طراحی سایتمان را به چه شرکتی واگذار کنیم؟
اگر در حال مطالعه ی این مطلب هستید به طور حتم به فکر راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی هستید تا بتوانید از طریق اینترنت کسب درآمد کنید. اما در این بین یکی از سوالاتی که ذهن خیلی ها را به خودش مشغول کرده این است که: طراحی سایت را به چه شرکتی باید واگذار کرد؟
اگر قرار است یک شرکت طراحی سایت تان را بر عهده بگیرد باید بدانید تا چه اندازه در کارشان حرفه ای عمل می کنند، با چه اصولی، با چه زبان برنامه نویسی و چطور در میان این هم رقیب به صدر جستجوی گوگل برساند.
یکی از اصلی ترین کارهایی که باید رعایت کنید این است که شرکتی را انتخاب کنید که از مهارت لازم و توانایی در طراحی سایت برخوردار باشد و این را نبایستی خودش بگوید بلکه مشتریان و مخاطبینی که با وی همکاری کرده اند باید بگویند. درک کردن اینکه شما به عنوان مشتری چه نیازهایی دارید و چطور یک شرکت می تواند آنها را در قالب یک سایت طراحی و به شما ارائه دهد، کار راحتی نیست.
پس بایستی به خودتان حق بدهید که بهترین شرکت را برای طراحی سایت تان در نظر بگیرید و این امر با بودن هزاران شرکت اصلاً کار راحتی نیست و در اینجا تیم “کافه نیاز“ مایل است چند نکته را در هنگام انتخاب کردن بهترین شرکت طراح سایت ارائه دهد تا کار راحت تری پیش رویتان باشد.
با ما همراه باشید ….
آنچه در این مقاله میخوانید :
نکته ی اول: انتخاب شرکتی که تجربه و نمونه کاری کافی در طراحی سایت را دارد
یک مهندس برنامه نویس که فوق العاده در کارش مهارت و تجربه دارد و در دانشگاه همیشه نمره اول بوده ولی در عمل هیچ سایتی را تا به حال برنامه نویسی نکرده است نمی توان با یک شخص برنامه نویس حرفه ای که دهها یا صدها سایت را برنامه نویسی و مدیریت کرده، مقایسه کرد.
اولین نکته ای که باید مد نظر داشت این است که باید شرکتی را زیر ذربین خودتان قرار دهید که رزومه ی کافی در اختیار شما قرار دهند که نمونه های زیادی از سایت های مختلف را طراحی کرده اند. این نشان دهنده ی این است که این شرکت ها تجربه ی کافی در درک کردن نیازهای مشتریان خود دارند و به همین نسبت هم سایت هایی را تحویل مشتری می دهند که دقیقاً نیازهای مشتریان را هدف گرفته باشد.
به طور مثال سایت “لوکس وب“ به آدرسhttp://www.luxeweb.ir را در نظر بگیرید که نمونه ای موفق از طراحی سایت محسوب می شود. هر زمان که روزمه ی کافی در اختیار داشته باشید به راحتی مانند این سایت می توانید تمام مشتریان هدفتان را لیست بندی کنید و با افتخار بگویید که در یک منطقه یا در کل کشور شرکتی بی نظیر در طراحی سایت هستید. وقتی رزومه موفق باشد مشتری دیگری حرفی برای گفتن ندارد که بخواهد طراحی سایتش را به دیگر رقبا بدهد.
پس هر زمان که تصمیم گرفتید یک شرکت را برای طراحی سایت انتخاب کنید قبل از اینکه به یک شرکت مراجعه کنید سعی کنید تمام اطلاعات کافی را از سایت آنها دریافت کنید و با اطلاعاتی کامل درخواست ملاقات حضوری با مدیر شرکت را داشته باشید.
