معرفی انواع سوئیچ فشار

انواع سوئیچ فشار

به طور کلی دو نوع فشار سوئیچ وجود دارد: الکترومکانیکی و حالت جامد. در کلیدهای الکترومکانیکی از انواع سنسورها برای اندازه گیری فشار استفاده می شود. بسته به ویژگی های این سنسور، محدوده کار سوئیچ تعیین می شود. برخی از این مدل ها به شرح زیر است:

فشار سوئیچ دیافراگمی

در این نوع پرشر سوئیچ از دیافراگم فلزی برای فعال سازی کلید استفاده می شود. چنین کلیدهایی می توانند تا فشار ۱۰ اتمسفر کار کنند و خطای ۰.۵٪ دارند.

عیب این فشار سوئیچ ها این است که می توانند به تعداد کمی از چرخه ها در یک بازه زمانی مشخص (کمتر از ۲۵ سیکل در دقیقه) پاسخ دهند.

سوئیچ فشار لوله بردونی

برای تشخیص تغییرات فشار در این نوع کلیدها از لوله استفاده می شود. لوله بوردون از یک لوله فلزی خمیده بیضوی تشکیل شده است که با افزایش فشار باز می شود و با کاهش فشار به سمت داخل حرکت می کند. محدوده کاری کلیدهای بردونی بین ۳.۵ تا ۱۲۰ مگاپاسکال و خطای آنها ۰.۵ درصد است. مدل Bordoni مانند فشار سوئیچ دیافراگمی دارای سرعت چرخه پایین (کمتر از ۲۵ سیکل در دقیقه) است.

سوئیچ فشار پیستونی

در این نوع پرشر سوئیچ از پیستون مهر و موم شده توسط O-ring استفاده می شود. هنگامی که به فنر فشار وارد می شود، زبانه سوئیچ حرکت می کند. این سوئیچ ها می توانند تا فشار ۸۰ مگاپاسکال کار کنند. خطای فشار کلیدهای پیستونی حدود ۲ درصد است و طول عمر آنها تا ۲.۵ میلیون سیکل می رسد.

سوئیچ فشار پیستونی-دیافراگمی

در این نوع کنترلر از دیافراگم الاستومتری استفاده می شود. این دیافراگم پیستون را حرکت می دهد و این پیستون زبانه کلید را حرکت می دهد. محدوده کاری این کلیدها از فشار خلاء تا ۱۱ مگاپاسکال است و دقت ۲ درصد خطا دارند.

سوئیچ فشار حالت جامد

در سال ۱۹۸۰ اولین سوئیچ فشار حالت جامد معرفی شد که ترکیبی از فشار سنج و تریاک است. فشار سوئیچ های حالت جامد امروزی دارای ۱ تا ۴ نقطه کلید مختلف و قابل برنامه ریزی هستند. همچنین خروجی آنها می تواند سیگنال دیجیتال یا آنالوگ باشد. یک صفحه نمایش نیز روی آنها قرار داده شده است. از مزایای فشار سوئیچ های حالت جامد نسبت به مدل های الکترومکانیکی می توان به خطای کمتر در حدود ۰.۲۵ درصد، مقاومت در برابر لرزش و ضربه اشاره کرد. توانایی کار در طیف وسیعی از فشارها، پایداری در طول زمان و طول عمر بسیار بیشتر از دیگر مزایای این مدل است.

عملکرد (سوئیچ فشار بالا) و (سوئیچ فشار پایین)

پرشر سوئیچ های سیستم های تبرید با توجه به نحوه عملکرد به دو دسته فشار قوی یا فشار قوی (HPS) و فشار پایین یا فشار پایین (LPS) تقسیم می شوند. کلید فشار بالا معمولاً برای جلوگیری از آسیب دیدن قطعات به دلیل افزایش فشار در شرایطی مانند گرفتگی کندانسور استفاده می شود.

سوئیچ کم فشار زمانی که فشار مبرد کاهش می یابد (مثلاً هنگامی که مبرد در لوله ها کاهش می یابد) چرخه را قطع می کند. در نتیجه از مواردی مانند انجماد اواپراتور جلوگیری می شود. البته جلوگیری از این اتفاقات به فشار تنظیم شده در سوئیچ فشار بستگی دارد. علاوه بر این می توان از سوئیچ فشار برای کنترل سیستم و روشن و خاموش کردن آن استفاده کرد.

سوئیچ فشار بالا

رویدادهای مختلف می تواند باعث شود فشار از حد مجاز فراتر رود و کلید فشار قوی فعال شود. شارژ بیش از حد مبرد، از دست دادن آب خنک کننده در کندانسور، خرابی فن کندانسور، دمای بالای محیط، وجود هوا یا سایر گازهای تراکم ناپذیر در سیستم و مسدود شدن لوله های خروجی کمپرسور از جمله مواردی است که باعث افزایش دمای هوا می شود. فشار در چرخه .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه + 4 =