مقایسه لوله پلیکا، لوله پلی اتیلن و پلی اتیلن فاضلابی

مزایای لوله پلیکا چیست؟

لوله پلیکا یا همان لوله پی وی سی دارای مزایای بسیار زیادی است که در ادامه به آن ها اشاره کرده و به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

  1. مقاومت در برابر خوردگی. لوله پی وی سی در برابر خوردگی خارجی زیرزمینی و همچنین خوردگی داخلی آسیب پذیر نمی باشد.
  2. مقاومت شیمیایی. لوله پلیکا دارای مقاومت عالی در برابر طیف گسترده ای از مواد شیمیایی است. لوله پی وی سی برای بیشتر پروژه های زیربنایی آب مناسب بوده و همچنین می توانند بیشتر اسیدهای قوی، قلیا ها و محلولات آبی (به جز اکسید کننده های قوی)، هیدروکربن های آلیفاتیک، فلورایدها و روغن های معدنی را انتقال دهد.
  3. قابلیت نصب سریع. برخی تحقیقات در منابع اروپایی نشان داده اند که نصب لوله پی وی سی در حدود ۳۰ در صد سریع تر از لوله های بتنی مشابه است.
  4. سرعت بالا تر در انتقال آب و مایعات. سطح صاف لوله پی وی سی باعث افزایش سرعت جریان شده و به این ترتیب باعث کاهش پتانسیل انسداد و شکستگی لوله می شود.
  5. اتصالات بدون نشت. سطح فوق العاده صاف لوله پلیکا، هزینه های پمپاژ را کاهش داده و اتصالات بدون نشت آن، مانع از دست رفتن و نشت آب می شود.
  6. عمر طولانی. برخی مطالعات در سطح جهان نشان می دهند که طول عمر مورد انتظار برای لوله پی وی سی بیش از ۱۰۰ سال است.
  7. هزینه پایین تر. لوله پلیکا باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های مربوط به پروژه ها می شود. همچنین طول عمر بالای لوله پی وی سی بدین معنی است که این لوله ها می توانند برای سالیان زیادی بدون نیاز به جایگزینی و یا تعمیر به کار خود ادامه دهند.
  8. بهترین انتخاب در خط لوله تحت فشار هستند. لوله پی وی سی بسیار انعطاف پذیر است و می تواند در هنگام نصب، وزن خاک را تحمل کرده و بدون شکستن خم شود. لوله های سخت مانند لوله های ساخته شده از بتن، خاک رس یا سرامیک حین بارگذاری قادر به خم شدن نبوده و هنگامی که به نهایت فشار مورد تحمل خود می رسند با فشردگی دیواره ها و فروریختن رو به رو می شوند.
  9. وزن سبک. لوله پی وی سی بسیار سبک بوده و این باعث حمل و نقل ساده تر محصول و همچنین تحمل فشار بیشتر می شود. به دلیل وزن سبک، این لوله ها به راحتی و توسط افراد کمی نصب می شوند.
  10. اتصالات زیاد. هنگامی که با محصول پرکاربردی رو به رو هستید باید لوازم جانبی هم برای آن تهیه کنید.. در رابطه با لوله پلیکا اتصالات همانند لوازم جانبی آن عمل می کند. وجود اتصالات در مدل های مختلف و بسیار زیاد دست شما را برای نصب و استفاده از این لوله ها در شرایط خاص و متفاوت کاملا باز می گذارد.

مزایای لوله‌ های پلی ‌اتیلن چیست؟

امروزه در سیستم‌های لوله‌گذاری فاضلاب و همینطور لوله‌های توکار گاز و آب از لوله‌های پلی‌اتیلن استفاده می‌شود. میزان استفاده از این نوع لوله‌ها در ۵۰ سال اخیر از لوله‌های فولادی و سایر مواد مقاوم پیشی گرفته است. در این نوشتار درباره مزایا و خصوصیات لوله پلی‌اتیلن سخن خواهیم گفت.

