وکیل ملکی

وکیل ملک

دعاوی مربوط به ملک از جمله دعاوی می باشد که براساس نوع موضوع می تواند کیفری، حقوقی و یا تلفیقی باشد. در واقع دعاوی ملکی به موضوعات مربوط به انوال انسان و منقول مرتبط می شود که با توجه به نوع کاربری، ملک و زمین قوانین متفاوتی برای آن ها در نظر گرفته شده است.  رسیدگی به این امور مستلزم وکیل متخصص ملکی می باشد که در این زمینه از تجربه و تخصص بالایی برخوردار هستند.

خصوصیات وکیل ملکی

  • برخورداری از تجربه و تخصص: با وجود آن که وکلای دادگستری می توانند وکالت تمامی پرونده های کیفری، حقوقی، ثبتی، ملکی و خانواده را قبول کنند ولی تجربه یک وکیل ملک شانس پیروزی شما را در پرونده های مربوط به ملک افزایش می دهد.
  • برخورداری از دانش حقوقی و تسلط علمی: یکی دیگر از ویژگی های مهم وکیل ملکی برخورداری از دانش و علم کافی در زمینه های کیفری، حقوقی و مستغلات می باشد. او علاوه براین که باید اطلاعات کاملی از قوانین و مقررات دیوان عالی کشور، نظرات مشتورتی ادارات قوه قضاییه، وحدت رویه دیوان، غیره داشته باشد.

منظور از ملک چیست؟

ملک یک کلمه عربی است که به زبان فارسی وارد شده است و معمولا با تلف های گوناگونی خوانده می شود، منظور ما از ملک در این نوشته تمامی دارایی های مربوط به انسان و غیر منقول می باشد. ملک انواع مختلفی دارد که اصلی ترین آن ها ملک مفروز و ملک مشاع است. ملک مشاع به ملکی می گویند که دو نفر و یا بیشتر در آن سهم مالکیت دارند و ملک مفروز به ملکی می گویند که در مالکیت تنها یک نفر حقوقی یا حقیقی می باشد. در بعضی موارد مالکیت ملک برای یک نفر نیز ممکن است هم مشاع باشد و هم مفروز. این قسمت ها معمولی شامل حیاط، راه پله و غیره می باشد. وکیل متخصص در امور ملکی می تواند با تسلط بر همه این قوانین قیمت های مفروز و مشاع را تفکیک کند. فراموش نکنید وکیل ملک خبره و با تجربه پیش از هر چیزی باید بر اصل و مفهوم ملک و قوانین مربوط به آن تسلط داشته باشد.

حقوق مربوط به ملک و مالک

  1. مالکیت بر محصول ملک: این بخش شامل گیاهان، درختان و میوه هایی می باشد که در ملک رشد کرده اند و در مالکیت صاحب ملک قرار گرفته است.
  2. حق تصرف بر اموال: مالک در هر زمان حق استفاده و تصرف در ملک خود را دارد، البته این تصرف تنها در صورتی ممکن است که برای همسایگان و مستاجر مزاحمتی ایجاد نکند. در صورت چنین امری افراد می توانند از طریق وکیل از صاحب ملک شکایت کنند.

حقوقی که افراد ثالث در ملک دیگری دارند:

  1. حق وقف: هر مالکی این اختیار را دارد که با توجه به شرایط حبس مال و منفعت اموال خود را وقف کند که البته بهتر است این کار را با مشورت یک وکیل خبره انجام دهد. وقف اموال می تواند برای استفاده شخص، اشخاص و یا عام باشد.
  2. حق انتفاع: مالک براساس یکی از عقود وکالت، اجاره امانت و یا هر عقد دیگری حق انتفاع ملک خود را به فرد ثالثی بسپارد. در هر حالت تصرف و تسلط ملک دیگری در حکم امانت به عنوان حق امتناع می باشد.

افرادی که می خواهند به کمک وکیل مال خود را وقف کنند از چه ویژگی هایی باید برخوردار باشند:

  • فرد واقف باید مالک مالی بوده و این موضوع را با ارائه مدارک مالکیت ثابت کند.
  • فرد باید از اهلیت برخوردار باشد، یعنی مختار، عاقل و بالغ باشد.
  • فردی که تصمیم دارد با کمک وکیل اقدام به وقف نماید باید رضایت کامل داشته و هیچ اکراهی در میان نباشد.

متداول ترین دعاوی مربوط به ملک کدام اند؟

  1. خلع ید
  2. تنظیم الزامی سند رسمی
  3. دستور جهت تخلیه ملک
  4. تحویل الزامی مبیع
  5. رفع مزاحمت
  6. تصرفات عدوانی

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 + یازده =