نکته ی دوم: مهارت در برنامه نویسی سایت حرف اول را می زند
همه ی ما همیشه به دنبال بهترین ها هستیم. بهترین سایت، بهترین سئو، بهترین رتبه، بهترین درآمد و خیلی از موارد دیگر. در طراحی سایت یکی از مواردی که حرف اول را می زند این است که اشخاصی سایت تان را طراحی کنند که یک برنامه نویس حرفه ای و قابل باشند و در نوع خودشان نظیر نداشته باشند.
اما سوال اینجاست: از کجا می توان متوجه شد که چه برنامه نویسانی این قابلیت و مهارت را دارند که یک سایت را به نحو احسن طراحی کنند؟
خیلی از سایت ها را می توان مشاهده کرد که تصویری از اعضاء تیم خودشان را در سایت قرار داده اند و نحوه ی ارتباط با آنها را نیز ذکر کرده اند. شما به راحتی می توانید قبل از ملاقات حضوری این اشخاص را با پرسیدن سوالات به خصوص در مورد طراحی سایت، محک بزنید.
به طور مثال می توانید از آنها بپرسید که سایت را به چه زبان برنامه نویسی می نویسند، کدام زبان برنامه نویسی قدرت و امنیت بیشتری نسبت به دیگر زبان ها دارد، نمونه کارهای انجام شده را از آنها بپرسید، تفاوت سایت های وردپرسی و سایت هایی که اختصاصی نوشته می شوند، از چه نوع تکنولوژی هایی برای نوشتن سایت استفاده می کنند و خیلی از سوالات دیگر را از آنها بپرسید.
هرگاه کارمندانی که در طراحی سایت حضور دارند به صورت کاملاً حرفه ای این سوالات را پاسخ دادند آن موقع متوجه می شوید که با یک تیم خبره و زُبده طرف هستید که به راحتی می توانید به آنها اعتماد کنید و طراحی سایت تان را به آنها بسپارید.
نکته ی سوم: شرکت هایی انتخاب کنید که افتخارات زیادی را یدک می کشند
این روزها با افزایش سایت های اینترنتی هر شخصی به این فکر افتاده که یک سایت طراحی و از آن کسب درآمد کند و از آن طرف شرکت های خیلی زیادی هم وجود دارند که شبانه روز تلاش می کنند در میان رقبا بهترین باشند و مشتری های زیادی را به سمت خودشان جذب کنند.
همین سعی و تلاش آنها تا جایی پیش می رود که هم مشتری های زیادی جذب می کنند و هم در جشنواره ها و همایش های مختلف کشوری افتخارات زیادی را به دست می آورند و این یک نقطه قوت به حساب می آید برای اشخاصی که مایلند طراحی سایتشان را به گروهی زُبده و کاملاً خلاق بسپارند. یکی از این نمونه ها شرکت کاوشگران صنعت پارس آرین (http://www.kspgroup.ir) است که به مقام های کشوری و منطقه ای خیلی زیادی دست پیدا کرده اند و از آن طرف مشتری های خیلی زیادی هم به همین واسطه به دست آورده اند.
نکته ی چهارم: رابط کاربری زیبا و کاربر پسند
همه چیز یک سایت در ایجاد یک رابط کاربری خلاصه می شود. جایی که کاربر با وارد شدن به آن با یک نگاه کوچک بتواند گزینه ی مورد نظرش را انتخاب کند و در عرض چند ثانیه مشکلش را حل کند. نحوه ی قرار گرفتن گزینه ها، نحوه ی چیدمان منوهایی که پر کاربرد هستند، استفاده از رنگ های مناسب، ریسپانسیو بودن سایت، استفاده از فونت های زیبا و خیلی از موارد دیگر که فقط از عهده ی طراح سایت بر می آید و در کل شما باید طبق خواسته ی کاربران و از دید یک کاربر به سایت نگاه کنید و نه برای خودتان سایت طراحی کنید.
نکته ی پنجم: به مدت زمان طراحی سایت دقت کنید
هر سایتی را در نظر بگیرید طی یک فرآیند خاصی ساخته می شود و این مورد هم زمان بر هست و بسته به نوع سایت و امکاناتی که قرار است به سایت اضافه شود این زمان کم و زیاد می شود. هر زمان که با یک شرکت قرارداد همکاری امضاء کردید در متن همکاری به این نکته توجه کنید و قاعدتاً هم مدیر همان شرکت یک زمان را مشخص کرده که باید در همان تایم مورد نظر، سایت را به شما تحویل دهد.
