۷ نوع اعتیاد که به سختی ترک می‌شوند!

در این مقاله، هفت نوع اعتیاد شایع و سخت در دنیا معرفی شده و توضیحاتی در مورد هر یک ارائه گردیده است.  این لیست، بنا به شدت اعتیاد به مواد مذکور، از سخت به سخت ترین تهیه شده است.

۱- کوکائین

کوکائین، ماده‌ای مخدر و بسیار قوی است که شیوع مصرف آن در جوانان بیشتر می باشد. طبق مطالعات انجام شده، بالاترین میزان مصرف کوکائین در سال ۱۹۸۰ بوده و بنابر نتایج به دست آمده، حدود ۱۰% از معتادان به کوکائین، بازه زمانی بسیار طولانی را درگیر این اعتیاد می مانند و حتی در دوره های درمان بلند مدت هم موفق به ترک آن نمی شوند.

بررسی‌ها نشان داده افرادی که به طور کامل موفق به ترک این ماده مخدر شده‌اند، از طبقات متوسط اجتماع بوده‌اند.

۲- الکل

درمورد اعتیاد به الکل، ارجاعات بسیاری در منابع مختلف از جمله مقالات علمی، ادبیات و همچنین خاطرات شخصی مشاهده می شود. تحقیقات اپیدمیولوژیک، برخلاف برخی اظهارات دیگر ثابت می‌کند که اعتیاد به الکل غیر قابل درمان نبوده است. در این راستا، پژوهش جامعی در سال ۲۰۰۵ انجام شد.

طی این پژوهش، ۴۳۰۰ معتاد به الکل،  مورد مصاحبه بالینی به صورت فردی قرار گرفتند. نتیجه‌ها نشان داده است که حدود یک چهارم از معتادین به الکل به نوع خاصی از درمان پاسخ داده‌اند. در حالی که حدود دو سوم از گروه مورد مطالعه، تا سال‌ها بعد درگیر اعتیاد به الکل مانده‌اند.

۳- والیوم

والیوم (بنزودیازپین) نوعی داروی مسکن بوده که بیشتر در درمان اختلالات افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو، در صورت استفاده دراز مدت  اعتیادآور می باشد. این موضوع، داروهای خواب آور، باربیتورات ها و آرام بخش ها را نیز شامل می شود.

در این خصوص اعتیاد به این ماده می توان یکی از گوینده های برجسته شهر نیویورک (جیم جکسون) را خاطرنشان نمود. بنا به گفته این گوینده معروف، درمان اعتیاد وی به والیوم تجربه بسیار سختی بوده است. به حدی که او مجبور شده بود مدتی طولانی را در بیمارستان سپری نماید.

۴- هروئین

مصرف منظم و دراز مدت هروئین، اعتیاد آور می باشد. ترک اعتیاد به این مسکن قوی، نیازمند شرایط بسیار سختی بوده و به شدت دشوار می‌باشد.

۵- سیگار

سیگار همیشه در لیست مواد اعتیاد آور ذکر شده و بنا به تصور عموم، ترک آن از ترک هروئین نیز سخت‌تر می‌باشد. نکته قابل توجه در این مورد این است که ۴۰ میلیون آمریکایی توانسته‌اند سیگار را ترک کنند. همچنین سیگار، برای نیمی از کسانی که آن را مصرف می کنند اعتیاد آور نبوده است.

نکته عجیبی که در برخورد مردم با سیگار وجود دارد این است که، مصرف سیگار را مشکلی در خور توجه نمی‌دانند و درمانی برای ترک آن در نظر نمی‌گیرند. پاسخ بسیاری از مصرف کنندگان سیگار به اینکه تا به حال برای ترک سیگار نزد تراپیست یا متخصص روانشناسی رفته‌اند، خیر می‌باشد.

۶- چیپس

اعتیاد به چیپس سیب زمینی از آن دسته اعتیادهاست که اغلب به عنوان اعتیاد پنهان از آن نام می برند. در سرتاسر جهان، به خصوص آمریکا، افراد زیادی درگیر این اعتیاد پنهان هستند.. بسیاری از عمل های جراحی متداول به منظور حفظ زیبایی، در حقیقت برای رفع عواقب مصرف اعتیاد به این سبک از مواد غذایی می باشد.

۷- عشق!

عشق  اعتیادآورترین مخدر است. وقتی کسی درگیر عشق می شود، ترک آن از پیچیده ترین موضوعات جهان است. بنا بر پژوهش های انجام شده، عشق علت اصلی بسیاری از قتل‌ها، خودکشی‌ها و جنایات دیگر ذکر شده است. برای درمان این مخدر، باید  عشق را از روان فرد به طور کامل حذف کرد.

این فرآیند، در حقیقت باعث آسیب عمیق روانی در فرد می شود و درمان آسیب روانی بنا به بررسی‌های انجام شده، به مراتب سخت‌تر می‌باشد. در ترک عشق، آسیب روحی که فرد متحمل می شود باعث ناکارآمدی او، حتی در انجام امور روزمره می‌شود. اختلالات خواب و درگیری های ذهنی مداوم از پیامدهای ترک این اعتیاد می‌باشند.

سوالات رایج

چرا افراد وابسته مواد اعتیاد آور می‌شوند؟

وابستگی افراد به مواد اعتیاد آور و افیونی در چندین مرحله به صورت تدریجی و مزمن رخ می دهد:

گام نخست: افراد با اصرار دوستان به سمت این مواد می روند و مایل هستند استفاده آن را تجربه نمایند.

گام دوم: افراد در اوقات تفریح از آن برای تفنن و خوش گذرانی استفاده می کنند. زیرا مصرف این مواد احساس خوشی و لذت به آن ها می دهد و از این کار استقبال می کنند.

گام سوم: این مرحله به نام مرحله سوء مصرف نام برده می شود. در این مرحله آثار مصرف مواد اعتیاد آور بر زندگی افراد، تاثیر نامطلوب و زیان آوری بر جای می گذارد.

گام چهارم: در نهایت افراد به مصرف این مواد وابسته می شوند. حال فرد هر روز نسبت به روزهای گذشته مصرف خود را بیشتر می کند و تحمل استفاده از آن ها را ندارد. علاوه بر این در صورت کاهش یا عدم مصرف آن ها دچار علایم آزار دهنده ای می گردد.

چطور می توانیم به فرد معتاد کمک نماییم؟

اگر فرد معتاد یکی از خویشاوندان نزدیک شما است و نگران وضعیت او هستید و قصد کمک به او را دارید، باید بدانید تصمیم درستی گرفته اید. در زیر راه حل هایی را به شما پیشنهاد می دهیم که به شما در این راه کمک خواهند کرد.

  • به فرد معتاد ثابت کنید که از او حمایت می کنید.
  • در اسرع وقت روش درمانی مناسبی را برای درمان او انتخاب نمایید.
  • در برابر سختی ها و مشکلات صبوری کنید و مقاومت نمایید.
  • رابطه خود را با فرد معتاد حفظ نمایید تا به شما اعتماد کند.
  • همراه با او تعامل داشته باشید تا از شما تاثیر مثبتی دریافت نماید.
  • در تمام مراحل درمان با فرد معتاد همراه باشید و او را تنها نگذارید.
  • ارجاع به انجمن‌های حمایتی مثل ان ای

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 + 2 =