میکروسوئیچ

میکروسوئیچ چیست ؟

شاید خیلی از افراد با این قطعه کوچک آشنایی نداشته باشند! اما باید بدانید که این وسیله کاربرد بسیار فراوانی در تمامی وسایل برقی که تا اکنون از آن استفاده می کردیم دارد .اما یک میکروسوئیچ چیست ؟؟ و چرا در بیشتر ابزارو وسایل برقی از آن به کار گرفته می شود ؟؟

پاسخ اینجاست ! با ما همراه باشید تا در این مطلب به توضیح کامل از انواع میکروسوییچ بپردازیم . همانطور که از اسم این وسیله مشخص است می توانید درک کنید که میکروسوئیچ یک سوئیچ بسیار کوچک است ، این قطعه کافی است تا تحریک شود ، آن وقت مسیر جریان برق را از حالت اتصال جدا کرده و جریان قطع می شود . همین موضوع سبب شده تا این وسیله در صنعت برق با کارایی فراوان و قیمت پایین ، آن را محبوب سازد .

طرز کار میکروسوئیچ

در این بخش با روش کار این وسیله بیشتر آشنا می شود ، میکروسوییچ متشکل  از ۳ بن است که عملکرد آن را تعریف می کند . این سه بن شامل :

  1. بن COM
  2. بن NC
  3. بن NO

اولین بن در تمامی میکرو سوئیچ ها مشترک است و در بخش ورود به آن جای گرفته شده است . به صورت معمول بن NO از دو دسته ی دیگر مجزا می باشد ، زمانی که تراکم صورت می گیرد این بن جای خود را با NC  عوض می کند ! حال اتصال بین com و nc  برقرار می گردد .

موارد استفاده از میکروسوئیچ

شاید فکرش را هم نکنید اما این قطعه بسیار کوچک در جای جای محیط اطراف ما قرار دارد ! این وسیله کاربردی در منازل ما داخل لباس شویی ، ظرف شویی ، یخچال ، کولر و … قرار گرفته است . از محیط منزل که خارج شویم میکروسوئیچ در اتوموبیل نیز برای راه اندازی آن موجود است ! با خودرو که به اولین چهار راه برسید در چراغ راهنمایی و رانندگی میکروسوییچ وجود دارد .این وسیله اهمیت بالایی دارد به طوری که در علوم رباتیک برای ساخت آن از میکروسوئیچ فشاری بهره می برند !

دلیل محبوبیت میکروسوئیچ

در عین سادگی مقاومت چنین قطعه کوچکی به نسبت حسگرهای دیگر هم ردیف آن بسیار تحسین بر انگیز است!! زمانی که جریان بالایی در مدار حاکم است قطعا بهترین انتخاب یک میکروسوئیچ می تواند باشد .

مقاومت زمانی معنا پیدا میکند که دوام آن را نیز تضمین کند ! جالب است که بدانیدعمر کارکرد میکروسوییچ ها بسیار زیاد است واین درحالی است که قیمت بسیار مناسبی هم دارند .

حساسیت بالای انواع میکرو سوییچ به حدی است که در برابر نویز ها و امواجی که در محیط غالب هستند واکنشی نشان نداده و اختلالی در آن به وجود نمی آید . نصب و راه اندازی آن ها نیز بسیار راحت و آسان است .

دلایل فراگیر گسترده میکروسوئیچ در وسایل برقی

شاید جالب باشد بخوانید :

کمی قبل در رابطه با اینکه از میکرو سوییچ ها دربیشترین لوازم برقی استفاده می شود سخن گفتیم ، موضوع این است که چطور میکروسوییچ ها در لوازم برقی انقدر گسترده راه پیدا کرده اند !!

استحکام ، مقاومت و دوام بالای میکروسوئیچ ها از دلایلی است که سبب بالا رفتن اعتماد متخصیصین این حوزه در استفاده گسترده آن ها بعد از لوازم صنعتی و ورود آن به لوازم خانگی شده است .

ابعاد میکرو سوئیچ هم در این موضوع دخیل است . کوچک بودن اندازه آن سبب می شود که به راحتی در هر وسیله ای جای گیرد ؛ به خصوص که دکمه قطع و وصل آن نیز بر روی آن طراحی شده است .

تفاوت میکروسوئیچ و لیمیت سوئیچ چیست؟

تا اینجا با میکرو سوئیچ ها آشنا شدیم اما یک نکته وجود دارد و آن این است که بسیاری از افراد در بازار فروش قطعات صنعتی و لوازم برق به اشتباه لیمیت سوئیچ را با میکروسوییچ یکی میدانند !! در این قسمت برایتان از تفاوت این دو وسیله خواهم گفت :

لیمت سوییچ که اکثرا در فروش میکروسوئیچ به اشتباه به کار می رود بسیار متشابه به همدیگر هستند اما تفاوتی هم دارند که شاخص ترین آن ابعاد و اندازه قطعات می باشد . ابعاد و اندازه لیمیت سوئیچ  با میکرو سوییچ فرق دارد ، این در حالی است که لیمیت سوییچ اندازه ای بزرگتر به نسبت دیگری دارد و این بارز ترین مشخصه برای تمایز آن ها می تواند باشد .به غیر از آن ویژگیهای ساختاری و طراحیآن ها نیز کمی با یکدیگر تفاوت دارد .

انواع میکروسوئیچ

تنوع برای این وسیله به اندازه به کار گیری آن در لوازم برقی گوناگون ، بسیار زیاد است ! عملکرد تمامی قطعات یکی است ولی با استفاده ای که به وفور در لوازم برقی ایجاد شده تنوع آن ها هم وسیع گشته است .

از برخی از مدل های میکروسوییچ می توان به این موارد اشاره کرد : ( اهرمی ، چرخشی ، تابلویی ، ضد آب ، پدالی ، غلطکی ، بالابر ، کمدی و … )

تاریخچه شکل گیری میکروسوییچ

شاید تا الان برایتان جالب شده باشد که از چه زمانی این وسیله وارد بازار شد و به استفاده عموم رسید ؟

سال هزار و نهصد و سی و دو میلادی بود که شخصی به اسم ( peter mc gall )  یک کارمند شرکت باتری توانست این وسیله را اختراع کند ، بعد از ثبت و بهبود شرایط وی این شخص توانست برای خود شرکتی به این نام یعنی میکرو سوئیچ  ثبت نماید . این چنین این نام بر سر زبان ها افتاد والان سالیان سال به این اسم شناخته می شود . اکنون تولید این وسیله به وفور در صنعت برق توسط شرکت های معروف تولید و به مصرف می رسد .

خرید میکروسوئیچ

برای تهیه انواع این وسیله باید یک سری نکات را در نظر داشته باشید . سادگی این وسیله باعث شده که نمونه های تقلبی و بی کیفیت زیادی در بازار فروش لوازم و قطعات الکتریکی و صنعتی تولید شود به همین دلیل شما باید از اصل بودن میکروسوئیچ اطمینان حاصل نمایید .

از برند های محبوب آن میکروسوئیچ تله مکانیک ، امرون ، kipepe  ، هانی ول CNTD  می توان نام برد .

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهارده − هفت =