شنوایی سنجی نوزادان و کودکان

تقریباً از هر ۱۰۰۰ نوزاد، ۱ نوزاد در بدو تولد دچار کم شنوایی دائمی در هر دو گوش می شود که میزان این کم شنوایی می تواند متوسط، شدید یا عمیق باشد. هدف غربالگری و شنوایی سنجی نوزادان، شناسایی نوزادانی است که با اختلال شنوایی متولد می شوند بدون توجه به اینکه آیا در معرض خطر هستند یا خیر. بر اساس شواهد تحقیقاتی هر چه زودتر کم شنوایی شناسایی شود، نتیجه بهتری برای کودک خواهد داشت.

غربالگری شنوایی یک آزمایش تشخیصی نیست. بنابراین هر نوزادی که در غربالگری شنوایی قبول نشود، نیاز به ارجاع برای ارزیابی های تشخیصی شنوایی سنجی دارد.

تکنولوژی مورد استفاده در شنوایی سنجی نوزادان و کودکان سریع، آسان و قابل اعتماد است و نتایج را می توان بلافاصله در اختیار خانواده ها قرار داد.

چرا شنوایی سنجی شنوایی نوزادان و کودکان مهم است؟

حس شنوایی کودک شما بخش مهمی برای پازل رشد او می باشد. طبق گفته انجمن شنوایی گفتار-زبان آمریکا (ASHA)، کم شنوایی درمان نشده می تواند باعث تاخیر در مهارت های ارتباطی گفتاری و زبانی شود که بر پیشرفت تحصیلی تأثیر می گذارد و ممکن است منجر به انزوای اجتماعی و خودپنداره ضعیف شود. مطالعات نشان می‌دهد که کم شنوایی حتی روی حرف زدن نوزاد تاثیر می‌گذارد.

انواع مختلف تست شنوایی چیست؟

 انواع مختلفی از تست های شنوایی وجود دارد. برخی از آنها ممکن است در تمام سنین استفاده شوند. برخی دیگر بر اساس سن و سطح درک کودک شما استفاده می شود.

نحوه عملکرد غربالگری شنوایی نوزادان

نوزادان معمولا در طول اقدامات معمول پزشکی گریه کنند، اما مطمئن باشید غربالگری شنوایی نوزادان بی خطر و راحت است. بسیاری از نوزادان در تمام مراحل می خوابند که معمولاً فقط چند دقیقه طول می کشد.

تست شنوایی نوزاد تازه متولد شده

۲ نوع اصلی از روش های غربالگری شنوایی برای نوزادان وجود دارد. اینها ممکن است به تنهایی یا با هم استفاده شوند:

  • انتشارات صوتی گوش (تست OAE). آزمایشی که از یک گوشی کوچک و انعطاف پذیر استفاده می کند که در گوش نوزاد قرار می گیرد. صداها از طریق پروب ارسال می شوند. یک میکروفون در پروب، پاسخ‌های صوتی (انتشارات) گوش طبیعی را در واکنش به صداهای فرستاده شده  ثبت می‌کند.غربالگری روی هر دو گوش انجام می شود و نتیجه به صورت قبول یا رد می باشد. نتیجه “قبول” تایید می کند که گوش های داخلی نوزاد صداها را دریافت می کنند. در نوزادی که دچار کم شنوایی است، هیچ انتشار صوتی وجود ندارد و نتیجه تست “رد” می شود. این آزمایش بدون درد است و اغلب فقط چند دقیقه طول می کشد. این تست در هنگام خواب نوزاد انجام می شود.
  • پاسخ شنوایی ساقه مغز (تست ABR). پاسخ شنوایی ساقه مغز (تست ABR) نحوه واکنش عصب شنوایی به صدا را از طریق الکترودهای کوچکی که روی سر کودک شما قرار داده می شود، اندازه گیری می کند. در این تست نیز کودک باید خواب باشد. این غربالگری آزمایش کامل تری از سیستم شنوایی است و نیاز به چسباندن الکترودهای کوچک به پوست سر نوزاد دارد. این تست نیز برای هر گوش جدا انجام می شود صداهای کلیک مانند از طریق گوشی های کوچک موجود در گوش کودک پخش می شود. این تست فعالیت مغز را در پاسخ به صداها اندازه گیری می کند. مانند تست OAE، این آزمایش بدون درد است و هیچ ضرری برای کودک ندارد. تست ABR حدود ۱۰ دقیقه طول می کشد.

