معرفی سه کتاب جالب
امروز میخوایم سه کتاب با سه موضوع مختلف به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
کتاب کوروش نامه
کوروش نامه توسط یه نویسنده یونانی به نام گزنفون نوشته شده. گزنفون در دوره هخامنشیان میزیست. او یک سیاستمدار و مورخ یونانی بود که مدتی در ایران زندگی کرد.
وقتی در ایران بود، مطالب خیلی خوبی از کوروش شاه هخامنشی شنید و همین باعث شد تا کنجکاو بشه و بیشتر درمورد کوروش پرس و جو کنه. نهایتا به اندازه ای مجذوب عدالت کوروش بزرگ شد که پس از برگشت به یونان کتابی نوشت به نام کوروش نامه.
در این کتاب گزنفون شروع به برشمردن خصلت های نیکوی کوروش کرد. او کوروش رو بهترین و آرمانی ترین فرمانروای جهان دانست و به سیاستمداران جهان توصیه کرد که با گام برداشتن در مسیر کوروش، زندگی بهتری برای مردم بسازند.
آنچه در این مقاله میخوانید :
گلستان سعدی
در بین کتابهای ادبی فارسی، گلستان سعدی دلچسب ترین کتاب است. سعدی شیرین سخن در این کتاب با ترکیبی از نظم و نثر پارسی، حکایتهایی نقل کرده که مجموع این حکایات، بهترین کتاب اخلاقی و پندنامه در تاریخ ادبیات جهان شده.
کتاب گلستان سعدی دربردارنده ی حکمت ها و اخلاقیات و ویژگیهای خوب و نیکوی آدمیزاده. گلستان سعدی از هشت باب تشکیل شده . این هشت باب از این قرار هستن:
باب اوّل: در سیرت پادشاهان
باب دوّم: در اخلاق درویشان
باب سوّم: در فضیلت قناعت
باب چهارم: در فواید خاموشی
باب پنجم: در عشق و جوانی
باب ششم: در ضعف و پیری
باب هفتم: در تأثیر تربیت
باب هشتم: در آداب صحبت
هر باب دربردارنده ی ده ها حکایت جالب توجه است که سعدی در جریان سفرهای دور و درازش با تجربیاتی که به دست اورده این حکایات را مکتوب کرده.
دیوان حافظ
دیوان حافظ کتابی است مشتمل بر همه اشعار باقیمانده از حافظ. بیشترِ این شعرها به زبان فارسی است، اما اشعار ملمع (به زبان فارسی و عربی) و یک غزل تمام عربی هم در آن به چشم میخورد. مهمترین بخش این دیوان، غزلیات است. شعرهایی در دیگر قالبهای شعری مانند قطعه، قصیده، مثنوی و رباعی هم در این دیوان هست.
دیوان حافظ، به احتمال زیاد، نخستین بار پس از مرگ او، توسط محمد گلندام گردآوری شدهاست. البته بعضی از گزارشهای تأیید نشده حاکی از آن است که حافظ دیوان خود را در ۷۷۰ ه. ق، یعنی بیش از بیست سال قبل از مرگش ویرایش کردهاست. اما هیچ دستنویسی از این نسخه وجود ندارد. چندین نسخهٔ خطی شناختهشده در ایران، اروپا و جاهای دیگر موجودند که تاریخ آنها از ربع دوم و سوم سدهٔ پانزدهم میلادی، یعنی از سی تا شصت سال پس از مرگ شاعر است و قابل اطمینانترین آنها کمتر از ۵۰۰ شعر دارند؛ درحالیکه نسخههای بعدتر دارای ۶۰۰ شعر و فراتر از آنند. در سال ۱۹۵۸ پرویز ناتل خانلری دستنویسی متعلق به حدود ۸۱۳ ه.ق منتشر کرد که دربردارندهٔ ۱۵۲ شعر در شرایط متنی خوب است. نسخههای خطی اشتقاقی، گاهی با شرحهای فارسی، ترکی یا اردو، در طول چهار سدهٔ بعدی ادامه یافت. اشعارِ حافظ در چهار قالبِ مثنوی، قصیده، غزل و قطعه هستند. در شعرِ حافظ از ۲۳ وزن و ۱۰ بحرِ عَروضی استفاده شده است.
دانلود انجیل
انجیل نام کتاب مقدس مسیحیانه. این کتاب که به عهد جدید هم معروفه از چهار بخش تشکیل شده:
انجیل متی
انجیل مرقس
انجیل یوحنا
انجیل لوقا
همچنین جدا از این چهار بخش، چند بخش دیگر هم در این کتاب هست که از قرار زیر هستند:
اعمال رسولان
نامههای پولس
عبرانیان
کتاب انجیل جدا از این که یک کتاب مقدس برای مسیحیان است، یک کتاب تاریخ جالب توجه هم هست. یعنی سرگذشت مسیح و بخشی از تاریخ روم باستان و تاریخ یهودیان در این کتاب اومده که باعث شده تا ارزش تاریخی این کتاب نزد مورخها و تاریخدانها هم بالا بره.