیب صفحات بایگانیهای نویسندهها به سمت صفحه نخست وبسایت ریدایرکت میشوند.
۱۵.عکسهای موجود در سایتتان را بهینهسازی کنید.
بهینهسازی عکسهایتان با فشردهسازی و تغییر ابعاد آنها ممکن است اندازهی تصاویر را تا حد زیادی کاهش دهد، اندازهی صفحات را نیز کاهش میدهد و درنتیجه عملکرد بارگذاری صفحه را در وبلاگتان بهبود میبخشد. میتوانید از ابزارهای تغییر اندازه و فشردهسازی آنلاین استفاده کنید؛ همچنین میتوانید از نمونههای مشابه آفلاین نیز استفاده کنید.
حواستان باشد عکسهایی که در وردپرس آپلود میکنید از قبل بهینهسازی شده باشند اما حتی اگر آنها را برای آپلود بهینهسازی نکردهاید میتوانید از پلاگینی به نام اسمش ایت (Smush.it) استفاده کنید تا بتوانید اندازه عکسهای آپلود شده را بهطور خودکار کاهش دهید. همچنین میتوانید تگهای مناسبی به تصاویر موجود در پستهایتان اضافه کنید تا در جستجوی تصاویر رتبهی بهتری بگیرند.
بهعلاوه میتوانید کلمات کلیدی اضافهای را از طریق تگهای چایگزین در پستهایتان به کار ببرید.
۱۶.در صفحات سایت به صفحات کماهمیت لینک ندهید.
به دلیل تغییراتی که در الگوریتم گوگل در مورد لینکهای نوفالو به وجود آمده توصیه میشود لینکهای صفحات تماس با ما، خوراک آراساس (RSS feed) و دیگر صفحات غیر مهم را در تکتک صفحات سایتتان قرار ندهید.
اگر این کار را انجام دهید، حتی اگر از خاصیت rel=”nofollow” نیز برای این لینکها استفاده کنید بازهم رتبهی صفحاتتان را هدر میدهید.
با این کار نهتنها لینکهای نوفالو باعث افزایش رتبهی صفحه نمیشوند، بلکه همان مقدار رتبهی صفحه نیز هدر میرود. پس از منوها و پاورقیهایتان به هر چیزی لینک ندهید.
۱۷.عناوین پستها را تغییر دهید.
هنوز هم عناوین صفحه تأثیر قابلتوجهی روی سرپ (SERPs) دارند، پس عنوانی خوب و آموزنده که شامل تمام کلمات کلیدی ضروری است میتواند زمانی که هدفتان گرفتن رتبهای بالاتر برای آن صفحه در نتایج جستجوها باشد یک مزیت محسوب شود.
از کلمات کلیدی که رقابت کمی دارند به شکلی مؤثر در عنوان خود به کار ببرید تا شانس گرفتن رتبهی بالا در سرپ (SERPs) بالاتر رود اما قبل از آن مطمئن شوید کسانی هستند که واقعاً آنها را جستجو کنند.
میتوانید از «گوگل ادوردز کیورد پلنر- Google AdWords Keyword Planner» استفاده کنید تا از آمار جستجوی جهانی و محلی و همچنین سطح رقابت عبارات و کلمات کلیدی مطلع شوید.
گوگل، مترادف کلمات محبوب انگلیسی را میداند اما فعلاً نمیداند معنی راهبرد بهنوعی نزدیک به معنی فن است. پس اگر پستی را با عنوان «بهترین راهبردهای روت کردن دستگاههای اندرویدی» بنویسید این پست احتمالاً در سرپِ (SERPs) کاربرانی که «بهترین فنون روت کردن اندروید» را تایپ میکنند ظاهر نمیشود.
پس باید برای کلمات کلیدی که برای عناوین پستهایتان انتخاب میکنید بین رقابت کم و حجم جستجوی ماهانه جهانی و محلی تعادلی منطقی وجود داشته باشد.
۱۸. از برخی از مهارتهای سنتی اثباتشدهی سئوی داخلی استفاده کنید.
برخی از روشهای سنتی سئو هنوز هم قابلاستفادهاند. اینجا عمدتاً در مورد سئوی داخلی صحبت میکنم. اگر شما هم مثل من از «بستهی سئوی جامع» استفاده میکنید میتوانید برای موتورهای جستجو در پستهایتان عناوین سفارشیسازی شده و توضیحات متا اضافه کنید.
