همه چیز درباره نصب آسانسور و نکات اجرایی آن

نصب آسانسور کار بسیار تخصصی بوده و همه چیز درباره نصب آسانسور نیازمند دانش فنی و دقت بالا می باشد. آسانسورها به صورت مستقیم با جان مسافران در ارتباط هستند و لازم است تمامی مراحل نصب آسانسور به صورت کاملا اصولی انجام گردد. دانستن همه چیز درباره نصب آسانسور برای نظارت بر نصب آسانسور نیاز بوده و به پیشگیری از بروز اشتباه در نصب آن کمک می کند.

مراحل نصب آسانسور

هر مرحله از نصب آسانسور دارای اصول و قواعد مشخصی می باشد که برای پرهیز از دوباره کاری باید نهایت توجه را به آن ها داشته باشید. صرف اطلاع از مراحل نصب آسانسور به هیچ عنوان برای نصب آن کافی نبوده و لازم است تا همه چیز درباره نصب آسانسور به شرکت های فعال معتبر در این حوزه سپرده شود.

تامین زیرساخت

برای نصب آسانسور باید محل و ابعاد چاه آسانسور در نقشه سازه مشخص شده و محاسبات مربوط به آن با توجه به اندازه کابین و سیستم آسانسور، انجام گردد. بدین ترتیب می توان اولین مرحله از نصب آسانسور را تامین زیرساخت مناسب برای نصب و اجرای آسانسور معرفی نمود. یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در تامین زیرساخت، پیش بینی تمامی پیش نیازهای نصب اسانسور از قبیل مسیر کابل کشی آسانسور، فضای موتورخانه و چاه ارت می باشد.

آماده سازی کف چاله آسانسور

آماده کردن کف چاله آسانسور جزو مراحل ابتدایی نصب آسانسور می باشد. کف چاله آسانسور باید اجزای مهمی چون بافر، ضربه گیر، سینی کابین و گاورنر را در خود جای دهد. بنابراین باید از عمق کافی برخوردار باشد.

بطور معمول کف چاله باید به اندازه حداقل ۱۹۰ سانتی متر از اولین ایستگاه آسانسور گود شود. کف چاله آسانسور برای مقاوم سازی به میزان ۱۰ سانتی متر با بتن پوشیده شده و ۳۰ سانتی متر آرماتور روی آن قرار می گیرد. از فضای باقی مانده برای جای دادن بافر، سینی کابین، گاورنر و ضربه گیر استفاده می شود.

پس از قرار گرفتن این اجزا، باید فضایی با ابعاد ۶۰*۵۰*۱۰۰ در چاله آسانسور تحت عنوان جان پناه باقی بماند. این فضا برای سرویس و نگهداری از آسانسور کاربرد دارد.

آهن کشی آسانسور

آهن کشی جزو مراحل بسیار حساس و تخصصی در نصب آسانسور می باشد. همانطور که همه چیز درباره نصب آسانسور تخصصی می باشد، تهیه نقشه آهن کشی آسانسور و اجرای آن نیز به تخصص بالایی نیاز دارد. این بخش از آسانسور وظیفه نگهداری کابین را بر عهده دارد و در صورت عدم اجرای صحیح، آسانسور قادر به جابجایی نخواهد بود.

عمده آهن آلات مصرفی در آهن کشی آسانسور مقاطع نبشی و ناودانی هستند که به منظور جلوگیری از زنگ زدگی، پس از دریافت گواهی های لازم، سطح کلیه آهن آلات مورد استفاده را با ضد زنگ پوشش می دهند.

ساخت موتورخانه آسانسور

برای قرارگیری موتور و متعلقات آن باید فضایی تحت عنوان موتورخانه در بالاترین نقطه چاه آسانسور ساخته شود. تامین امنیت موتورخانه بسیار ضروری است، بنابراین برای ساخت موتورخانه، ضوابط به روشنی بیان شده اند. لازم به یادآوری است که برای آسانسور روملس نیازی به تامین موتورخانه نمی باشد.

