کامیونی بدون نیاز به راننده
در سال های اخیر به منظور توسعه ناوگان حمل و نقل، شرکت خودروسازی ولوو روی فناوری تولید کامیون های هوشمند، بدون سرنشین و کابین راننده کار کرده است و برای اولین بار در دنیا کامیونی بدون نیاز به راننده معرفی کرده است. این خودروی ساخت شرکت ولوو با قابلیت رانندگی خودکار نیازی به دخالت انسانی برای رانندگی ندارد و لازم به ذکر است که هدف شرکت ولوو از تولید این کامیون هوشمند استفاده از آن در بنادر، مراکز نگهداری بزرگ و شهرهای صنعتی است.
در رابطه با عملکرد کامیون خودران برقی و بدون سرنشین ولوو با برند ویرا می توان به موتور تمام برقی آن، شباهت دپارتمان فنی و باتری آن با سایر کامیون های برقی ولوو اشاره کرد.همچنین دارای یک درایو الکتریکی ۱۸۰ کیلوواتی، یک باتری لیتیوم یونی ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلووات ساعتی است که پس از هر بار شارژ، برد ۳۰۰ کیلومتری را فراهم می کند.
یکی از اساسی ترین و کلیدی ترین ویژگی های این کامیون ولوو، قابلیت یدک کشی تریلر ۳۲ تنی است که ولوو به آن اشاره کرد.ولوو در خصوص عملکرد کامیون ورا افزود که این کامیون به یک شبکه ابری متصل است که می تواند اطلاعات لازم مانند اطلاعات مسیر، حجم بار و … را به اشتراک بگذارد و عملکرد آن را در جاده از طریق این شبکه ارزیابی کند.
کامیون ورا از لحظه شروع به کار قادر است بدون توقف به سمت مقصد حرکت کند و برای جلوگیری از حوادث احتمالی به حدود ۳۰ سیستم هشدار، دوربین کنترلی، ترمز برای کاهش خودکار سرعت و تنظیم فاصله مجهز شده است.
نایب رئیس بخش خودروهای بدون راننده ولوو در پاسخ به هدف تولید خودروهای بدون راننده و برقی گفت: هدف ما کاهش آلودگی صوتی و محیطی و همچنین افزایش بهره وری ناوگان حمل و نقل است چرا که این کامیون ها می توانند هر روز کار کنند.
ساعت در شبانه روز در دسترس هستند و همچنین افزود: این فناوری جدید منجر به کاهش هزینه ها می شود، بنابراین استفاده از این کامیون ها در بنادر، شهرهای صنعتی و کارخانه ها و مکان های محدود اقتصادی تر است.
با وجود تولید نمونه های این خودروی سنگین و تست آن، هنوز خبری از زمان ورود آن به بازار اعلام نشده است و شرکت ولوو اعلام کرده است که با وجود ورود کامیون ورا به بازار، نیاز برای کامیون ها و تریلرها با راننده حذف نخواهد شد.