چگونه تشخیص دهیم یک لپ تاپ یا کامپیوتری که می خواهیم بخریم خوب است؟

همیشه خرید یک کامپیوتر یکی از مشکلات افرادی بوده که اطلاعاتی زیادی از مشخصات فنی آن ها ندارند. در این مطلب می توانید به راحتی خوب یا بد بودن مشخصات فنی را تشخیص دهید.

پردازنده :

سال هاست که فروشنده های لپ تاپ و حتی کامپیوتر با گفتن اینکه سی پی یو core i7 است این ذهنیت را در ما ایجا می کنند که لپ تاپ دارای سی پی یوی قوی است و ما هم این موضوع را پذیرفته و اقدام به خرید می کنیم. اما آیا همه سی پی یو های i7 خوب هستند؟ فروشندگان فقط به گفتن همین موضوع بسنده می کنند و از گفتن شماره مدل پردازنده خودداری می کنند این در حالی است که پردازنده ها دارای نسل های مختلف هستند و یک پردازنده i3 نسل جدیدتر از i7  نسل قدیمی تر به مراتب بهتر است.

به عنوان مثال

پردازنده core i7 640m 2.80 GHz

در مقایسه با core i3 6100h 2.70 GHz

از نظر افرادی که اطلاعی از قدرت و پردازش این دو ؛ و میزان حافظه کش آن ها نداشته باشند پردازنده i7 ذکر شده را بهتر می دانند در صورتی که اینگونه نیست. اما افرادی که در این زمینه اطلاعات دارند با دیدن شماره پردازنده متوجه بهتر بودن پردازنده i3 ذکر شده خواهند شد.

خب اما چگونه افراد عادی متوجه این تفاوت بشوند؟

کافیست در گوگل تایپ کنید رتبه بنچمارکی cpu

وب سایتی به نام ۸bits.ir را مشاهده خواهید کرد .  روی آن کلیک کنید و صبر کنید تا سایت کاملا باز شود سپس در قسمت جستجو مدل پردازشگر را وارد کنید. با جستجو در بین تمام پردازنده ها رتبه و امتیاز پردازنده در میان سایر پردازنده ها را به شما نشان خواهد داد. هرچه امتیاز بیشتر و رتبه کمتر باشد پردازنده بهتری خواهد بود. این یک راه ساده برای تشخیص پردازنده نسبت به سایر پردازنده ها خواهد بود. در ضمن از طریق لینک زیر هم می توانید به مقایسه کاملتر پردازنده ها بپردازید. لینک زیر به روزتر است اما  به زبان انگلیسی است.

https://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php

پس  عواملی در پردازنده ها مهم هستند:

سری پردازنده : به عنوان مثال Pentium , i7 ,i5,i3,core 2 due  و…

مدل پردازنده: به عنوان مثال ۶۱۰۰h , 640m و…

شرکت سازنده: به عنوان مثال intel , amd و…

نوع پردازنده:به عنوان مثال از نوع ۶۴ بیتی باشد یا ۳۲ بیتی

تعداد هسته : به عنوان مثال ۲ هسته ای ، ۴ هسته ای و…

حافظه کشcache

فرکانس پردازنده: GHz

 

گرافیک :

سال هاست که فروشنده های لپ تاپ و حتی کامپیوتر با گفتن اینکه  گرافیک ۱ گیگا بایت یا ۲ گیگا بایت است این ذهنیت را در ما ایجا می کنند که لپ تاپ دارای گرافیکی قوی است و ما هم این موضوع را پذیرفته و اقدام به خرید می کنیم. اما آیا همه گرافیک هایی که می گویند ۱ یا ۲ یا ۴ گیگابایت است خوب هستند؟ فروشندگان فقط به گفتن همین موضوع بسنده می کنند و از گفتن مدل گرافیک خودداری می کنند این در حالی است که گرافیک ها دارای عوامل دیگری نیز برای شناسایی هستند.

