نحوه عایق کاری کانال اسپیرال و چهارگوش فلزی

بطور کلی دو نوع کانال اصلی و عمده داریم. کانال اسپیرال و کانال چهارگوش فلزی. همه ما احتمالا کانال چهار گوش فلزی را در کانال های کولر خانه‌مان دیده ایم. کانال اسپیرال در حقیقت نسل نوینی از همین داکت‌هاست که ضعف‌های نسخه قبلی را می‌پوشاند. در این مقاله قصد داریم به معرفی کانال اسپیرال و چهارگوش فلزی، کاربرد و به روش عایقکاری اصولی کانال‌ها بپردازیم.

کانال اسپیرال چیست؟

کانال اسپیرال امروزه به‌ عنوان یکی از اجزای مهم در صنعت تهویه مطبوع محسوب می‌شود و امروزه جزء قابل اعتماد ترین متریال در کل دنیا برای این سیستم هاست. کانال اسپیرال در کلیه کارخانه‌های صنعتی، ورزشگاه‌ها، ساختمان و سازه‌های بزرگ، فروشگاه‌های بزرگ و در کل در بسیاری از پروژه ها که نیاز به سیستم تهویه دارند، قابل استفاده است.

کانال اسپیرال چه مزایایی نسبت به کانال چهارگوش فلزی دارد؟

عایق بندی کانال‌های اسپیرال در مقایسه با کانال مستطیل شکل، آسان‌تر و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه‌تر است. کانال مستطیل شکل ۳۲٪ فلز بیشتری نسبت به کانال اسپیرال در خود دارد؛ پس هم وزن بیشتری داشته و از آن مهمتر باید به تناسب هزینه بیشتری داشته باشد. امروزه در دنیا بسیاری از معماران و طراحان ظاهر زیبایی یک کانال اسپیرال را نسبت به مجرای مستطیل شکل ترجیح می دهند.

عایق بندی کانال اسپیرال

شما می‌توانید عملکرد کانال‌های اسپیرال را با عایق بندی بهینه سازی کنید. اگر تا بحال از صدای بسیار زیاد داخل کانال‌های مستطیل شکل این کانال‌ها آزرده خاطر شده‌اید و این آلودگی صوتی موجب ناراحتی شماست، پس خرید کانال اسپیرال و عایقکاری آن را جدی بگیرید. عایقکاری درست داکت‌ها همچنین باعث حفظ کیفیت هوای داخل آن نیز می‌شود. در جمع بندی میتوان نتیجه گرفت که عایق بندی کانال‌ها در فضاهای بد آب و هوا، گرم، مرطوب، نامتعادل و نامطبوع ضروری و بسیار مقرون به صرفه است.

بهترین عایق کانال‌های انتقال هوا چیست؟

برای عایقکاری این کانال‌ها گزینه‌های مختلفی مثل پشم شیشه، فایبرگلاس، فوم، پشم سنگ و عایق الاستومری هست. ولی بهینه ترین روش برای عایق‌کاری خطوط انتقال هوا (کانال‌ها) استفاده از عایق الاستومری است. عایق الاستومری از لاستیک مصنوعی با کیفیت بالا ساخته شده است که در برابر آب و بخار مقاوم هستند. این عایق ها با برخورداری از ساختار همگن و سلول بسته، انتقال حرارت را کاهش می‌دهند و همچنین در برابر اشعه ماورا بنفش، شرایط آب و هوایی سخت و روغن‌ها مقاومت بالایی دارند.

این عایق‌ مدرن، در یک دسته‌بندی اولیه به دو گونه رولی و لوله‌ای تقسیم بندی می‌شوند. بعضی از این عایق‌ها در پشتشان چسب دارند و بعضی ها بدون چسبند و برای اتصالشان باید از چسب مایع مخصوص استفاده کرد. پیشنهاد کارشناسان خبره برای عایق کاری این داکت‌ها و کانال‌ها استفاده از عایق الاستومری رولی پشت چسب دار است.