مقاومت در برابر خوردگی
خوردگی یکی از بزرگترین مشکلاتی است که سیستم‌های لوله‌کشی فلزی با آن مواجه هستند. این پدیده هم در داخل و هم خارج لوله رخ می‌دهد و بر اثربخشی هیدرولیک آن اثر سوء دارد. بسیاری از شهرها آب مصرفی خود را با موادی مخلوط می‌کنند که باعث جلوگیری از زنگ‌زدن و خوردگی حفره‌ای لوله‌ های فلزی می‌شوند. در جاهای دیگر هم از حفاظت کاتدی، پوشاندن با لایه‌های پلاستیکی یا روکش‌دار کردن استفاده می‌شود که اغلب بسیار هزینه‌بر هستند. اما لوله پلی‌ اتیلن، برخلاف محصولات فلزی نه زنگ می‌زند، نه می‌پوسد و نه خورده می‌شود. این یعنی طول عمر بالا و صرفه‌جویی بلندمدت در هزینه‌ها.

مقاومت در برابر فرسودگی
لوله پلی‌ اتیلن انعطاف‌پذیر و چکش‌خوار است و، برخلاف سایر انواع لوله‌ های پلاستیکی، به گونه‌ای طراحی شده که در برابر فشار ناگهانی، که در سیستم‌ های توزیع آب رویداد شایعی است، مقاومت کند. در بسیاری موارد، این خصوصیت به شما امکان می‌دهد تا از لوله‌ پلی‌ اتیلن تک‌جداره در سیستم خود استفاده کنید.

شاید جالب باشد بخوانید :

طول عمر بالا
لوله پلی‌ اتیلن محصولی ایمن، مانا و مناسب استفاده در سیستم‌های لوله‌کشی زیرساختی است. طول عمر این نوع لوله، بسته به کاربرد، طراحی و نوع نصب، بین ۵۰ تا ۱۰۰ سال تخمین زده می‌شود.

اتصالات بدون نشت
معمولاً در سیستم‌های سنتی توزیع آب مقدار زیادی از این مایع حیاتی به دلیل نشتی در محل اتصالات هدر می‌رود که هم باعث تلف شدن منابع ارزشمند و هم هزینه‌بر است. اما در سیستم‌هایی که از لوله پلی‌ اتیلن استفاده می‌کنند، می‌توان لوله‌ها را با استفاده از جوش حرارتی، چه به روش جوش سوکت، جوش لب به لب یا الکتروفیوژن، به هم متصل کرد و به این ترتیب به طور کامل و دائمی نشتی را از بین برد.

نصب بدون زهکشی
لوله پلی‌ اتیلن را هم می‌توان با استفاده از زهکشی سنتی نصب کرد و هم فناوری بدون زهکشی دوستدار محیط زیست. در نصب بدون زهکشی، یک ماشین افقی سوراخی ممتد در زیر زمین حفر می‌کند. وقتی عمق سوراخ به مقدار مناسب رسید، لوله پلی‌ اتیلن به مته وصل شده و در امتداد سوراخ کشیده می‌شود. انعطاف‌پذیری، قدرت کششی بالا و مقاومت این نوع لوله در برابر خوردگی باعث می‌شود که بتوان از آن در فناوری نصب بدون زهکشی استفاده کرد.

سازگاری با محیط زیست
علاوه بر خصوصیات فیزیکی خارق‌العاده، ویژگی مهم لوله پلی‌‌ اتیلن سازگاری آن با محیط زیست است:

ساخت لوله پلی‌ اتیلن نسبت به سایر انواع لوله‌ های غیرپلاستیکی به انرژی کمتری نیاز دارد.
ویژگی‌های فیزیکی این نوع لوله به ما امکان می‌دهد بدون زهکشی آن را نصب کنیم که در نتیجه می‌توان از لوله کوچک‌تر استفاده کرد و تداخل کمتری در بافت خاک محیط به وجود آورد.
اتصالات جوش لوله پلی‌ اتیلن باعث می‌شوند که نشتی کمتری داشته باشیم.
نه در هنگام تولید یا جوش این نوع لوله مواد سمی در هوا منتشر می‌شود و نه هنگام استفاده از آن مواد سمی به خاک یا آب وارد می‌شوند.
لوله پلی‌ اتیلن را می‌توان بازیافت کرد تا در کاربردهای لوله‌گذاری بدون فشار استفاده شود.