عواملی چون:

تراشه: به عنوان مثال ۹۴۰۰gt , 8100gs و…

سازنده تراشه: به عنوان مثال nvidia , radeon و…

مقدار حافظه : همان اصطلاح ۱ گیگابایت یا ۲ گیگابایت و…

نوع حافظه: به عنوان مثال ddr3 , ddr5 و…

باس رابط:به عنوان مثال ۱۲۸ بیت ، ۲۵۶ بیت و…

رزولوشن تصویر: به عنوان مثال ۱۹۲۰*۱۰۸۰ و…

پشتیبانی از directx به روز

اگر افرادی که با کامپیوتر و لپ تاپ سروکار دارند مدل تراشه و سایر اطلاعات را بدهید متوجه خواهند شد کدام کارت گرافیک بهتر خواهد بود اما افراد عادی می بایست چگونه متوجه شوند؟

پاسخ همان راه حل سی پی یو است.

در گوگل سرچ کنید رتبه بنچمارکی کارت گرافیک و داخل وب سایت ۸bits.ir  شوید. در آن جا گرافیک مورد نظر خود را جستجو کنید . هرچه کارت گرافیک امتیاز بالاتر و رتبه پایین تر داشت کارت گرافیک بهتر خواهد بود. در ضمن پشتیبانی از دایرکت ایکس directx  بسیار مهم است زیرا با گذشت زمان پشتیبانی بازی ها و نرم افزارها از دایرکت ایکس های قدیمی کمتر می شود حتی اگر کارت گرافیک با رتبه و امتیاز بسیار بالا داشته باشید. حتما به پشتیبانی کارت گرافیک مورد نظر خود از دایرکت ایکس های بالاتر توجه کنید. در تاریخی که این مطلبی نوشته می شود دایرکت ایکس ۱۲ بالاترین دایرکت ایکسی است که منتشر شده است.

صفحه نمایش :

شاید شما احتیاجی به گرافیک و پردازنده بسیار قوی نداشته باشید اما نیاز یه یک صفحه نمایش با کیفیت نیاز دارید تا مطالب را بهتر بخوانید به راحتی وب گردی کنید ، فیلم تماشا کنید ، عکس ببینید و… که این کارها نیاز به داشتن یک نمایشگر خوب و با کیفیت است تا چشمانتان خسته نشود.

عواملی چون اندازه صفحه نمایش ، رزولوشن ، زاویه  دید گسترده ، تعداد رنگ قابل نمایش و شدت روشنایی در نمایشگرها بسیار مهم هستند.

توجه کنید که چه نوع صفحه نمایشی مد نظرتان است . اگر کار طراحی می کنید حتما به این موضوع توجه کنید زیرا اختلاف رنگ ها در طراحی و چیزی که در نمایشگر می بینید و  چیزی که در  چاپ نهایی خواهید دید بسیار متفاوت خواهد بود.

اگر بیشتر اهل تماشای فیلم هستید حتما به زاویه دید عمودی و افقی نمایشگر توجه کنید چون اگر توجه نکنید برای تماشای فیلم فقط باید روبه روی نمایشگر بنشینید که این موضوع کمی خسته کننده خواهد شد.

نمایشگر خیلی موضوع مهمی است و سر سری از این موضوع نگذرید و دقت کنید که حداقل رزولوشن ۱۰۸۰ باشد . چون بعد از مدتی لپ تاپ یا مانیتور را خریداری می کنید پشیمان می شوید که چرا بهترش را نخریدید. شاید اولش بگید مگه میخوام چی کار کنم همین نمایشگر معمولیش خوبه ولی بعد پشیمان شوید.

هارد دیسک :

شما اگر یک کامپیوتر یا لپ تاپ با بهترین مشخصات داشته باشید اما یک هارد دیسک دارای بد سکتور یا نیمه خراب داشته باشید سرعت آن سیستم بسیار پایین خواهد آمد حتی  نسبت به یک سیستم ضعیف و متوسط .

