مروارید شرق در مالزی

پینانگ؛ مقصدی پر رونق برای گردشگران

پینانگ نام جزیره و ایالتی در کشور مالزی است که بسیاری آن را به نام (مروارید شرق) می‌شناسند.

در خصوص جایگاه این ایالت به لحاظ مکانی باید گفت؛ پینانگ در شمال‌غربی شبه جزیره مالزی در تنگه (ملاکا) قرار گرفته، از شمال‌شرق به ایالت (کداح) و از جنوب با ایالت (پراک) هم‌مرز است.

بنا به موقعیت جغرافیایی جزیره پینانگ جمعیت ناهمگن آن در قومیت، فرهنگ، زبان و مذهب بسیار متنوع است و ساکنان پینانگ به نام (پنانگیت) شناخته می‌شوند.

عمده‌ی پینانگ به واسطه پیشینه تاریخی غنی و متاثر از فرهنگ‌های مختلف؛ مالایی، چینی، هندی و اروپایی است و بر همین اساس به عنوان یک مقصد گردشگری پر رونق برای گردشگران از اقصی‌نقاط جهان شناخته شده است.

مروارید شرق و مهاجرت انگلیسی‌ها

پینانگ همچنین نام ایالتی است که علاوه بر جزیره پینانگ، نواری از سواحل شبه جزیره تایلند با نام (سیرنگ پریا) را نیز شامل می‌شود.

پینانگ یا همان مرواریدشرق، ساحل زیبایی دارد اما امکانات سواحل این شهر در مقایسه با سواحل سایر شهرهای مالزی، اندکی ضعیف است.

در سال ۱۷۸۶ میلادی، کاپیتان “فرانسیس لایت” انگلیسی، برجی نظامی در محل کنونی “جورج شهر” احداث نمود و با پشتیبانی آن، پنانگ را ضمیمه مستعمرات انگلیس در ناحیه شرق هند نمود.
ناگفته نماند؛ تا پیش از آن جزیره پنانگ بخشی از سلطنت ایالت “کداح” بود.

جزیره پینانگ در کنار مالاکا و سنگاپور از اولین مکان‌های واقع در شرق آسیا بود که انگلیسی‌ها به آن مهاجرت کردند.

نام پینانگ از واژه مالایی “پینانگ” که نام درخت یک نوع میوه محلی می‌باشد برگرفته شده است.
گفتنی است؛ در زمان‌های دور، مالایی‌ها نام “جزیره نخست” را بر پینانگ نهادند.

در سال ۱۷۸۶ انگلیسی ها به مناسبت تولد شاهزاده “ولز” نام آن را بر جزیره گذاشتند و در اوایل و حتی اواسط قرن گذشته، جزیره پینانگ مالزی با نام “مروارید شرق” نیز شناخته می‌شد.

پایتخت ایالت پینانگ، “جورج شهر” است و نام‌گذاری شهر برای یادبود “جورج سوم”، پادشاه انگلستان بوده است.

جزیره پنانگ مالزی

 جزیره پینانگ؛ شهری توسعه یافته در مالزی

ایالت پینانگ بیشترین تراکم جمعیت را در بین ایالات مالزی دارا می‌باشد و اکثر جمعیت آن را اقوام چینی تشکیل می‌دهند.

جزیره پینانگ از جایگاه ویژه‌ای به لحاظ اقتصادی در کشور برخوردار است چرا که به عنوان یک شهر بزرگ توسعه‌یافته و صنعتی در مالزی شناخته می‌شود.
ایالت پینانگ سومین ایالت توسعه‌یافته اقتصادی پس از ایالات “سلانگور” و “جوهور” است.

همچنین این جزیره سومین شاخص توسعه انسانی را در مالزی پس از ایالت سلانگور و قلمرو فدرال کوالا‌لامپور به خود اختصاص داده است.
پس از آنکه در سال ۱۹۶۹ پنانگ بندر آزاد خود را از دست داد، نرخ تجارت دریایی به شدت در این ایالت افت نمود.

وجود شرکت‌های بزرگ بین‌المللی در پینانگ

شایان ذکر است؛ امروزه عمده‌ی درآمد پینانگ از صنعت گردشگری و تولید قطعات الکترونیکی است.

شرکت‌های بزرگ بین‌المللی نظیر؛ AMD , AVX , BBraun , Dell , Osram , Motorola , Seagate در منطقه آزاد تجاری پینانگ کارخانه‌جات تولیدی دارند.

جالب است بدانید؛ در سال ۲۰۰۸ میلادی، “جورج تاون” و “مالاکا” از جانب سازمان جهانی یونسکو به عنوان میراث فرهنگی معرفی شدند.

منبع گروه مشاوره شریف

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 + 13 =