مالیات بر ارث یعنی چه

قانون های موجود در مالیات اساس رسیدگی کردن به این گونه مالیاتها می باشد. تجدید نظر و اصلاحات اخیر قسمت مالیاتی، رسیدگی به این گونه امور مربوط با دارایی ها را به طور کاملاً مجزایی قابل امکان کرده است.

این اقدام با بالا رفتن درآمد مالیاتی کشور، کم شدن موارد فرار از مالیات را هم سبب شده است. هم چنین با آماده کردن شرایط لازم، پرداخت انفرادی برای هر یک از وراث را امکان پذیر ساخته است.

بانک ها، موسسات مالی، نهادها و دیگر شرکت ها در صورت عدم ارائه گواهی پرداخت مالیات، مجاز به جا به جایی اموال و مایملک موروثی شخص فوت شده به وراث نمی باشند.

inheritance-tax.jpg (1200×675)

اموالی که شامل مالیات می شوند

  1. سپرده های بانکی، اوراق مشارکت و دیگر اوراق بهادار به جز موارد درج شده در بند ۲ ماده و سودهای متعلق به آنها و همینطور سود سهام و سهم شرکات تا تاریخ ثبت انتقال به نام وراث یا پرداخت و تحویل به آنها به نرخ سه درصد.
  2. نسبت به سهام و سهم الشرکه و حق تقدم آنان یک و نیم برابر نرخ های مذکور در تبصره ۱ ماده ۱۶۳ قانون مذکور طبق مقررات در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث.
  3. نسبت به حق امتیاز و دیگر اموال و حقوق مالی که در بندهای مذکور به آنها تصریح نشده است، به نرخ ۱۰ درصد ارزش روز در تاریخ تحویل یا ثبت انتقال به نام وراث.
  4. نسبت به انواع وسایل نقلیه موتوری، دریایی، هوایی و زمینی به نرخ دو درصد بهای اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث.
  5. نسبت به املاک و حق واگذاری محل برابر نرخ های یاد شده در ماده ۵۹ قانون مالیات ها به مأخذ ارزش معاملاتی املاک و یا به مأخذ ارزش روز حق واگذاری حسب مورد، در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث.
  6. نسبت به مال و دارایی های متعلق به متوفی ایرانی که درخارج از کشور واقع شده است، بعد از کسر مالیات بر ارثی که از آن بابت به دولت محل وقوع مال و دارایی پرداخت شده است به نرخ ۱۰ درصد ارزش بجا مانده که مأخذ محاسبه مالیات بر ارث در کشور محل وقوع مال قرار گرفته است.

مالیات بر ارث در سال ۹۹ چگونه دریافت می شود؟

در صورتی که شخصی فوت کرده، و اموال وی به متوفی برسد، وراث یا نماینده قانونی وظیفه دارد ظرف مدت ۶ ماه بعد از تاریخ فوت شخص به سازمان مالیاتی مراجعه کرده و صورت اموال و بدهی های او را به سازمان گزارش دهند.

مالیات بر ارث هم مثل دیگر منابع مالیاتی براساس قوانین مالیات های مستقیم حساب می شود. به این صورت که بعد از تشکیل پرونده متوفی، گواهینامه تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث صادر و به ورثه داده می شود. این گواهینامه یکی از مدارک لازم برای درخواست گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف است. در این گواهی، اسامی وراث قانونی اعلام و مقدار سهم الارث هر کدام از آنها تعیین می گردد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.