  • برای گردش هوای موتورخانه باید یک پنجره در فضای آن تعبیه شود.
  • استفاده از فن با حداقل دبی ۲۵۰ cfm در فضای موتورخانه الزامی است.
  • درب موتورخانه باید دارای حداقل ۸۰ سانتی متر عرض باشد.
  • بالای سقف موتورخانه باید یک قلاب با توانایی تحمل حداقل ۲ تن وزن، قرار داده شود.
  • دمای استاندارد برای موتورخانه در محدوده ۵ الی ۴۰ درجه سانتی گراد تعیین شده است.
  • فاصله مابین زیر سقف موتورخانه تا کف کابین در آخرین ایستگاه آسانسور باید حداقل ۶ متر باشد.
  • باید فضای مناسبی برای جان پناه در بالای چاه آسانسور لحاظ شود.
  • قرار دادن کپسول آتش نشانی در موتورخانه ضرورت دارد.
  • کابل کشی برق برای اتصال به تابلو برق آسانسور در موتورخانه باید به صورت اصولی انجام گردد.

نصب درب و دیوار چینی دور آن

نصب درب و دیوار چینی دور آن جزو مراحل تکمیلی نصب آسانسور می باشد. در این مرحله، درب کابین و درب های طبقات، نصب شده و پس از تکمیل نصب درب ها، دور آن ها را با مصالحی چون آجر، بلوک و یا پوشش های فلزی، دیوار چینی می کنند.

نکته مهمی که درخصوص دیوار چینی دور درب وجود دارد این است که نباید هیچ زائده و برآمدگی سمت چاه آسانسور به وجود آید. به عبارت دیگر دیوار چینی اجرا شده باید هم تراز با چاه اسانسور باشد.

کابل کشی و نصب تابلو برق

کابل کشی آسانسور همانند همه چیز درباره نصب آسانسور نیاز به دقت و تخصص کافی دارد. کابل کشی باید از کنتور به تابلو برق آسانسور به صورت کاملا اصولی انجام شده و در صورت زیاد بودن فاصله، از کابل بزرگ تر استفاده شود. نصب تابلو برق نیز باید همانند کابل کشی، توسط نیروی متخصص انجام گردد.

برای اتصال ارت آسانسور باید یک چاه ارت با عمق مناسب ایجاد شده و کف آن به وسیله نسبت برابر از نمک، ذغال و پتاسیم، پوشانده شود. در آخر نیز باید فن و ترموستات موتورخانه راه اندازی شده و مدار فرمان و مدار قدرت آسانسور نصب شوند.

بتن ریزی سقف چاه

پس از اتمام مراحل ذکر شده، باید تاییدیه مراحل نصب از شرکت آسانسور دریافت شده و سپس سقف چاه، آرماتور بندی و بتن ریزی شود. عیار بتن مصرفی باید مطابق با استانداردهای تعیین شده باشد. معمولا بتن برای رسیدن به استحکام مورد نظر به ۱۵ روز زمان احتیاج دارد. سقف اجرا شده باید توانایی تحمل بارهای وارد شده از سمت آسانسور را داشته باشد که این مقدار با توجه به ظرفیت کابین آسانسور تعیین می گردد.

نصب قطعات مکانیکی آسانسور

نصب قطعات مکانیکی همانند همه چیز درباره نصب آسانسور باید توسط افراد متخصص انجام شود. قطعات مکانیکی آسانسور شامل موتور، گاورنر، شاسی موتور، فلکه هرزگرد و پاراشوت است.

در ابتدا شاسی موتور با جوشکاری نصب شده و موتور آسانسور و متعلقات موتور بر روی آن قرار می گیرند. شاسی باید توانایی تحمل وزن اجزای سوار شده روی خود را داشته باشد. موتور آسانسور نیز براساس تعداد طبقات، ظرفیت کابین و سرعت مورد نیاز، انتخاب شده و بر روی شاسی موتور نصب می شود.

گاورنر و پاراشوت آسانسور، وظیفه حفظ امنیت مسافرین در برابر حوادث را دارند. با افزایش بیش از حد سرعت کابین و یا سقوط آن، گاورنر به پاراشوت فرمان توقف داده و پاراشوت برای توقف کابین فعال می شود.

از سایر قطعات آسانسور مکانیکی آسانسور می توان سیم بکسل، وزنه تعادل، یوک کابین و کفشک را معرفی کرد. نصب این قطعات نیز باید مانند همه چیز درباره نصب آسانسور به افراد متخصص سپرده شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 + 14 =