نحوه عایق‌کاری کانال‌های اسپیرال و مستطیل شکل

نصب اصولی و مناسب برای عملکرد سیستم عایق بسیار مهم و حیاتی است. خصوصاً در کاربردهای مربوط به کنترل تراکم بیشتر خودنمایی می‌کند. اندازه عایق باید به درستی اندازه گرفته شود و برای عملکرد مناسب کل سیستم، باید نفوذ هوای خارج بسته شود. با استفاده از تکنیک‌های نصب حرفه‌ای که برای برنامه‌های کنترل تراکم بسیار مهم است، آب بندی کل سیستم کار سختی نیست. عایق باید در اطراف تمام سه راهی‌ها، گوشه‌های ۹۰ درجه، اتصالات، دریچه‌ها و در انتهای لوله‌ها مهر و موم شود تا از ورود هوای محیط به سیستم جلوگیری کند.

تمام درزهای قوس و طولی را باید با استفاده از چسب مایع الاستومری با همان روشی که توسط سازنده توصیه می‌شود مهر و موم کنید. هنگام استفاده از چسب تماس، باید آن را روی هر دو سطح قرار دهید (ترجیحاً پوشش نازک است)، اجازه می‌دهد تا خشک شود و محکم به هم فشار داده شود.

مراحل عایق کاری کانال اسپیرال

  1. ۲ نوار باریک را از مواد رول برش دهید اولی را دور محیط کانال اسپیرال قرار دهید و مواد اضافی رو ببرید تا کاملا فیت قرار بگیرد. این را اندازه گیری کنید و دوباره با نوار باریک دیگر تست کنید و طول آن را با دقت با متر اندازه بگیرید. این همان عرض عایق رولی ماست. پس همین اندازه گیری را به رول اصلی منتقل کنید و در دوطرف علامت بزنید. کاتر خود را روی علامت قرار دهید و شروع به بریدن کنید.
  2. تمام دستورالعمل های مربوط به چسب را دنبال کنید و قبلش خوب آن را تکان دهید. با استفاده از ناخن انگشت خود، چسبندگی را بررسی کنید. تنظیم چسب ۳-۲ دقیقه طول خواهد کشید. چسب را به سرعت به سرتاسر هر دو لبه بمالید و کاملا با دقت دو لبه را بهم بچسبانید. سپس با استفاده از چسب نواری محل اتصال این را محکم کنید.
  3. رول الاستومری را به داخل کانال خم کنید و بلغزانید. هر دو انتهای قسمت کانال را بررسی کنید. در نهایت باید مواد را به داخل کانال به سمت محل اتصال خوب فشار دهید و چک کنید تا محکم روی دیواره کانال قرار بگیرند.
  4. برای محکم کاری عایق، کانال اسپیرال را به آن پیچ کنید .برای این کار ۴ پیچ را در فواصل مساوی در دو طرف مخالف قرار دهید.

عایق‌کاری کانال‌های مستطیل شکل

  1. در ابتدا سطح مورد نظر برای عایق را به خوبی تمیز کرده، وجود ناخالصی، گرد و غبار و چربی باعث می‌شود تا چسبندگی عایق بر روی داکت به خوبی حاصل نشود.
  2. عایق رولی را با توجه به محاسبات به اندازه مناسب برش می‌دهیم.
  3. چسب را هم بر روی سطح عایق و هم بر روی سطح کانال اعمال می‌کنیم.
  4. در مثال ارائه شده، برای رسیدن به بهترین نتیجه توصیه می‌شود تا عایقکاری در ابتدا از سطح پایینی آغاز شود. سپس عایق کاری دیواره‌ها صورت گیرد و نهایتاً عایق کاری سطح رویی انجام گیرد. با این ترتیب نفوذ رطوبت به حداقل می‌رسد. برای چسباندن لبه‌ها نیز از چسب مخصوص عایق الاستومری استفاده می‌کنیم.

شما میتوانید برای مشاهده لیست قیمت لوله‌ها و اتصالات، کانال‌های اسپیرال و سایر محصولات به سایت بازرگانی نیک آراد مراجعه کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.