در ضمن این موضوع یکی از عواملی است که مردم فکر می کنند که سیستم آن ها قدیمی و ضعیف شده و باید سیستمشان را ارتقا دهند و یا تعویض کنند که اکثرا در اشتباه هستند و همین موضوع باعث هزینه کردن زیاد می شود در صورتی هارد دیسک آن ها رو به خرابی می رود. اما چگونه بفهمیم یک هارد دیسک خراب است و یا دارای بد سکتور است؟

خب شما با نرم افزار Hard Disk Sentinel میتوانید متوجه این موضوع شوید که ایراد از هارد شما است و یا خیر. تصاویر زیر یک هارد سالم و یک هارد خراب را نشان می دهد:

hard disk sentinel

hard disk sentinel

هارد SSD :

اگر می خواهید تجربه سرعت بالا با یک کامپیوتر را داشته باشد پیشنهاد ما به شما این است که هارد دیسک خود را به SSD تغییر دهید. البته هزینه خرید این هارد ها بسیار بالاست اما به داشتنش می ارزد. به طوری که اگر با کامپیوتری که هارد SSD روی آن نصب است کار کار کنید دیگر با کامپیوترهای معمولی نمی توانید کار کنید. سرعت بوت در کامپیوترهای معمولی از ۱۵ ثانیه در بهترین حالت تا ۱ یا ۲ دقیقه متغیر است . البته ۱۵ ثانیه برای زمانی است که در ویندوز برنامه ای نصب نشده است در ضمن زمانی که ویندوز بوت می شود دوباره زمانی را برای آماده شدن کامل سیستم نیز باید به انتظار بنشینیم. اما در هاردهای SSD این زمان از ۵ ثانیه تا ۱۵ ثانیه متغیر است و آماده شدن سیستم هم ۵ ثانیه بیشتر طول نمی کشد.

اگر شما قصد ارتقا دادن رم یا پردازنده دستگاه خود را دارید تا سرعت کامپیوتر شما کمی بیشتر شود باید بگویم دست نگه دارید و به جای هزینه کردن برای رم و پردازنده هارد SSD روی کامپیوتر خود قرار دهید.

ظاهر و وزن لپ تاپ:

این مسئله یک مسئله شخصی است که شما چه ظاهر و برندی را بیشتر می پسندید. ظاهر لپ تاپ دیگر یک مسئله فنی نیست و بیشتر سلیقه ای است که به خود شما می سپاریم. وزن هم به همین شکل که به شما چه قدر لپ تاپتان را حمل میکنید بستگی دارد.

قطعاتی که در لپ تاپ نمی توان ارتقا داد:

لپ تاپ ها اکثرا دارای دو اسلات رم هستند پس بیشتر از دو عدد رم نمی توان روی آن ها گذاشت و حتی بسیاری از آن ها در تاریخی که این مطلب نوشته می شود بیشتر از ۱۶ گیگابایت رم را پشتیبانی نمی کنند.

پردازنده لپ تاپ ها قابل ارتقا هستند اما ارتقای آن ها دارای محدودیت هستند. یعنی باید چیپ های مادربرد از پردازنده جدید پشتیبانی کند ، سوکت های پردازنده جدید با قبلی یکی باشد و یا حتی برای شماره مدل سوکت ؛ پردازنده بالاتر ساخته شده باشد و دلایل فنی دیگر.

کارت گرافیک لپ تاپ ها قابل ارتقا نیستند . پس اگر به دنبال بازی و کارهای گرافیکی هستید یک لپ تاپ با کارت گرافیک خوب خریداری کنید که بعدا به مشکل برنخورید.

این سه عامل اصلی در ارتقای لپ تاپ ها بودند وگرنه که بقیه قسمت ها یا به ارتقا نیاز ندارند و یا به راحتی قابل ارتقا هستند.

جمع بندی :

هیچوقت یک شرکت تولید کننده لپ تاپ و حتی موبایل بهترین ها را روی یک سیستم سوار نمی کنند . به عنوان مثال: یک لپ تاپ اگر رم خوب و پردازنده بسیار خوب دارد دارای گرافیک پایین است و برعکس یک لپ تاپ دارای گرافیک عالی است اما هارد دیسک ظرفیت پایین و پردازنده متوسط روی آن سوار است و … که این داستان دامه دارد. حتی این مسئله در موبایل هم صدق می کند. همین مسئله است که همه در خرید وسایل الکترونیکی همیشه شک دارند که چه دستگاهی را بخرند و عده کمی هم بعد از مدتی که دستگاهی را خریداری می کنند پشیمان می شوند که چرا آن یکی را نخریدند(آن یکی را که در فروشگاه دیده بودند).

منبع پر و پیمون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.