هنوز هم نوشتن توضیحات غنی از کلمات کلیدی در عوامل رتبهبندی موتورهای جستجو ارزشمندند؛ اگرچه امروزه موتورهای جستجوی مدرن مثل گوگل در اغلب موارد بهطور خودکار بر اساس کلمات کلیدی جستجو شده توضیحاتی مرتبط ارائه میدهند.
شاید بخواهید هنوز هم این کار را انجام دهید؛ درهرحال ضرری ندارد!
۱۹.دکمههای به اشتراکگذاری در رسانههای اجتماعی را در پستهایتان قرار دهید.
اغلب موتورهای جستجو از جمله گوگل از وبسایتهای شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک، توییتر، گوگل پلاس و غیره کمک میگیرند تا تعیین کنند یک صفحه وب چه واکنشهایی از کاربران واقعی میگیرد.
وقتی لینکی را در فیسبوک بهاصطلاح لایک میکنید یا پست وبلاگ موردعلاقهتان را در توییتر دوباره توییت میکنید یا به پستی که دوست داشتید یک (۱+) میدهید به این معنی است که آن را دوست داشتید، مگر نه؟ این روزها موتورهای جستجو به پستهایی که واکنشهای اجتماعی خوبی میگیرند اولویت بیشتری در سرپ (SERPs) میدهند.
جایزه شما هم افزایش بازدیدکنندههایی است که از این شبکههای اجتماعی هدایت میشوند و برای محتوایتان سرو دست میشکنند. میتوانید با قرار دادن دکمههای به اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی از تمام این مزایا بهرهمند شوید.
۲۰. تم خود را بررسی و آن را بهینهسازی کنید.
این بهویژه وقتی از یک تم رایگان نهچندان محبوب استفاده میکنید از اهمیت بیشتری برخوردار است اما حتی آنهایی که پولی هستند و بیش از ۱۰۰ دلار میارزند میتوانند کدهای پیچیدهای داشته باشند که برای عملکرد سایت و سئو اصلاً خوب نیست.
اگر دست به فناوریتان خوب نباشد نمیتوانید کاری از پیش ببرید اما اگر در این زمینه مهارت دارید میتوانید تنها با بررسی کدهای آن تشخیص دهید که تم شما به درد میخورد یا نه.
استفاده از تمی بسیار غنی که به هنگام بارگذاری یک صفحه به سرور کوئریهای بیشتری میفرستد برای سایتی که تا این اندازه به سطح عملکردی بالا نیاز ندارد مناسب نیست.
اگر تم خود را دوست دارید و بهجز در برخی موارد نسبتاً خوب است میتوانید بر اساس نیازتان آن را اصلاح کنید یا از یک برنامهنویس بخواهید این کار را برایتان انجام دهد.
۲۱. سایت خود را پاسخگو کنید.
بر اساس آنچه در یک مقاله از سایت بک لینکو (backlinko) به نگارش درآمده، گوگل به سایتهای پاسخگو در جستجوهایی که از طریق دستگاههای موبایل انجام میشود مزایایی میدهد.
تمهای پاسخگو بهطورکلی تجربه کاربری بهتری ارائه میدهند. من تمهای پاسخگو را ترجیح میدهم چون به من قالببندی و تجربهی سایت تقریباً مشابهی در تمام دستگاههایم ارائه میشود. استفاده از تم پاسخگو باعث میشود تجربهی کاربری و همچنین سئوی وبلاگ وردپرس شما بهبود یابد.
تمهای پیشفرض وردپرس مثل بیست یازده (Twenty Eleven)، بیست دوازده (Twenty Twelve) و بیست سیزده (Twenty Thirteen) که بعداً منتشر میشود همگی طراحیهای پاسخگو دارند و پایهای عالی برای تمهای سفارشی ارائه میدهند.
۲۲. txt را سفارشیسازی کنید.
اگر نمیخواهید گوگل بات، دایرکتوریها یا صفحات خاصی از سایت شما را ایندکس کند میتوانید آنها را مستقیماً از robots.txt متوقف کنید. حالا باوجود پلاگین دابلیو پی روباتس تکست (WP RobotsTxt) برای وردپرس حتی دیگر لازم نیست فایلی حقیقی از robots.txt را داخل دایرکتوری نصب وردپرس داشته باشید چون بهطور خودکار برای سایتتان یک robots.txt مجازی ایجاد میکند که دقیقاً بهخوبی فایل واقعی عمل میکند.
