کاربرد انواع مختلف فیلامنت در چاپ سه بعدی

چاپ سه بعدی با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و استفاده از فیلامنت‌های مختلف، توانسته است به عنوان یکی از فناوری‌های پیشرفته توسعه پیداکند. فیلامنت‌های چاپ سه بعدی از جنس‌های مختلفی مانند:

  • پلی لاکتیک اسید (PLA)
  • اسیپلی گلیکولیک (PGLA)
  • اتریمید (TPE)
  • پلی اتیلن (PE)
  • پلی پروپیلن (PP)
  • نایلون (PA)

سلولزی و… استفاده می‌شوند که هریک از این فیلامنت‌ها دارای ویژگی‌ها و عملکردهای مختلفی هستند. که به معرفی برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

چاپ سه بعدی یکی از روش‌های ساخت قطعات با کاربری وسیع است. انتخاب نوع فیلامنت برای چاپ، تاثیر زیادی بر روی نتیجه‌ی نهایی و کارایی قطعه‌ی چاپ شده دارد. در این گزارش، به توضیح توابع انواع مختلف فیلامنت در چاپ سه بعدی پرداخته شده است.در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با نواع فیلامنت‌های مختلف در صنعت چاپ سه بعدی و کاربردهای آن آشنا سازیم.

فیلامنتPLA:

فیلامنت PLA یکی از پر استفاده‌ترین فیلامنت‌های چاپ سه بعدی است که به دلیل خواص بینظیر خود مانند:

  • بی‌خطر بودن برای محیط زیست
  • قابلیت بازیافت
  • سازگاری با دستگاه‌های چاپ

مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. همچنین، این فیلامنت دارای قابلیت چاپ با سرعت بالا و نیز صافی بیشتر در محصولات چاپ شده است.

فیلامنت PGLA:

فیلامنت PGLA نیز دارای ویژگی‌های شبیه به PLA است ولی دارای مقاومت بیشتری در برابر حرارت است  و استحکام بالاتری نسبت به فیلامنت  PLAدارا است. بنابراین، این فیلامنت بیشتر برای محصولات پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فیلامنت TPE:

فیلامنت TPE دارای خاصیت انعطاف‌پذیری بیشتری است ولی این نوع فیلامنت استحکام کمتری نسبت به فیلامنت‌های دیگر دارد. همچنین از این فیلامنت برای چاپ محصولاتی مانند:

  •  کیف
  • قاب موبایل
  • مواد مربوط به صنعت پوشاک استفاده می‌شود.

رشته TPU:

فیلامنت TPU (پلی اورتان ترموپلاستیک) ماده ای انعطاف پذیر و الاستیک است که برای چاپ قطعات نرم و انعطاف پذیر استفاده می شود. فیلامنت TPU به دلیل انعطاف پذیری، دوام و مقاومت شیمیایی شناخته شده است. فیلامنت TPU همچنین به راحتی با آن چاپ می شود و چاپ هایی با کیفیت بالا با سطح صاف تولید می کند.

فیلامنت آکریلونیتریل بوتادین استایرن(ABS)

این نوع فیلامنت با شیب بالای حرارتی و خواص مکانیکی بسیار قوی، مناسب برای چاپ قطعاتی است که به شدت ضربه پذیر هستند. فیلامنت ABS در دمای پایین بسیار ضعیف است و به همین دلیل برای چاپ باید از دمای بالایی استفاده شود. همچنین، این فیلامنت باعث گاز دهی بسیار کمی می‌شود و برای استفاده در محیط‌هایی که نیاز به عدم گازدهی دارند، مناسب است.

رفع مشکلات مربوط به فیلامنت در انواع پرینترهای ۳ بعدی

مسائل مربوط به فیلامنت یکی از رایج ترین مشکلاتی است که در پرینت سه بعدی افراد با آن مواجه می شوند. در اینجا چند مرحله که برای رفع آن لازم است تا مراحلی را کنترل کرده و به این طریق رفع مشکلات مربوط به فیلامنت در انواع پرینترهای ۳ بعدی را به راحتی حل کنید.

بررسی قرقره فیلامنت:

مطمئن شوید که قرقره فیلامنت به درستی بارگیری شده است و هیچ گرهی در فیلامنت وجود ندارد.

