نکاتی که باید برای خرید سینما خانگی بدانید

سینما خانگی چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است؟

اگر می خواهید بدانید سینما خانگی چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است و یا اینکه نکاتی که باید برای خرید یک سینما خانگی مناسب بدانید چه نکاتی هستند تا پایان این مقاله با من همراه باشید. به طور کل سینما خانگی را نمی توان به راحتی توصیف کرد اما در تعریفی ساده میتوان گفت سینما خانگی مجموعه ای از وسایل صوتی و تصویری می باشد که تجربه ی تماشای یک فیلم را در خانه به طور کامل دگرگون می سازد و سینما را برای افراد شبیه سازی می کند. اسپیکر خانگی از چند بلندگو و یک دستگاه اصلی تشکیل شده است که در اطراف سالن خانه قرار می‌گیرند و در پخش صدا به دلیل داشتن مزیت صدای سه بعدی بسیار تاثیرگذار هستند.

 

اجزای تشکیل دهنده ی سینما خانگی

اگر شما قصد خرید یک سینما خانگی با کیفیت را دارید باید در مورد اجزای تشکیل دهنده ی آن اطلاعاتی داشته باشید به طور کل سینماهای خانگی از این چند اجزا تشکیل شده اند :

  •  بلندگو
  •  آمپلی فایر
  • ساب ووفر
  •  لوازم جانبی

 

بلندگو 

بلندگوها وظیفه ی این را دارند که صدا را با کیفیت مناسب از آمپلی فایر دریافت و پخش کنند و یکی از بخش های اصلی در سینما خانگی محسوب می شوند. راهنمای خرید سینمای خانگی در بخش بلندگوها به این ترتیب است :

بلندگو های ۱.۲ کاناله شامل دو بلندگو که یکی در سمت راست و دیگری در سمت چپ تلویزیون نصب شده و یک ساب ووفر در جایی دیگر از اتاق برای اضافه کردن دلربایی بیشتر قرار داده می شود.

بلندگو های ۱.۵ کاناله شامل ۵ بلندگو و یک ساب ووفر می باشند که پنج بلندگوی این پیکربندی شامل سه بلندگوی جلویی در چپ ، راست و جلو و دو بلندگوی فراگیر می شود.

 بلندگوهای ۱.۶ کاناله بیشتر با سیستم های Dolby Digital Surround EX رمز گذاری شده و برای تعداد کمی از DVD ها مناسب می باشند.

 بلندگوهای ۱.۷ کاناله شامل ۷ بلندگو و یک ساب ووفر می باشند که هفت بلندگوی این پیکربندی شامل سه بلندگو در جلو و چهار بلندگوی فراگیر می‌شود و این نوع بلندگوها در برخی از دیسک ها بلوری مورد استفاده قرار می گیرند.

علاوه بر این پیکربندی ها سیستم های صوتی قدرتمندتری وجود دارد که هم تعداد بلندگو‌ های بیشتری دارند و هم هزینه‌ی خرید آن ها بیشتر است. این پیکربندی‌ها ۱.۹ و ۱.۱۱ هستند که از کیفیت صدای فوق العاده‌ای برخوردار هستند.

آمپلی فایر 

آمپلی فایر دستگاهی است که برای تقویت کردن سیگنال های ضعیف استفاده می شود. صدای تولیدی توسط هر دستگاه صوتی به تنهایی قابل شنیدن نمی باشد. این دستگاه با دریافت صدا، آن را طی چند مرحله تقویت و تفکیک کرده و سپس به بلندگوها در هر کانال ارسال می کند و بدین ترتیب می تواند تا حدود بسیار زیادی، نوسانات و نویز در صدا را کاهش دهد.

آمپلی فایرها دو نوع مختلف دارند که نوع اول آمپلی فایر استریو و نوع دوم آمپلی فایر سینمای خانگی نام دارد. تفاوت این دو در این است که در آمپلی فایر استریو شما تنها می توانید ۲ بلندگو را به آن متصل کنید اما آمپلی فایر سینمای خانگی قدرت بالاتری داشته و امکان اتصال ۶ بلندگو را هم برای شما فراهم می کند.

ساب ووفر 

ساب ووفرها نیز وظیفه ی پخش صداهای ریزتر و یا صداهای بم را بر عهده دارند.ساب ووفر صدا را از نقاط مختلف به گوش رسانده و این باعث شده است که بتوان به راحتی آن را در هر جایی از سالن گذاشت اما گوشه ی اتاق به طوری که بین دو دیوار قرار نگیرد می تواند جای بسیار مناسبی باشد.

ساب-ووفر-سینما-خانگی

لوازم جانبی 

کارت حافظه ، کابل های اتصال از جمله HDMI و ریموت کنترل از تجهیزات جانبی یک سینما خانگی می باشند.

لوازم جانبی سینما خانگی

پورت و درگاه های اتصال یک سینما خانگی

HDMI : بهترین و ساده‌ ترین روش اتصال تلویزیون به دستگاه سینمای خانگی HDMI می باشد و هر چه تعداد این پورت بیشتر باشد بهتر است.

