مهارت های زندگی زناشویی؛ ۵ مهارتی که هر زن و شوهری باید بداند

مهارت‌ اول: حل مشکلات

مهارت حل مشکلات به نوعی مهم‌ترین مهارت این فهرست است، زیرا اگر بر این مهارت خاص مسلط نباشید، اوضاع به قدری آشفته می‌شود که دیگر اهمیتی نخواهد داشت تا چه حد در سایر مهارت‌ها توانا هستید. مهارت حل مشکلات یعنی اینکه اگر در موضوعی با همسرتان اختلاف نظر داشتید، بتوانید به مصالحه برسید. به‌عبارت دیگر، باید یاد بگیرید که موقعیت را بسنجید و ببینید که آیا لازم است روی موضع خود پافشاری کنید یا عاقلانه‌تر است که از موضع خود کوتاه بیایید. به عقیده‌ی دیکسون، عدم تسلط کافی بر این مهارت موجب دشواری زندگی مشترک به‌ویژه در دو سال نخست ازدواج می‌شود، چراکه طرفین در سال‌های نخست سعی دارند تا با راه و روش یکدیگر در حل مشکلات آشنا شوند و به طریقی با رویکرد طرف مقابل کنار بیایند. در واقع، در همین دو سال نخست ازدواج است که متوجه خواهید شد در زندگی مشترک نمی‌توانید همیشه حرف خودتان را به کُرسی بنشانید!

مهارت دوم: مقدم دانستن همسر

دیکسون معتقد است اول خدا و بعد همسر؛ او همسر را بر فرزندان، شغل، والدین، آشنایان و هر چیز یا هرکس دیگری مقدم می‌داند:

اول: خدا؛
دوم: همسر؛
سوم: فرزندان.

دیکسون ادعا می‌کند همسرش را که همه کسِ اوست، تحت هیچ شرایطی به جایگاه‌های بعدی تنزل نمی‌دهد و حتی در مواقعی که همسرش دچار گرفتاری یا بحران خاصی می‌شود و به‌عبارتی حال و روز خوشی ندارد، هم‌چنان اولویت زندگی دیکسون باقی می‌ماند، زیرا خودش نیز انتظار دارد که همیشه نخستین اولویت همسرش در خلال مشغله‌های زندگی باشد.

مهارت سوم: رشد و توسعه‌ی فردی

فقط در اندیشه‌ی رابطه زناشویی امروز خود نباشید، بلکه باید به راهکارهای دوام و بهبود این رابطه در سال‌های آینده نیز بیندیشید. مثلا از خودتان بپرسید:

چی کار می‌تونم بکنم که همسر ایده‌آل‌تری باشم؟
چی کار می‌تونم بکنم که پنج سال دیگه هم به چشم همسرم جذاب به‌نظر برسم؟
بهتر نیست تحصیلاتم رو ادامه بدم؟
بهتر نیست یه کسب‌و‌کاری راه بندازم که مال خودم باشه؟
چطوری می‌تونم به همسرم نشون بدم که توی سختی‌ها پشتش هستم؟

دیکسون توصیه می‌کند که در زندگی نسبت به تغذیه‌ سالم، سلامتی و طول عمر، آینده‌نگری اقتصادی، پس‌انداز و پیشرفت شغلی بی‌اهمیت نباشید تا بتوانید آینده‌ی دلپذیرتری را برای خودتان و همسرتان رقم بزنید. خلاصه اینکه همه‌ی تلاش‌تان را به‌کار بگیرید تا برای شریک زندگی‌ خود همسر شایسته‌‌تری باشید.
حتما بخوانید: اصول همسرداری برای آقایان

مهارت چهارم: بخشش

در روابطی که هنوز رسمی نشده‌اند یا گذرا هستند، شاید اگر خطایی از طرف مقابل سر بزند، تصمیم بگیرید که اشتباهش را نبخشید و قطع رابطه کنید. اما وقتی پیمان ازدواج می‌بندید، لازم است که توانایی بخشش را در خود تقویت کنید و بتوانید خیلی زود ببخشید. اگر همسرتان خطایی مرتکب شد و عذرخواهی کرد، به خودتان گوشزد کنید که هیچ‌کس کامل نیست و قطعا خودتان نیز نقص‌هایی دارید و گاهی مرتکب خطا می‌شوید. درصورتی‌که در این مهارت حیاتی ضعیف هستید، حتما از یک شخص آگاه و متخصص راهنمایی و مشاوره بگیرید. هنگامی که از توانایی بخشش عاجز می‌شوید، درست همان لحظه است که ادامه‌ی ازدواج‌تان به بن‌بست می‌خورد. یادتان باشد که خیلی اوقات دوام یک رابطه بدون بخشش ممکن نیست. دیکسون به کسانی که هیچ سررشته‌ای از این مهارت ندارند یا به هر علتی قادر به بخشش نیستند، یادآور می‌شود که مجرد بمانند!
حتما بخوانید: چطور حتی وقتی غیر ممکن است، بتوانیم ببخشیم؟

مهارت پنجم: خلاقیت

مدتی پس از ازدواج شاید احساس کنید که زندگی‌تان یکنواخت شده است. دیکسون پیشنهاد می‌کند برای اینکه از یکنواختی و تکرار مکررات دربیایید، زندگی مشترک خود را با چاشنی خلاقیت مزه‌دار کنید. مثلا گاهی اوقات همسرتان را حتی شده فقط برای چند دقیقه به انجام بازی‌های مفرح مثلا جِنگا یا هر بازی دیگری که وسایلش را در اختیار دارید، دعوت کنید و از هیجان بازی انرژی بگیرید. یا مثلا بعضی روزها به پیک‌نیک، پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا سینما بروید و در مجموع از کنار هم بودن لذت ببرید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 + 2 =