ویژگی های لوله پلی اتیلن فاضلابی (لوله کاروگیت)

از ویژگی‌های لوله‌ پلی‌ اتیلن فاضلابی که با نام لوله کاروگیت‌ شناخته می شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مقاومت بالا در برابر خوردگی
  2. مقاومت در برابر مواد شیمیایی: لوله‌ پلی‌اتیلن دوجداره کاروگیت‌ D.W H.D.PE در برابر اسیدهای رقیق، مایعات سوزآور، حلال‌ها، الکل‌ها، بنزین و آب مقاوم است. چربی و روغن در آن تنها باعث کمی تورم می‌شوند. لوله‌ های پلی‌ اتیلن در برابر اسیدهای اکسیده، کتون‌ها، هیدروکربن‌های معطر، هیدروکربن‌های کلردار و برخی از انواع مواد شوینده مقاوم نیستند. این مواد علاوه بر تنش داخلی باعث تنش مکانیکی یا ساختاری شده و به ترک‌خوردگی ناشی از تنش منجر می‌شوند. این لوله‌ها همچنین در برابر حمله میکروارگانیسم‌ها مقاوم هستند.
  3. روش‌های اتصال آسان : معمولاً کوپلرهای اتصال روی لوله‌ ها وجود دارند و اگر هم نباشد لوله با کوپلر به لوله بعدی متصل می گردد. در صورتی هم که لوله کاروگیت سایز بزرگ باشد می توان از روش جوش پلی اتیلن و جوش الکتروفیوژن استفاده کرد.
  4. تعمیر و نگهداری آسان: به دلیل عدم پوسته‌ پوسته‌ شدن، انجماد و واکنش شیمیایی، این لوله‌ها نیازی به تعمیر و نگهداری منظم ندارند و برای تمیز نگهداشتن و بهبود کارایی تنها گاهگاهی باید سطح لوله را شست. که همین امر باعث کاهش هزینه های نگهداری و دیگر هزینه های ناشی از خرابی لوله ها می شود.
  5. عمر مفید بالا: به دلیل عدم خوردگی و مقاومت شیمیایی، این نوع لوله می‌تواند تا یک قرن دوام بیاورد و برای تاسیسات زیر بنایی یک شهر بسیار پر اهمیت است.
  6. سطح خارجی لوله پلاستیکی به صورت کاروگیت می باشد تا فشار خارجی را تحمل کند (مثل وزن یک کامیون که در حال حرکت در یک بزرگاه است) و سطح داخلی آن به شکل صاف و هموار ساخته می شود تا سیال داخل لوله (مثل آب جاری و یا فاضلاب و آب طوفان حاوی سنگ و … ) براحتی و بدون نیاز به فشار پمپ و تنها با فشار ثقلی حرکت کند و لیز بخورد و مسیر مسدود نشود و جریان سیال هایی مثل جریان فاضلاب که ذرات جامد دارند، درون لوله رسوب نکند و خط لوله را مسدود نکند، که باعث می شود هزینه ی تعمیرات و نگهداری کاهش یابد.
  7. جریان سیال: سطح صیقلی لوله داخلی به سیال کمک می‌کند تا با کمترین اصطکاک ممکن مسیر را طی کند.
  8. سبکی و حمل با هزینه کم نسبت به دیگر لوله ها مثلا تا سایز ۵۰۰ این لوله ها رو دو یا سه نفر کارگر هم می توانند با هم بدون نیاز به لیفتراک و جرثقیل جابجا کنند.
  9. انعطاف‌پذیری: این خصوصیت باعث می‌شود لوله بسیار قابل انطباق و سازگاری باشد. خاصیت انعطاف‌پذیری لوله‌ پلی‌اتیلن دوجداره کاروگیت‌دار بیش از هر چیز در زمان نصب اهمیت پیدا می‌کند که نیاز به اتصالات را کاهش می دهد و کاهش نیاز به اتصالات باعث کاهش هزینه لوازم، کاهش هزینه نصب و بالافتن سرعت نصب می شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × چهار =