میتوانید آن را هر زمان که میخواهید از طریق «Settings->Reading» ویرایش کنید. میتوانید از این برای متوقف کردن رباتهای خاصی استفاده کنید تا دیگر بخشهای معینی از سایت شما را جستجو نکنند و درنتیجه سئوی آن را بهبود ببخشید.
۲۳. بهطور مرتب پستهای جدید اضافه کنید.
گوگل اولویت خود را در سرپ (SERPs) به وبلاگهایی میدهد که پستهایی دارند که مرتب منتشر میشوند. گوگل پس از آمدن بهروزرسانی کافئین (Caffeine)-بهویژه برای جستجوهایی که زمان در آنها اهمیت دارد- محتواهایی را ترجیح میدهد که اخیراً بهروزرسانی شدهاند.
اگر در یک هفته پنج پست منتشر کنید و در هفتهی بعد اصلاً هیچچیزی منتشر نکنید خیلی بدتر از وقتی است که بهطور مستمر در هر هفته دو پست منتشر کنید. موتورهای جستجو محتواهای مرتبط اخیراً بهروزرسانی شده را دوست دارند. پس اگر وبلاگی در مورد خودروهای جهانی دارید و فرض را بر این قرار دهیم که در مورد تمام خودروهای جدیدی که در سرتاسر جهان وارد بازار میشوند و رویدادهای مرتبط با آنها مطلب مینویسید؛ همچنین با فرض اینکه این مطالب مستقیماً از جای دیگری کپی نشوند میتوان گفت گوگل این وبلاگ را دوست دارد و شما هم احتمالاً در سرپ (SERPs) از منافعی بهرهمند میشوید. این قاعده برای وبسایتهای تمام جاویژهها معتبر است.
«اگر لازم باشد برای سه هفته تحقیق کنید و این تحقیق در قالب یک پست وبلاگ خیلی خوب درآید میتوان گفت این نوع محتواها اغلب توجه زیادتری را نسبت به پستهای وبلاگی که پشت سر هم منتشر میشوند جلب میکنند.»
– مت کاتس (Matt Cutts)، متخصص کیفیت جستجو و مدیر گره وب اسپم، گوگل
۲۴. مهمترین کلمات کلیدی را در موقعیت ۱۰۰ کلمه کلیدی ابتدایی قرار دهید.
بر اساس مقالهی بک لینکو (Backlinko) که به آن اشاره شد وقتی گوگل صفحهای را ایندکس میکند به چند پاراگراف ابتدایی بیشترین اهمیت را میدهد. شما میتوانید از این قابلیت به دو شیوه بهره ببرید:
در چند پاراگراف اول توضیح دهید نوشتهتان در مورد چه چیزی است؛ این مطالب را در قالب مقدمهی مطلب به نگارش درآورید. از کلمات کلیدی که تصمیم به استفاده از آنها گرفتهاید در طول مطلب و با توجه به نکتهی شماره ۱۷ استفاده کنید.
در چند پاراگراف ابتدایی به دیگر پستهای داخلی مهم لینک دهید.
۲۵. لینکهای خراب موجود در وبلاگتان را درست کنید.
اگر لینکهای خراب زیادی روی سایتتان پیدا شود آنگاه موتورهای جستجو فکر میکنند از سایت بهخوبی نگهداری نمیکنید. ممکن است سایتتان توسط موتورهای جستجویی که فکر میکنند دیگر از آن استفاده نمیشود جریمه گردد.
میتوانید از پلاگین وردپرس بررسیکننده لینکهای خراب (Broken Link Checker WordPress) استفاده کنید تا بتوانید لینکهای داخلی و خارجی خراب موجود در وبلاگتان را درست کنید.
این پلاگین میتواند بهطور خودکار (فعال کردن این گزینه اختیاری است) لینکهای خراب را نوفالو کند تا موتورهای جستجو از سایتتان ایراد نگیرند.
بهعلاوه میتوانید در صورت شناسایی لینک خراب در سایتتان از طریق ایمیل مطلع شوید و آنها را درست کنید، لینکهای خراب را از حالت لینک بودن درآورید یا از طریق رابط پلاگین آنها را نادیده بگیرید.