برخی شرکت ها به این موضوع توجهی نمی کنند و به خاطر همین است که مشتری های زیادی هم در طول سال به دست نمی آورند به خاطر اینکه با توجه به نیاز مشتری و امکاناتی که قرار است روی سایت قرار بگیرد، زمان مشخصی برای طراحی در نظر نمی گیرند و همین مورد دلیل محکمی است تا خیلی از شرکت ها برای رضایت و جذب مشتری تمام پروژهای خودشان را طبق زمان بندی و در همان موعد مقرر به مشتری تحویل دهند حتی اگر ضرر کرده باشند.
نکته ی ششم: به قیمت طراحی سایت دقت کنید
احتمالاً با این نوع آگهی در اینترنت زیاد برخورد کردید: طراحی سایت با ۱۰۰ هزار تومان.
به فرض مثال که یک شرکت با این قیمت بتواند یک سایت را تحویل دهد اما به این نکته توجه کنید که این سایت ها یک سری سایت های آماده هستند که فقط با دامین جدید و تغییر پوسته به شما تحویل داده می شود و در مواقعی که بخواهید یک سری امکانات جدید را به سایت اضافه کنید باید دست به جیب شوید و معلوم هم نیست که چه اندازه باید هزینه کنید و در این طور مواقع کیفیت کاری تا حد خیلی زیادی کاهش پیدا می کند. پس گول این شرکت ها با این نوع تبلیغ کردنشان را نخورید.
برخی شرکت ها هم قیمت های نجومی می دهند و همین به نوعی باعث کاهش مشتری ها می شود. اگر قرار است سایتی راه اندازی کنید سعی کنید تا حد امکان از چند شرکت قیمت بگیرید و شرکت هایی را انتخاب کنید که می توانند با قیمت و امکاناتی که مد نظر دارید سایت تان را طراحی کنند بدون اینکه کیفیت کاری پایین بیاید.
نکته ی هفتم: سئو و بهینه سازی سایت را فراموش نکنید
یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین کارها بعد از طراحی سایت استفاده از سئو و بهینه سازی سایت است و معدود اشخاصی را در حوزه ی کسب و کارهای اینترنتی پیدا می کنید که اطلاعات کافی در مورد سئو و بهینه سازی سایت در اختیار داشته باشند و خودشان عهده دار این مورد مهم روی سایتشان هستند.
موتورهای جستجو باید طبق یک سری قوانین خاص سایت تان را به مشتری ها نشان دهند و اگر خودتان اطلاعات کافی در مورد سئو ندارید سعی کنید شرکت هایی را برای طراحی مد نظر بگیرید که سئو و بهینه سازی و همچنین زحمت تولید محتوا را بر عهده می گیرند. شاید این مورد برای شما که مدیر سایت هستید هزینه بر باشد اما جذب مشتری در همان ابتدای راه اندازی سایت از اهمیت زیادی برخوردار است و شاید به جرأت بتوان گفت در میان این همه رقیب شرکت هایی حرف اول را می زنند که بتوانند با این ترفند مشتری های بیشتری را به سمت خودشان جذب کنند.
سخن آخر
طراحی وب سایت نیازمند این است که یک تیم متخصص و کاربلد بتواند سایت تان را طراحی کند که از تجربه ی زیادی برخودار باشد. این تجربه ی کافی می تواند در زمینه ی برنامه نویسی، طراحی گرافیکی سایت، ایمن سازی سایت، سئو و بهینه سازی، استفاده از سرور و هاستینگ مناسب، افزایش بازدید سایت و خیلی از موارد دیگر باشد. پس سعی کنید شرکت هایی را مد نظر داشته باشید که به صورت حرفه ای تمامی این موارد را انجام می دهند.