مهم ترین ویژگی های خوب یک محتوا
اگر اهل تولید محتوا باشید و در این حرفه ی جذاب حرفی برای گفتن داشته باشید قطعا می دانید که هر محتوایی قابلیت انتشار در بستر وب را ندارد. بدون شک می دانید که ویژگی های خوب یک محتوا کدامند و کدام خصیصه ها یک محتوا را در نظر موتور های جستجو کم ارزش و یا حتی بی ارزش جلوه می دهند.
موضوع محتوای امروز ما هم دقیقا در رابطه با همین مسئله است. این که چطور یک محتوا قابل قبول و استاندارد از دید موتور های جستجو و خزنده های آن ها تولید کنیم تا بتوانیم بیشترین میزان بازدید ارگانیک را از سوی آن ها دریافت کنیم.
اما قبل پرداختن به اصل مطلب بد نیست تا یک تعریف مختصر از ویژگی های خوب یک محتوا برای شما همراهان دوست داشتنی ارائه کنیم تا برای ادامه ی بحث دچار مشکل یا سردرگمی ناشی از آشنا نبودن با این مفهوم نشوید.
آنچه در این مقاله میخوانید :
منظور از ویژگی های خوب یک محتوا چیست؟
منظور از ویژگی های خوب یک محتوا همان نکات و طرفند هایی است که در ایجاد یک محتوا باید مد نظر قرار بگیرد تا آن محتوا را در دید خواننده، بیننده یا شنونده جذاب به نظر برساند و او را مجاب به مطالعه، تماشا یا گوش دادن به آن کند.
مهم ترین ویژگی های خوب یک محتوا کدام ها هستند؟
نوبتی هم که باشد دیگر نوبت بیان اصل مطلب و بازگو کردن فاکتور هایی است که با رعایت و در نظر گرفتن آن ها به هنگام تولید محتوا می توانید میزان رتبه و بازدید محتوا های خود را چندین و چند برابر کنید.
محتوایی که می نویسید باید خوانا باشد
محتوا های متنی شما باید خوانا باشند تا خواننده در هنگام مطالعه ی آن ها گیج و گمراه نشود و به خاطر ناتوانی در خواندن نوشته ی شما تصمیم به ترک وبسایتتان نگیرد.
سعی کنید غلط های املایی مقاله ی خود را به صفر برسانید، از علائم نگارشی مثل ویرگول و نقل و قول و پرانتز و امثالهم استفاده کنید، در مواقع لزوم از اعداد کمک بگیرید تا بتوانید ذهن مخاطب خود را به بهترین شکل ممکن درگیر محتوای خود کنید.
محتوایی که می نویسید باید ساده باشد
از کلمات نامفهوم که کاربران چندان با آن آشنایی ندارند استفاده نکنید. سعی کنید از کلمات، عبارات و جملاتی استفاده کنید که هضم آن ها برای خواننده ساده است.
با ذهن مخاطب خود بازی نکنید و پاسخ سوال هایش را به ساده ترین شکل ممکن به او بدهید تا هم او را راضی کرده باشید و هم زمینه را برای بازدید مجدد او از دیگر محتوا های وبسایت خود فراهم کرده باشید.
محتوایی که می نویسید باید کامل باشد
در نظر داشته باشید که کاربران اصلا و ابدا از محتوا های نصفه و نیمه خوششان نمی آید و بیشتر به سمت محتوا هایی جذب می شوند که تمام جنبه های بحث مورد نظر آن ها را پوشش داده باشد و به قول گفتنی سنگ قلابشان نکند.
چرا که محتوا های ناقص ذهن مخاطب را با سوال های بیشتری پر می کنند و او را مجاب به گشتن و مراجعه به منابع دیگر می کنند. پس به هیچ عنوان با نوشتن محتوا های ناقص زمینه را برای از دست رفتن مخاطبین خود فراهم نکنید.
محتوایی که می نویسید باید جذاب باشد
از دیگر ویژگی های خوب یک محتوا جذاب بودن کلمات و جملات به کار رفته در آن است. بله درست شنیدید، جذاب بودن متن های شما تاثیر به سزایی در جذب مخاطب و افزایش نرخ کلیک و بازدید از وبسایت شما دارد.
اما منظور از جذاب نوشتن چیست؟ منظور استفاده از کلمات و جملات، بجا و به موقع است. منظور استفاده از ضمایر در جای مناسب و به اندازه است. منظور استفاده از کلمه یا عبارت کلیدی به تعداد کافی در تمامی بخش های محتوا است.
کاربران شما با کلماتی چون لپتاپ، تبلت و موبایل رابطه ی بهتری نسبت به مترادف های فارسی آن ها مثل رایانه ی مالشی و تلفن همراه برقرار می کنند. پس از نمایش این شکل کلمات و عبارات به کاربران خود به جد پرهیز کنید.
مخاطبین شما اصلا دوست ندارند که از یک کلمه یا یک ضمیر به طور مکرر در جملات استفاده شود. بنابراین سعی کنید تا با استفاده ی به اندازه و به جا از خستگی و بی حوصلگی آن ها پیشگیری کنید و احتمال خروج آن ها از وبسایتتان را به صفر برسانید.
محتوایی که می نویسید باید شامل اطلاعات حقیقی باشد
از جمله مهم ترین ویژگی های خوب یک محتوا عاری از دروغ بودن آن است. چرا که محتوا هایی که حاوی دروغ و اطلاعات نادرست هستند هیچ شانسی برای دیده شدن ندارند و به سرعت توسط موتور های جستجو به قعر نتایج جستجو هدایت می شوند.
محتوایی که می نویسید باید غیر کپی و اصیل باشد
احتمالا تا به حال بار ها این جمله را در مجموعه های آموزش تولید محتوا دیده اید یا از دهن مدرسین این حوزه شنیده اید. جمله ای طلایی و بسیار مهم که عدم توجه به آن می تواند یک محتوا را کاملا بی ارزش کند و سبب سقوط و نابودی کامل یک کسب و کار آنلاین شود.
موتور های جستجو و در راس تمامی آن ها گوگل به هیچ عنوان با کپی بودن یک محتوا کنار نمی آیند و به سرعت برای نابودی آن و دور کردنش از دید کاربرانشان اقدام می کنند. پس به هیچ عنوان محتوای منتشر شده در وبسایت دیگران را کپی نکنید.
محتوایی که می نویسید باید دارای تصویر باشد
تصاویر کمک بزرگی به مخاطب در درک موضوع مطرح شده در یک نوشته می کنند. تصاویر مانند رنگ و لعابی هستند که به صفحه سیاه و سفید روحی نو می بخشند.
بدون تصویر، یک محتوا چیزی جز یک مشت نوشته ی طولانی و حوصله سر بر نیست و مخاطبین هم لحظه ای برای مطالعه ی آن وقت نمی گذارند.
تصاویر حس کنجکاوی را در خواننده فعال می کنند و منجر به برقراری بهتر ارتباط او با محتوا می شوند. پس حتما و حتما از آن ها در محتوا های متنی خود استفاده کنید.