۲۶. طول یوآرال (URL) پستهایتان را محدود کنید.
لزومی ندارد از ایجاد عناوین بلندبالا برای پستها پرهیز کرد اما ایجاد یوآرالهای (URL) طولانی جزء نبایدها است. میتوانید برای پیوند یکتای پست از نسخهی کوتاهتری از عنوان پستتان استفاده کنید (درصورتیکه خیلی طولانی است).
فکر نمیکنم وجود ۱۰ تا ۱۵ کلمه در پیوند یکتای هر پست مشکلی ایجاد کند اما اگر کلمات بیشتری در آنجا دهید به چند دلیل کار بدی است.
اول اینکه به حافظه سپردن یوآرالهای (URL) خیلی طولانی برای افراد سخت است پس میتواند روی تعداد بازدیدکنندههای مستقیم اثر بگذارد.
یوآرالهای (URL) طولانی ظاهر خوبی ندارند و در مواجه با خوانندگان بالقوه شما در «اولین بازخورد» ضعیف عمل میکند.
بهطور غیررسمی گفتهشده که گوگل و دیگر موتورهای جستجو از یوآرالهای (URL) بیشازحد طولانی خوششان نمیآید بلکه یوآرالهای (URL) توضیحی کوتاه تا متوسط را ترجیح میدهند.
مورد دیگر اینکه یوآرالهای (URL) خیلی طولانی بهطور کامل در سرپ (SERPs) ظاهر نمیشوند.
بهعنوان آخرین دلیل باید بگویم ازآنجاییکه این روزها موتورهای جستجو بیش از هر چیز دیگری روی تجربهی کاربری متمرکزشدهاند و بیش از هر وقت دیگری در حال استفاده از دادههای مبتنی بر کاربر برای رتبهبندی صفحات وب هستند، احتمالاً بهتر باشد تا طول یوآرالهای (URL) وبلاگ خود را کوتاه کنید چراکه ترجیح کاربران شما نیز همین است.
۲۷. کیفیت محتوایتان را بالا ببرید تا تجربهی کاربری نیز بهبود پیدا کند.
طی چند سال گذشته گوگل بهشدت روی کیفیت محتوا متمرکزشده است. بهروزرسانیهای الگوریتمهای گوگل مثل گوگل پاندا و گوگل پنگوئن روی مجموعه محتواهای کم کیفیت تأثیر مخرب زیادی داشتهاند.
مردم دیگر نمیتوانند از راهبرد «ایجاد محتواهای بیکیفیت، ساخت لینک» استفاده کنند که در سال ۲۰۰۴ با موفقیت تمام از آن بهره میبردند.
بهترین روش برای تحت تأثیر قرار دادن گوگل، تولید محتوای یکتا و سنجیده است که خوانندگانتان آنها را دوست داشته باشند. در مورد بازدیدکنندههای هدایتشده از طرف موتورهای جستجو وقتی فکر کنید که حقیقتاً محتوای عالی در سایتتان داشته باشید.
حالا گوگل فنون متنوعی دارد تا تعیین کند کاربران، محتوای سایتتان را دوست دارند یا نه. این فنون شامل سیگنالهای اجتماعی، فعالیت کاربران موجود در سایت، نرخ دفع کاربر صفحه و غیره است.
پس حتی اگر توانستید برای صفحهای که خیلی مفید نیست رتبهی بالایی برای مجموعهای از کلمات کلیدی بگیرید مطمئن باشید خیلی طول نمیکشد تا موتورهای جستجو بفهمند محتوایی را که در سایتتان وجود دارد دوست ندارند و رتبه شما درنتیجهی معیارهای کاربری منفی بهشدت پایین میآید.
۲۸. از تگ rel=”author” در وبلاگتان استفاده کنید.
آمار نشان میدهد اگر از مارکآپ rel=”author” در وبلاگتان استفاده کنید، میتوانید تا ۱۵۰ درصد شاهد افزایش بازدیدکنندگان ارگانیک باشید. استفاده از «Google Authorship Markup» در وبلاگتان دو فایده اساسی دارد:
استفاده از عکسهای گوگل پلاس باعث میشود وبسایتتان در سرپ (SERPs) جذابتر و مؤثرتر از بقیه باشد و نرخ کلیک (CTR) را نیز بالا میبرد.
