چاپ روی کارتن و انواع آن
چاپ روی کارتن و انواع آن
برای چاپ طرح برروی هرنوع کالایی از نوعی خاص از چاپ استفاده میکنیم که این بسته به جنس کالا میتواند متفاوت باشد. اصولا برای ثبت سفارش چاپ ابتدا جنس کار مشخص میشود و سپس نوع چاپ با توجه به آن تعیین میگردد.
چاپ برروی کارتن و جعبه یکی از اساسی ترین موضوعات برای بازاریابی و برندینگ تولیدکنندگان و شرکتهای مختلف است. جعبه و کارتن بستهبندی با توجه به نوع کالا و وزن و ابعاد آن تعیین میشود.
آنچه در این مقاله میخوانید :
انواع چاپ برای استفاده در کارتنهای بستهبندی
با توجه به مقاله سایت howtobuypackaging در مورد انواع روشهای چاپ روی بسته بندی روشهای چاپ به ۵ دسته کلی طبقه بندی میشوند:
- چاپ لیتوگرافی یا آفست
- فلکسوگرافی یا فلکسو
- چاپ دیجیتال
- روتوگراوور یا به اختصار گراوور
- سیلک اسکرین یا به اختصار سیلک
البته همانطور که گفته شد این روشهای چاپ برای چاپ بستهبندی استفاده میشوند و برای چاپ روی کارتن از سایر روشهای محدودتری استفاده میکنیم. در صنعت کارتن سازی برای چاپ روی کارتن از روشهایی مانند زیر استفاده میکنیم که هر کدام مزایا و معایب خاص خودش را دارد.
- چاپ افست روی کارتن
- چاپ سیلک روی کارتن
- چاپ فلکسو کارتن
اجازه دهید از نمایی دورتر به قضیه نگاه کنیم و دستهبندی کلیتر چاپ روی کارتن را بررسی کنیم:
- چاپ تک مرحلهای یا مستقیم
در این نوع چاپ، نوشته و طراحی در یک مرحله بصورت مستقیم بروی جعبه و کارتن چاپ میشود. مانند چاپ فلکسوگرافی
- چاپ دو مرحلهای یا غیرمستقیم
در این نوع از چاپ، طراحی ابتدا بروی یک صفحه مقوایی یا گلاسه نازک چاپ میشود و سپس روی کارتن با چسب صحافی یا انواع دیگر از چسبها چسبانیده میشوند. که این روش خود به چندین زیر دسته طبقهبندی میشود، مانند چاپ افست یا لمینت و چاپ سیلک! در ادامه با این روشهای چاپ روی کارتن و جعبه بیشتر آشنا میشویم:
-
چاپ فلکسو چیست؟
بخواهیم کمی سادهتر صحبت کنیم فلکسو مانند یک مهر لاستیکی است. در این کلیشه ژلاتینی، طرح به صورت برجسته روی آن قرار میگیرد و سپس با تماس مستقیم آن با سطوح کارتن، طرح بصورت مستقیم روی کارتن چاپ میشود.
از مزیتهای چاپ فلکسو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت چاپ بالا
- چاپ روی هرنوع سطح از نظر هموار و ناهموار بودن
- هزینهی مناسب نسبت به سایر چاپها
- ماندگاری طولانی چاپ
-
چاپ لمینت کارتن چیست؟
و اما چاپ لمینت! چاپ لمینت یا همان چاپ افست دارای کیفیت فوقالعادهای در چاپ طراحیها است. برای این نوع از چاپ از ابزار رابطی به نام زینک استفاده میکنیم. چاپ افست عمدتا بصورت چاپ روی لیبل و برچسب مورد استفاده واقع میشود و سپس گلاسه چاپ شده روی کارتن چسبانیده میشود.
دستگاههای چاپ افست قیمت بسیار بالایی دارند و حجم زیادی از فضای کارگاهی را اشغال میکنند. توسط این نوع از دستگاهها میتوان هرتعداد رنگی که مورد نیاز طراحی باشد را با بهترین کیفیت پیادهسازی کرد.
از این نوع چاپ زمانی استفاده کنید که کیفیت چاپ بالا و تعداد انبوهی از جعبه و کارتن برای چاپ نیاز دارید زیرا در غیر اینصورت زیاد بهصرفه نخواهد بود.
-
چاپ سیلک روی کارتن به چه صورت است؟
این نوع از چاپ را میتوان برای هرنوع از سطحی استفاده کرد، هم سطوح مسطح و هم مدور! مانند چاپ روی حوله، چاپ روی نایلون، چاپ روی کیف دستی، چاپ روی لوازم خانگی، چاپ روی بادکنک، چاپ روی جعبه و کارتن، چاپ روی خودکار و … .
برخلاف بسیاری از چاپها که چاپ روی تعداد کم زیاد بصرفه نیست، در این نوع از چاپ، تیراژ محدودیتی ندارد!
در چاپ سیلک میتوان مرحلههای چاپ را به سه دسته تقسیم کرد:
-
مرحله قبل از چاپ سیلک
در این قسمت طراحی و ساخت شابلون انجام میگیرد. این بخش مهمترین بخش چاپ است زیرا کیفیت خروجی چاپ به این مرحله بستگی دارد.
-
مرحله حین چاپ سیلک
این مرحله بسته به نوع چاپ، از سیلک دستی یا سیلک اسکرین انجام میگیرد. در چاپ سیلک دستی، میز شامل گیره، شابلون گیر و جنس میز نیز از نوع ورق mdf است.
-
مرحله پس از چاپ سیلک
پس از چاپ باید چاپها را خشک نماییم. برای اینکار هم میتوان از خشککنهای قفسهای استفاده کرد و هم میتوان از خشککنهای حرارتی نوار نقالهای! بدلیل تیراژ بالای چاپ سیلک، بهتر است از خشککن حرارتی استفاده کرد، زیرا چاپ بلافاصله خشک میشود و از این جهت نیاز به منابع انسانی را به حداقل میرساند.
در این مقاله، سه روش عمده و اصلی چاپ روی کارتن در صنعت کارتن سازی را بررسی کردیم و مزیتها و معایب هرکدام بیان شد. آیا قیمت چاپ و ارزان بودن آن برای شما اهمیت دارد یا اینکه کیفیت چاپ؟ و یا سرعت چاپ برای شما مهم است و شما نیاز دارید تا سفارشتان زا سریعتر دریافت کنید؟ با توجه به این موارد شما میتوانید بهترین چاپ را برای کارتن بستهبندی خود پیدا کنید.