قطر رشته فیلامنت را بررسی کنید:

اگر پس از خرید پرینتر ۳ بعدی با مشکل مواجه شدید یکی از مواردی که باید حتما چک کنید آن است که مطمئن شوید که قطر رشته فیلامنت با تنظیمات نرم افزار چاپگر سه بعدی شما مطابقت دارد. اگر قطر نادرست با تنظیمات چاپگر همخوانی نداشته باشد با مشکل مواجه خواهید شد، از این‌رو لازم است تا تنظیمات را مطابق با قطر فیلامنت تنظیم کنید.

اکسترودر را تمیز کنید:

یک اکسترودر کثیف می تواند باعث توقف اکسترودر فیلامنت شود. اکسترودر را با یک برس کوچک یا هوای فشرده تمیز کنید تا هرگونه زباله یا گرد و غبار پاک شود. به این صورت می‌توانید به احتی عملکرد فیلامنت خود را افزایش داده و مشکل را کاملا حل کنید.

دما را بررسی کنید:

دمای اکسترودر می تواند بر جریان فیلامنت تأثیر بگذارد. مطمئن شوید که دما برای نوع رشته ای که استفاده می کنید به درستی تنظیم شده است. این کار به راحتی می‌تواند توسط خود شما و یا خدمات پرینت ۳ بعدی در تهران یا هر شهر دیگری که پرینتر را از آن خریداری کردید برای شما انجام شود.

سرعت چاپ را تنظیم کنید:

چاپ بیش از حد سریع می تواند باعث درهم رفتگی یا پیچیدگی فیلامنت شود. برای جلوگیری از این مشکل پس از خرید پرینتر ۳ بعدی خود، سرعت چاپ را با سرعت کمتری تنظیم کنی تا فیلامنت شما عملکرد بهتری پیدا کند..

نازل را بررسی کنید:

یک نازل مسدود یا آسیب دیده می تواند از اکسترود شدن صحیح فیلامنت جلوگیری کند. نازل را بردارید و با یک برس کوچک آن را کاملا تمیز کنید یا در صورت لزوم آن را تعویض کنید.

از فیلامنت با کیفیت بالا استفاده کنید:

فیلامنت بی کیفیت می تواند باعث ایجاد طیف وسیعی از مشکلات از جمله گره خوردن، پیچ خوردگی و اکستروژن ناسازگار شود. روی فیلامنت با کیفیت بالا از یک تامین کننده معتبر استفاده کنید تا از این مشکلات کاملا جلوگیری شود و فیلامنت شما روند بهتری به خود گیرد.

با  انجام دادن روش‌هایی که در بالا بدان اشاره کردیم می‌توانید  اکثر مشکلات مربوط به فیلامنت را در چاپگر سه بعدی خود برطرف کنید اما اگر تمام روش‌های بالا را چک کردید و همچنان با مشکل مواجه بودید، به دفترچه راهنمای چاپگر سه بعدی خود مراجعه کنید یا برای پشتیبانی بیشتر با سازنده تماس بگیرید.

هر فیلامنت چه خصوصیاتی دارد:

استحکام و دوام

انواع فیلامنت مانند ABS، PETG و نایلون به دلیل استحکام و دوام خود شناخته شده اند. این انواع فیلامنت برای ایجاد قطعات کاربردی که به استحکام و استحکام نیاز دارند، مانند قطعات مکانیکی و اجزای ابزار مناسب هستند

دوستدار محیط زیست

فیلامنت PLA سازگار با محیط زیست است و در حین چاپ دود مضر تولید نمی کند. این انواع فیلامنت برای ایجاد قطعاتی که نیاز به سازگاری با محیط زیست دارند یا برای ایجاد قطعاتی که در مصارف غذایی و پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند، مناسب هستند.

انعطاف پذیری و کشش

انواع فیلامنت مانند TPU انعطاف پذیر و الاستیک هستند و برای ایجاد قطعات نرم و کشسان مناسب هستند. فیلامنت TPU برای ساخت قاب گوشی، اسباب بازی و سایر کالاهای مصرفی که نیاز به انعطاف و دوام دارند استفاده می شود.

شفافیت

انواع فیلامنت مانند PETG شفاف هستند و برای ایجاد قطعات شفاف ایده آل هستند. فیلامنت PETG برای ایجاد بطری ها، ظروف و سایر محصولاتی که نیاز به شفافیت دارند استفاده می شود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.