«authorship markup» به موتورهای جستجو کمک میکند تا بفهمند یک پست توسط شما نوشتهشده است. این مارکآپ در سرپ (SERPs) دارای لینکی به پروفایل گوگل پلاس شما است.
اگر شما بهطور مستمر محتواهای عالی مینویسید که کاربران عاشق خواندن آنها هستند بهتدریج در گوگل بهعنوان نویسندهای معتبر و قدرتمند شناخته میشوید. اغلب به این حالت «رتبه نویسنده در گوگل» میگویند.
حالا وقتیکه اعتبارتان را از طریق نوشتن محتواهای باکیفیت به دست آوردید دیگر فرقی نمیکند در کدام سایت مینویسید، درهرحال محتوایتان تا زمانی که «authorship markup» گوگل درست کار میکند بهطور خودکار در سرپ (SERPs) رتبه میگیرد.
۲۹. سعی کنید برای افزایش ناگهانی در تعداد بازدیدکنندهها محتواهایی خلق کنید که سریع جزء مطالب داغ میشود.
مشکل برخی وبلاگ نویسها این است که اغلب برای خلق محتوای عالی، یکتا، جذاب و درگیر کننده بسیار محتاطانه عمل میکنند. گاهی بااینکه بسیار سخت روی وبلاگتان کار میکنید اما تعداد بازدیدکنندگانتان افزایش نمییابد.
در این زمان باید با خلق محتواهایی عالی به افراد بیشتری دسترسی پیدا کنید. اگر میخواهید محتواهایی دستاول بر اساس ایدههای فوقالعاده ارائه دهید میتوانید در مورد موضوعات داغ جاویژهی خودتان بنویسید، از دیدگاهی که هرگز به آن توجه نشده دادههای جذابی ارائه دهید، به وبلاگنویسهای دیگری مراجعه کنید و با پایگاه خوانندگانتان به تعامل بپردازید.
میتوانید از گوگل ترندز استفاده کنید تا بدانید در حال حاضر چه موضوعی داغ است یا چه چیزهایی بهطور مستمر به موضوعات داغ تبدیل میشوند.
وقتی بخش تولید محتوا را تمام کردید باید برایش تبلیغاتی شایسته انجام دهید. بسته به ماهیت پستتان میتوانید آن را در سایتهای بوک مارکینگ مثل ردیت (Reddit)، استامبل آپن (StumbleUpon) و دیگ (Digg) ثبت کنید.
ارجاع دادن بازدیدکنندگان از صفحهی اصلی ردیت میتواند سرور اختصاصی یک سایت را که بهشدت بهینهسازی شده و قدرتمند است در ساعات فعالش دچار مشکل کند.
وقتی بازدیدکنندههای ارجاعی زیادی به سایت شما وارد شد، بازدیدکنندگان ارگانیک شما بهطور طبیعی به میزان زیادی افزایش مییابد چراکه موتورهای جستجو در حال حاضر از سیگنالهای بازدیدکنندهها برای رتبه گرفتن صفحات وب استفاده میکنند که قبلاً در مورد آن توضیح دادهایم.
۳۰. روی پروفایل رسانههای اجتماعی وبلاگتان بیشتر تمرکز کنید.
استفاده از حسابهای رسانههای اجتماعی برای افزایش میزان دسترسی وبلاگتان عالی است؛ اگرچه لازم است برای نگهداری پروفایلهای رسانههای اجتماعی که ایجاد میکنید محتاط باشید.
همیشه در این پروفایلها از حداکثر جزییات ممکن استفاده کنید و آنها را با بهرهگیری از مؤلفههای گرافیکی غنی سازید. تعامل کاربران در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی برای هر وبلاگ نویس مزیت محسوب میشود.
وبلاگهایی که پایگاه کاربران فیسبوک و توییتر قوی دارند بهمحض اینکه محتوای جدیدی پست میکنند هزاران بازدیدکنندهی هدفگذاری شده جذب میکنند.
داشتن حسابهای فعال در سه پلتفرم بهتر از داشتن چندین حساب غیرفعال در پلتفرمهای متنوع است. اگر علائم رسانههای اجتماعی به شما نشان میدهند که خوب پیش میروید، موتورهای جستجو هم مطمئناً تعداد بازدیدکنندگان ارگانیک شایسته سایتتان را به آن هدایت میکند.
