سئو سایت چیست و چه مراحلی دارد؟

سئو (SEO) مخفف Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. به عبارت دیگر سئو مجموعه فرایندهایی است که جهت بهبود رتبه سایت و با هدف افزایش بازدید سایت انجام می شود.

زمانی که کاربران محصولات و خدمات مرتبط با کسب و کار شما را در گوگل، بینگ و سایر موتورهای جستجو سرچ می کنند، هرچه صفحات سایت شما در نتایج جستجو در رتبه های بالاتر دیده شوند، احتمال بیشتری برای جلب توجه و جذب مشتریان بالقوه و فعلی به کسب و کار خود خواهید داشت.

سئو چگونه کار می کند؟

موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ از ربات ها برای خزیدن صفحات در وب، رفتن از سایتی به سایت دیگر، جمع آوری اطلاعات مربوط به آن صفحات و قرار دادن آنها در فهرست صفحات ایندکس شده استفاده می کنند. فهرست صفحات ایندکس شده را مانند یک کتابخانه بزرگ در نظر بگیرید که در آن گوگل همان نقش کتابدار را ایفا می کند و به شما در یافتن یک کتاب (یک صفحه وب) دقیقاً مطابق با نیازتان کمک می کند و همان چیزی را که به دنبال آن هستید به صورت فهرستی از نتایج در اختیارتان می گذارد.

سپس، الگوریتم‌ها با در نظر گرفتن صدها فاکتور و سیگنال رتبه‌بندی، صفحات موجود در فهرست نتایج سرپ را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا تعیین کنند که صفحات با چه ترتیبی در نتایج جستجو برای یک کوئری نمایش داده شوند.

فاکتورهای رتبه بندی و عوامل تاثیرگذار بر سئو نزدیکی عمیقی با درک و تجربه کاربری از صفحات دارند، به بیان دیگر ربات‌های جستجو دقیقاً تخمین می‌زنند که یک وب‌سایت یا صفحه وب چقدر می‌تواند اطلاعاتی مطابق با آنچه کاربر جستجوگر به دنبال آن است را ارائه دهد.

الگوریتم های جستجو به گونه ای طراحی شده اند که صفحات مرتبط و معتبر را نشان دهند و تجربه جستجوی کارآمدی را در اختیار کاربران قرار دهند. بهینه سازی سایت و محتوای آن با در نظر گرفتن این عوامل می تواند به رتبه بندی صفحات در نتایج جستجو کمک کند.

چرا سئو برای بازاریابی مهم است؟

سئو بخش اساسی بازاریابی دیجیتال است زیرا افراد هر روزه برای یافتن محصولات و خدمات میلیون ها جستجو انجام می دهند. جستجوهای گوگل اغلب منبع اصلی ترافیک دیجیتال برای برندها و مکمل سایر کانال های بازاریابی است. دیده شدن بیشتر و رتبه بندی بالاتر در نتایج جستجوی ارگانیک نسبت به رقبا می تواند تأثیر مهمی بر مارکتینگ و فروش داشته باشد.

در مجموع، سئو پایه و اساس یک اکوسیستم بازاریابی جامع است. وقتی متوجه شوید که کاربران وب سایت شما چه می خواهند و دنبال چه محتوایی هستند، می توانید آن دانش را در سایر کمپین ها (نظیر گوگل ادز و تبلیغات کلیکی)، در محتوای وب سایت، در رسانه های اجتماعی خود و موارد دیگر پیاده سازی کنید.

شاید جالب باشد بخوانید :

مراحل سئو سایت

  • تحقیق کلمات کلیدی: لیستی از کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاری خود را تهیه کنید.
  • تولید محتوا: براساس استراتژی کلمات کلیدی شروع به تولید محتوا کنید.
  • سئوی محتوا: با پیاده سازی اصول سئو محتوایی برای محتواهای تولید شده، به موتروهای جستجو کمک کنید درک بهتری از کوئری های هدف و محتوای شما داشته باشند.
  • لینک بیلدینگ: با لینک سازی داخلی و خارجی برای صفحات سایت خود اعتبار ایجاد کنید.
  • سئو فنی یا سئو تکنیکال: با پیاده سازی اصول سئو فنی و سئو داخلی، به موتورهای جستجو کمک کنید صفحات سایت شما را به طور موثر پیدا کنند، بخزند و فهرست کنند.

یافتن کلمه کلیدی اصلی، کلمات فرعی، موضوعات مرتبط را بیابید

شما در هر زمینه ای که فعالیت دارید. در ذهن خود چند واژه دارید. که میخواهید با آن واژه ها در رتبه یک گوگل باشید. کلماتی را که میخواهید در آنها رتبه اول گوگل باشید را بر روی کاغذی بنویسید. گاهی شما کالایی دارید که مشتری خواهان آن است. ولی مشتری، کالای شما را با واژه متفاوتی از آنچه شما میشناسید جستجو می کند. مثلا اکثر مبل فروشان به مبل های راحتی که در آنها کمی چوب به کار رفته است نیمه کلاسیک می گویند. حال کاربران این مبلها را با اسم هایی مانند کلاسیک ارزان، کلاسیک کم کار، کلاسیک کم منبت، مدرن کلاسیک و یا حتی مبل راحتی با دسته چوبی جستجو می کنند. البته این صرفاً یک مثال بود. مقصود از این مثال این است که گاهی ما کالای مورد نظر مخاطب را داریم. اما نام متفاوتی که برای کالا بکار می بریم موجب عدم توان معامله بین ما میشود. بنابراین نوشتن تمام کلماتی که کاربران ممکن است کالا و خدمات شما را با آن جستجو کنند ارزش زیادی دارد.

در گام بعد باید این کلمات را در گوگل جستجو کنید. اینکار چند هدف را دنبال می کند.

اول: آنکه وقتی شما در سایت گوگل واژه ای را وارد می کنید به شما واژه هایی را برای جستجو نشان میدهد که دیگر کاربران بیشتر جستجو کرده اند. این واژه ها را با به لیست خود اضافه کنید.

دوم: در انتهای صفحه نتایج جستجو نیز یک سری واژه مشابه برای جستجوی دقیقتر معرفی شده است. این واژه ها را هم یادداشت کنید.

سوم: اینکه هر کلمه ای را که در گوگل جستجو می کنید. قبل از لیست سایت ها، گوگل تعداد سایت هایی که یافته است و زمانی که برای این جستجو صرف شده را به شما نشان میدهد. تعداد سایت های که گوگل در این قسمت نشان میدهد. تعداد رقبای شما برای آن کلمه کلیدی است.

برای انتخاب کلمه کلیدی عوامل زیر را باید در نظر بگیرید:

  1. تعداد رقبا
  2. میزان جستجو در موتورهای جستجو
  3. میزان ارتباط با کالا و خدمات سایت

بعد از آنکه لیست کلمات کلیدی اصلی را کامل کردید. باید با کمک یک ابزار تعیین کنید که میزان جستجو کدامیک در گوگل بیشتر است. بهترین سایت برای انجام اینکار Google trends است. این سایت به شما هم این امکان را میدهد که کلمات خود را با هم مقایسه کنید. هم اینکه میتوانید کلماتی که در حال حاضر در دنیا بیشترین جستجو را دارند را مشاهده کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.