ویرایش مقاله چیست؟

هر نوشته ای باید از جهات گوناگون محتوا، زبان، دقت، نظم، آراستگی، رعایت علائم نگارشی، رعایت نکات دستوری و املائی و نگارشی بازبینی شود. بازبینی نوشته ویرایش نام دارد. ویرایش بایدپس از نگارش صورت بگیرد؛ زیرا به هنگام نگارش نویسنده از حالت طبیعی و عادی خود جدا شده و بیشتر به تفکّر، خلاقیّت و آفرینش توجّه می کند پس از این مرحله باید نوشته از جهات گوناگون و اصلاح و ویرایش شود.

بسیاری از ما ترس این که مطلب مان نادرست یا مورد پسند دیگران قرار نگیرد نمی نویسیم. ترس مانع تفکر و بروز خلاقیّت می شود امّا پس از نگارش می توان خطاهای نگارشی و دستوری را اصلاح کرد.

ویرایش فنی مقاله چیست؟

ویرایش مقاله فنی  برای بررسی قوام ، کامل بودن ، خوانایی ، قابل فهم بودن و در کل اقداماتی که مقاله برای خواننده مفید باشد، انجام می شود. این بررسی بیشتر برای اصلاح اشتباهات دستوری انجام می شود و قصد آن کشف تقلب علمی نیست و تمرکزش بر ارائه یافته های تحقیق خواهد بود تا نحوه نگارش محتوای مقاله. در ویرایش فنی در کل تمرکز بر کیفیت و وضوح زبانی ست که مقاله منتشر شده است. در نهایت هدف از ویرایش فنی مراعات شیوه های مناسب برای معرفی مشخّصات کتاب یا مقاله، تعیین محل تصاویر و اشکال و جداول، یکدست کردن متن برای نظم در محتوا، تهیه ی فهرست مندرجات، پاراگراف بندی و اصلاح علائم دستوری، فاصله و نیم فاصله گذاری با توجه قواعد ان است.

ویرایش فنی مقالات علمی پژوهشی

هدف محققان از نگارش و چاپ مقالات علمی پژوهشی اشتراک گذاری تجربیات شان است که از راه تحقیق و مطالعات دریافته اند. در انتشار مقالات علمی پژوهشی مرزهای زبانی و جغرافیایی معنایی ندارد و برای اشتراک مقاله خود به زبان های غیر بومی خود، باید به ترجمه زبان مقصد اشراف داشته باشید. یا این کار را به متخصص آن بسپارید.

با ترجمه مقاله به زبان های دیگر، مقاله نیاز به بررسی دستورات زبانی و مفهومی دارد. گاهی در ترجمه مقالات علمی، مفاهیم شکل صحیح خود را از دست می دهند و خواننده با مطالعه مقاله به مقصود خود نمی رسد. یا برخی از محققان از آثاری که در گذشته چاپ شده اند برای منبع تحقیقاتی خود استفاده می کنند که در صورت عدم انجام ویرایش فنی، مقاله شما هیچ ارزشی برای محقق نخواهد داشت.

برای خوانایی بهتر و قابل فهم بودن مقاله برای افراد دیگر ویرایش فنی از الزامات واجب است. این تنها یک دلیل برای انجام ویرایش فنی مقالات علمی پژوهشی است.

همان‌طور که می‌بینید، ویرایش فنی و زبانی-ساختاری را هر کسی که مطالعاتی در این زمینه و زمینه‌های مشابه داشته است، می‌تواند تا حد قابل قبولی انجام دهد؛ خود من تا به حال، سه کتاب دانشگاهی را ویرایش فنی کرده‌ام که با رضایت کامل نویسنده‌های آن‌ها روبرو شده است؛ اما ویرایش تخصصی یا علمی یا محتوایی، باید توسط شخصی انجام شود که از لحاظ علمی، آشنایی کاملی با موضوع نوشته داشته باشد. به عنوان مثال، اگر قرار است یک کتاب ریاضی، ویرایش علمی شود، این کار باید توسط یک ریاضی‌دان دیگر که در همان موضوع کتاب، پژوهش می‌کند، انجام شود تا به راحتی بتواند درستی یا نادرستی مطالب کتاب را تشخیص دهد.

بدون شک، اگر هر نوشته‌ای قبل از انتشار عمومی، این سه مرحله ویرایش را پشت سر بگذارد، به نوشته‌ای تبدیل می‌شود که به چشم، ذهن، وقت و جیب خواننده احترام گذاشته است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.