۳۱. پستهای جامع، باکیفیت و طولانی بنویسید.
طبق تحلیلی که توسط سرپ آیکیو (serpIQ) صورت گرفته پستهای طولانی واقعاً برای سئو خوب هستند.
طول محتوای متوسط هر صفحهای که برای هر کلمهی کلیدی معین در ۱۰ رتبهی اول گوگل قرار میگیرد حداقل ۲۰۰۰ کلمه است.
هرقدر از صفحهی دوم نتایج گوگل دور شویم و به صفحات دیگر برویم طول محتوای صفحاتی که در این سرپها (SERPs) فهرست شدهاند کمتر است.
این یعنی گوگل سایتهایی را دوست دارد که ازنظر محتوا غنی هستند نهفقط به خاطر اینکه فکر میکند پستهای طولانی ارزشمندترند بلکه به این دلیل که خوانندگان واقعی محتواهای جامع را دوست دارند.
البته این به معنای آن نیست که باید طول پستهای غیرقابل گسترش را زیاد کنید. مثلاً وقتی در حال نقد و بررسی یک وایت بورد در وبلاگتان هستید، سعی نکنید طول مقاله را با نوشتن مطالب بدیهی و خندهداری مثل «رنگ وایت بردی که خریدم سفید است» زیاد کنید!
در عوض کمی در رابطه با موضوعی که میخواهید برای آن مطلب بنویسید بهطور آنلاین تحقیق کرده و آن را با آمار و دادهها مستند نمایید. به وبلاگهایی که سخنان شما را تأیید میکنند لینک بدهید.
ازنظر ما پستهای غنیِ حداقل ۱۰۰۰ کلمهای شایسته گرفتن رتبهای بالا در سرپ (SERPs) هستند. لازم نیست همهی پستها آنقدرها هم طولانی باشند. در مورد موضوعاتی به جزییات بپردازید که خوانندگانتان بخواهند آنها را موبهمو یاد بگیرند.
جهت اطلاع شما طول این مقاله بیش از ۴۸۰۰ کلمه است.
توصیهی ویژه: خودتان هوشمندانه عمل کنید و کورکورانه به دیگران اعتماد نکنید!
بااینکه این توصیه با بقیه پیشنهادها تفاوت دارد اما برای وبلاگ نویسان زیاد جدیدی قابلاستفاده است. میبینبم که این افراد کارشان را با کسب اطلاعات مختلفِ بیشازحد شروع میکنند.
آنها ذهنشان را با حداکثر اطلاعات پراکنده ممکن در مورد وبلاگ نویسی و توسعهی وب در حداقل زمان ممکن اشباع میکنند.
این کار باعث میشود نتوانند به یک راهبرد خاص تکیه کنند بلکه از صدها و هزاران فن کماهمیت و بیفایده در وبسایتهایشان استفاده میکنند که برای آنها مفید نیستند و حتی در مواردی میتوانند به سایتشان آسیب بزنند.
درست مثل هر چیز دیگری، رشد دادن یک سایت به صبر و ذهنی فعال نیاز دارد. فقط از ذهنتان کار بکشید و به این فکر کنید که استفاده از یک راهبرد سئوی خاص میتواند برای وبلاگتان مفید واقع شود یا نه؛ بعد بر اساس همین آن را به کار بگیرید یا اینکه کلاً از آن استفاده نکنید.
کمی وقت بگذارید و پسازاینکه برخی از این فنون را در سایت وردپرستان اعمال کردید آن را مجدداً ارزیابی کنید؛ ببینید سایتتان بهتر شده یا نه. مطلوب این است که در تعداد بازدیدکنندگان ارگانیک سایتتان رشد قابلتوجهی ملاحظه کنید.
اگر در فهم یا بهکارگیری هرکدام از این نکات به مشکل برخوردید میتوانید در قسمت نظرات کامنت بگذارید.
آخرین نکته اینکه اگر وبلاگ وردپرستان را تا جایی که میتوانید بهینهسازی نکنید یعنی از بازدیدکنندگان ارگانیک ارزشمند (و پولی) که در دسترستان است صرفنظر کردهاید!
کارشناسان و متخصصین آران آماده ارائه خدمات سئو و بهینه سازی و تولید محتوای سایت شما هستند. جهت رزرو پکیج سئو ایمیل/شماره تماس خود را در این صفحه وارد نمایید.