کمپرسور هوا
کمپرسور هوا از جمله ابزارهای بادی ارزشمندی است که در صنایع مختلف کاربردهای فراوان دارد. با پیشرفت علم پنوماتیک (علوم بادی) در سالهای اخیر بر اهمیت این دستگاه در انواع صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع چوبی، تجهیزات پزشکی، کاغذسازی و حتی کارخانههای قند افزوده شده است. کمپرسور باد صنعتی دستگاهی عمری بوده و با داشتن بهرهوری بالا در ابعاد و حجمهای مختلف قابل استفاده است.
تولیدکنندگان در صنایع گوناگون همواره در پی بهترین کمپرسور هوا هستند که بتواند با صدا و لرزش کم، در ساعات طولانی بیشترین بازدهی را داشته باشد. برخی به اشتباه برای کاهش هزینهها به سراغ محصولات دسته دوم میروند و در اندک زمانی از کرده خود پشیمان میشوند. در این مقاله ضمن معرفی این دستگاه کاربردی و مهم که به عنوان قلب تپنده در ابزارهای بادی شناخته میشود، انواع آن را بررسی کرده و خواهیم دید که چرا نباید کمپرسور باد دست دوم بخریم.
آنچه در این مقاله میخوانید :
کمپرسور هوا چیست؟
کمپرسور هوا دستگاهی بادی است که کارش تبدیل قدرت یا انرژی سیال به انرژی جنبشی است. این دستگاه هوا را فشرده میکند و سپس با آزاد سازی این هوای فشرده شده نیروی زیادی ایجاد میکند. این کار بر اساس مشخصات فنی کمپرسور هوا از دو طریق ممکن میشود: جابهجایی مثبت و جابهجایی منفی. در گذشته انواع برند کمپرسور هوا از خارج از کشور به ایران وارد میشد؛ اما در سالهای اخیر کشورمان توانسته است در تولید این محصول خودکفا شود.
کمپرسور باد ایرانی چیزی کمتر از همتایان خارجی خود نداشته و باکیفیت عالی و بهرهوری بالا انجام وظیفه میکند. این محصول در انواع گوناگون و حجمهای مختلف به بازار ایران ارائه میشود. شرکتهای برجسته ایرانی با فراهم کردن امکان خرید آنلاین کمپرسور هوا موجب تسهیل فرآیند خرید برای مشتریان شده و رفاه حال آنان را تضمین کردند. سهولت دسترسی به دستگاه اصل، اورجینال و باکیفیت نیاز به خرید مدل دست دوم را کاهش میدهد.
چرا کمپرسور دست دوم نخریم؟
یکی از اشتباهات برخی صنعتگران هنگام خرید کمپرسور هوا ، انتخاب محصولات دست دوم است. برخی برای کاهش هزینهها و همچنین عدم صرف زمان کافی برای جستجوی برند مناسب به دنبال محصول دست دوم میروند. اشتباه آنان در این است که این ابزار به مرور زمان دچار استهلاک شده و از بهرهوری آن کاسته میشود. همچنین اجاره کمپرسور باد با قیمت بالا تنها به معنای اتلاف هزینه است.
خرید محصول دست دوم ممکن است با میزان کار ابزار بادی نیز انطباق نداشته باشد و موجب بروز فشار دائمی به موتور شود و در نتیجه استهلاک و اتلاف انرژی را به همراه خواهد داشت. برای همین، خرید نوع دست دوم که با اندازه، قدرت و سرعت ابزار مورد نیاز مصرف کننده تناسب نداشته باشد، تنها موجب اتلاف هزینه و انرژی خواهد شد. توصیه میشود مشتریان با بررسی لیست قیمت کمپرسور باد ، دستگاهی با قیمت مناسب و عمر طولانی خریداری کنند تا وسیلهای کارکرده و ضعیف.
انواع کمپرسور هوا
کمپرسور هوا با توجه به میزان هوای فشرده مورد نیاز شامل دو دسته کمپرسور دینامیکی و جابهجایی مثبت میشود. مدل دینامیکی خود انواع مختلفی دارد همچون مدل محوری و گریز از مرکز. مدل جابهجایی مثبت نیز در دو دسته روتاری و رفت و برگشتی قرار میگیرد که هرکدام انواع مختلفی دارند. با توجه به اینکه قیمت این مدلها همگی مناسب بوده و انواع آن در کشور یافت میشود، خرید نوع دست دوم این دستگاه توصیه نمیشود.
قیمت کمپرسور هوا
با استقبال گستردهای که از این دستگاه شده است، فروش کمپرسور هوا در سالهای اخیر افزایش چشمگیری به خود دیده. از جمله عواملی که هنگام خرید کمپرسور باد باید مد نظر فرد قرار گیرد، فشار کاری کمپرسور، حجم هوای مورد نیاز دستگاه، وجود یا عدم وجود روغن در هوای فشرده، سه فاز یا تک فاز بودن برق مورد مصرف و البته میزان حساسیت دستگاههای مصرف کننده هوا به آب و روغن است.
با توجه به نکاتی که مطرح شد، هنگام خرید انواع کمپرسور هوا همواره باید در نظر گرفت که محصول درجه یک بوده و دست دوم نباشد. حتی اگر بهترین مارک کمپرسور هوا را هم اجاره یا به صورت دست دوم خریداری کنید، از آنجایی که نمیدانید پیش از شما چطور از دستگاه استفاده شده است، این کار با ریسکهای زیادی همراه خواهد بود. شما باید بررسی کنید که آیا پیش از شما روغن یا فیلتر هواکش به موقع تعویض شده؟ لولهکشی مناسب انجام شده؟ و…
کاربرد کمپرسور هوا
از کمپرسور هوا در شاخههای مختلف صنایعی همچون پتروشیمی، خودروسازی، حمل و نقل و صنایع دفاعی استفاده میشود. این دستگاه همچنین در لوازم خانگی نیز ایفای نقش میکند، برای مثال میتوان آن را در کولر گازی، یخچال و جاروبرقی یافت. یکی از موارد استفاده از کمپرسور باد بی صدا در دندانپزشکی است. دندانپزشکان معمولا از این دستگاهها در سایز کوچک، با صدای کم و مدل بدون روغن استفاده میکنند.
کمپرسور باد دیزلی نیز به صورت عمده برای صنایع سنگین کاربرد دارد. این دستگاه برای تهیه هوای فشرده با فشار بالا برای پر کردن سیلندر گاز، یا در صنایع هواپیمایی برای تغذیه هوای فشرده موتور توربین به کار میرود.