پورت USB : کاربرد این درگاه در مواقعی می باشد که بخواهیم فایل های صوتی و تصویری موجود بر روی فلش مموری را بشنویم و یا مشاهده نماییم.

ورودی AUX : اگر کاربر قصد داشته باشد خروجی دستگاه های صوتی را انتقال دهد باید از این درگاه استفاده نماید.

Component Video : این درگاه جهت پخش به صورت HD می باشد و دستگاه‌هایی که ورودی HDMI ندارند و یا تعداد کمی دارند بیشتر از این درگاه استفاده می‌کنند.

Composite Video : این درگاه یک اتصال تک کابلی ایجاد می‌کند که در حقیقت برای پخش به صورت SD می باشد و برای اتصال دستگاه‌ های خیلی قدیمی مثل VCR ها از آن استفاده می شود.

Digital Audio : این پورت نیز جهت سیگنال‌ های دالبی دیجیتال می باشد که در سیستم‌ هایی که پورت HDMI ندارند از آن استفاده می شود که با نام S/PDIF نیز شناخته می‌ شود.

F-Type: این پورت نیز برای اتصال به آنتن و آنالوگ مورد استفاده قرار می گیرد.

USB : ورودی USB به شما این امکان را می‌دهد که سینمای خانگی خود را به کامپیوتر وصل نمایید.

bluetooth : در این روش می توانید سینما خانگی را به دستگاه های مجهز به بلوتوث وصل نمایید. برای مثال می توان دستگاه را به هدفون های بلوتوث دار و یا تلفن همراه خود متصل نمایید و از صدای پخش شده با کیفیتی عالی لذت ببرید.

Wi-Fi : برخی از سینما خانگی ها این قابلیت را دارند که به کاربر اجازه دهند به صورت بی سیم به اینترنت و دیگر شبکه ها متصل شود.

 

انواع سیستم های سینما خانگی

  • Home-theater-in-a-box (HTIB) systems : این سیستم از ۵ اسپیکر و یک ساب ووفر و یک آمپلی فایر تشکیل شده است که همه ی اجزا به صورت یک مجموعه به فروش می رسند و از نظر قیمت نیز بسیار مناسب هستند.
Home-theater-in-a-box (HTIB) systems
  • Sound Bars : این نوع سیستم دارای چند واحد اسپیکر بوده  و صدای سراوند واقعی را ارائه می دهد و از نظر قیمت نیز در حد متوسط می باشد.
Sound Bars
  • Component systems : اجزای این سیستم می‌تواند به تمام انتخاب ‌های شما از جمله رسیور صدا و تصویر، اسپیکرها، پلیر و یا … بازگردد و از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند.
  • Separates : در این سیستم ها به جای ریسیور می توانید از پری آمپلی فایر ها و پاور آمپلی فایر ها استفاده کنید و قیمت این سیستم ها بسیار زیاد و به عبارتی دیگر نجومی می باشند.

سینما خانگی بی سیم یا سیم دار

طی چند سال اخیر استفاده از اسپیکر های بی‌سیم محبوبیت زیادی در میان مردم پیدا کرده و همین مسئله باعث شده است که کمپانی‌ های تولید کننده ی سینما خانگی نیز به فکر طراحی اسپیکر های بی سیم بیفتند. با اینکه طراحی بی‌ سیم می‌تواند ما را از شر سیم‌ های مزاحم خلاص کند اما این طراحی دو ایراد نیز دارد که هر سیستم بی‌سیم دیگری نیز شامل این ایراد می باشد. اول اینکه سیستم‌ های صوتی بدون سیم گران تر از سیستم‌ های صوتی سیمی می باشند و دومین این که سینماهای خانگی بی‌سیم در واقع کاملا بی‌سیم نیستند و باید آن‌ها را به پریز برق وصل کنید و این بدین معنیست که یا باید روی دیوار خانه چندین پریز داشته باشید و یا برای هر اسپیکر یک کابل بلند برق تهیه نمایید.

فضای مناسب برای قراردادن سینما خانگی در آن

قراردادن اسپیکرهای بزرگ در فضاهای کوچک می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد و ساوند بارها هم نمی‌توانند برای محیطی وسیع کافی باشند، پس توجه به فضایی که می‌خواهید سینمای خانگی خود را در آنجا قرار دهید بسیار حائز اهمیت می باشد.

اتاق خواب یا فضایی مشابه به آن : برای چنین فضایی مجموعه‌های HTIB ، ساوند بارها و کامپوننت‌ های مجهز به اسپیکرهای کوچک مناسب هستند.

اتاق نشیمن آپارتمان : توجه داشته باشید سیستمی را انتخاب نمایید که بعدها باعث دردسرتان نشود و کامپوننت های کوچک و ساوندبارها مناسب ترین سیستم صوتی برای این فضا می باشد.

در آخر اتاق های نشمین بزرگ : قطعا سیستم‌ های کامپوننت بهترین گزینه می باشند.

خلوتگاه : سیستم های کامپوننت مناسب این فضا هستند.

اتاق ویژه تماشای فیلم : مسلما برای چنین فضایی باید بهترین سیستم کامپوننت موجود را انتخاب کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شش + هفده =