اگر آزمایش های غربالگری نشان دهد که فرزند شما کم شنوایی دارد، آزمایشات بیشتری لازم است. نوزادان کم شنوا باید تا سن ۳ ماهگی شناسایی شوند. سپس درمان می تواند قبل از ۶ ماهگی کودک که زمان مهمی برای رشد گفتار و زبان است، آغاز شود.

تست شنوایی برای نوزاد

ارزیابی شنوایی نوزاد شامل تست های OAE و ABR که در بالا گفته شد می باشد. همچنین می توان از این تست استفاده کرد:

– شنوایی سنجی رفتاری. یک تست غربالگری که در نوزادان برای مشاهده رفتار آنها در پاسخ به صداهای خاص استفاده می شود. 

تست شنوایی برای کودک نوپا

ارزیابی شنوایی کودک نوپا ممکن است شامل تست های ذکر شده در بالا به همراه موارد زیر باشد:

۱. ادیومتری همراه بازی. آزمایشی که از دستگاه ادیومتر برای ارسال صدا با فرکانس ها و شدت های مختلف استفاده می کند. کودک اغلب از نوعی هدفون استفاده می کند. این تست در گروه سنی نوپا کمی تغییر می کند و به صورت بازی در می آید. هر بار که صدا شنیده می شود از کودک نوپا خواسته می شود که با یک اسباب بازی کاری انجام دهد (مانند لمس یا حرکت دادن یک اسباب بازی). این آزمایش به همکاری کودک متکی است که ممکن است همیشه امکان پذیر نباشد.

۲. شنوایی سنجی همراه با تقویت بینایی (VRA). آزمایشی که در آن کودک آموزش دیده است که به سمت منبع صدا نگاه کند. وقتی کودک پاسخ درستی می دهد، از طریق بینایی به او پاداش داده می شود. این پاداش ممکن است نشان دادن یک اسباب بازی باشد که حرکت می کند یا یک چراغ چشمک زن و یا یک باکس نمایش دهنده عروسک های کارتونی باشد. این آزمایش اغلب برای کودکان بین ۶ ماه تا ۲ سال استفاده می شود.

تست شنوایی برای کودکان  بزرگتر

ارزیابی شنوایی برای یک کودک بزرگ‌تر از ۳ تا ۴ سال ممکن است شامل آزمایش‌های ذکر شده در بالا به همراه موارد زیر باشد:

۱. ادیومتری تون خالص. آزمایشی که از دستگاه ادیومتر استفاده می کند که صداها را با فرکانس و شدت های مختلف به گوش کودک ارائه می کند.  اغلب از نوعی هدفون استفاده می شود. در این گروه سنی، زمانی که صدا در هدفون شنیده می شود، به سادگی از کودک خواسته می شود تا به نوعی پاسخ دهد.

۲. تمپانومتری (که شنوایی سنجی امپدانس نیز نامیده می شود). آزمایشی که برای بررسی نحوه عملکرد گوش میانی استفاده می شود. تمپانومتری نمی گوید که کودک می شنود یا نه. اما هرگونه تغییر در فشار در گوش میانی را بررسی می کند. انجام این آزمایش در کودکان کوچکتر سخت است، زیرا کودک باید خیلی آرام بنشیند و گریه نکند، صحبت نکند یا حرکت نکند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 + 10 =