۷ راهکار مواجهه با مدیر بد رفتار

ایده آل ترین موقعیت برای یک کارمند، همراهی و همکاری با مدیری است که تمام قد به پیشرفت کارکنان خود کمک کند. با آنها به شیوه ای نیکو رفتار کند و امکانات مناسب جهت رشد و پیشرفت کارکنان و در درجه بعدی سازمان خود را فراهم کند. اما واقعیت امر ممکن است به این زیبایی نباشد. بسیار شنیده ایم از رفتار عجیب مدیران بد رفتار در فضای کسب و کار. ممکن است خخود ما هم این تجربه را داشته باشیم.

دلایل وجود این اتفاث ممکن است عدم شایستگی فرد برای جایگاه مدیریت، کمبود اعتماد به نفس، خود خواهی و زیاده خواهی و یا حتی عدم مطالعه و آموزش صحیح در زمینه مدیریت باشد.

آزارهایی که ممکن است از سمت مدیرتان متوجه شما شود  در دسته بندی های متفاوت قرار می گیرد. مثلا در موقعیت های دو نفره تنش های لفظی و فریاد کشیدن بر سر شما، بهانه جویی و ایرادگیری های بی دلیل ممکن است از این آزار ها باشد. یا اینکه در جمع همکاران خود بی دلیل مورد انتقاد های های عجیب و غریب و بی مورد قرار بگیرید. و یا اینکه در سطح سازمان با دزدیدن اعتبار کاری که انجام داده اید و کارشکنی در مسیر دستیابی به اهدافتان به شما آزار و اذیت برساند.

همه این رفتار ها فضای محیط کاری را غیر قابل تحمل می کند. فشار ناشی از این مسئله استرتس زیادی را متوجه شما و همکارانتان می کند. در نتیجه شاهد عدم تمرکز و و بروز خطاهای بسیار در حین انجام وظیفه هستیم.

این گونه فشار ها اعتماد به نفس اعضا را سرکوب میکند و افراد حس تحقیر و شکست غرورشان را در خود احساس می کنند. از آنجایی که در همه شرایط حفظ سلامت روان با اهمیت ترین مسئله ممکن است، قصد داریم ۷ راهکار برای مواجه با این مدیران بدرفتار را بیان کنیم.

  • مشورت و صحبت با همکاران : برای اینکه مطمئن شویم آیا مدیر ما در مقابل ما فوق سخت گیر است یا خیر و یا اینکه رفتار های عجیب را از خود بروز می دهد یا تصور ما است، باید پیرامون این مسئله با همکارانمان صحبت کنیم. به کمک این گفت و گو شما صحت افکار و تصورات خود را می آزمایید و در مقابل آن راهکار می اندیشید.

مثلا اگر متوجه  شدید برخورد مدیر فقط با شما مناسب نیست، ممکن است دو دلیل داشته باشد: یا شما کار خود ا به درستی و به خوبی انجام نمی دهید و یا اینکه مدیرتان از شما خوشش نمی آید. البته پیشنهاد می شود در گفت و گو با همکاذانتان بسیار محتاطانه عمل کنید تا دچار بدگویی یا غیبت نشود. چرا که در صورت بروز این اتفاق شرایط سخت نر و محیط متشنج تر خواهد شد.

  1. شناخت محرک های عصبی و استرس زای مدیر : یکی دیگر از راهکاری مواجهه با مدیر بدرفتار، بررسی و شناخت عواملی است که سبب عصبانیت او می شود. باید ریشه رفتار های نا مناسب را بیابید و تلاش کنید آنها را به حداقل برسانید. اگر آن محرک به شما مربوط می شود، سعی کنید از انجام آن عمل دوری کنید و اگر آن محرک به شما مربوط نمی شود، سعی کنید در آن موقعیت ها کمتر با او رو به رو شوید.
  2. چارچوب گذاری و تعیین مرزها: بسیار مهم است دانستن این نکته که ما خود تعیین کننده نوع برخورد دیگران با خودمان هستیم. ما با رفتارمان میتوانیم تعیین کنیم که فرد مقابل تا چه اندازه ای اجازه دارد به حریم ما وارد شود. در این اقدام بسیار مهم است که مهارت ” نه گفتن ” را در خود تقویت کرده و اجازه ندهید کاری غیر معقول به شما محول شود. مثلا اجازه ندهید کارهایی برای آخر هفته و یا زمان تعطیلات به شما بسپارند. اگر آنها حد و مرز خود را فراموش کرده اند شما هستید که باید به آنها یادآوری کنید.
  3. پیشرو بودن: شما میتوانید بخشی از فعالیت های آینده خود را انجام دهید تا پیش تر از برنامه خود باشید. میتوان خواسته های مدیر خود را پیش بینی کنید و پیش از آن به برآورده کردن آنها بپرزدازید. با این اقدام هم شما استرس کمتری را تحمل کرده و هم رئیستان متوجه خواهد شد شما با دقت و ظرافت بیشتری کارها و وظایف خود را پیگیری می کنید.
  4. ثبت همه چیز و اطمینان از انجام همه ی وظایف : رعایت این نکته را میتوان از اصلی ترین راهکار های مواجه با مدیر بدرفتار دانست.مطمئن شوید که همه ی وظایف و امور محول شده را به بهترین نحو انجام داده اید. اگر ما به عنوان کارمند تمام امور خود را به نحو احسن انجام ندهیم و مدام فراموش کار و یا اهمال کار باشیم، یعنی کارمند شایسته ای نیستیم و این خود میتواند محرکی برای بدرفتاری مدیرمان باشد. نوشتن و ثبت وظایف بسیار به ما کمک می کند تا چیزی را فراموش نکنیم و بدون استرس روی کارهای خود تمرکز کنیم. علاوه بر ثبت کارهای انجام نشده، ثبت کارهایی که انجام شده بسیار به اعتماد به نفس و بهبود عملکرد ما کمک می کند.
  5. عمل کردن مثل یک رهبر: از جمله دیگر راهکاری مواجهه با مدیر بدرفتار میتوان به این مورد اشاره کرد که گاهی لازم است خودتان به تنهایی تصمیم بگیرید. اگر به مهارت و عملکرد خود اطمینان دارید آنچه فکر میکنید به نفع تیم و سازمانتان است را به بهترین نحو انجام دهید. با این کار دیگران نیز متوجه مهارت و خلاقیت بالای شما می شوند و در قدم بعدی شما را نیز به عنوان یک رهبر می شناسند. البته باید به این نکته توجه کرد که پیش از اقدام مدیر و رئیستان را از کلیت ماجرا با خبر کنید. دقت کنید کلیت ماجرا نه جزئیات و ریزه کاری ها را.
  6. اطلاع به منابع انسانی و سطوح بالاتر : در صوزتی که تمام این راهکار ها را به کا گرفتید و هیچ تفاوتی در رفتار مدیرتان مشاهده نکردید، می توانید به واحد منابع انسانی و سطوح بالاتر خود اطلاع دهید تا به حل مشکل شما کمک کنند. اجازه ندهید یک نفر محیط کاری شما را برای شما متشنج کند و غیر قابل تحمل کند. مشکل خود و نیاز خود به پیشتیبانی و حمایت را مطرح کنید تا اگر راهکاری در نظر دارند آن را اجرا کنید. مثلا میتوانید درخواست انتقال خود به بخش دیگر را مطرخ کنید یا …. ثمره این اقدام حتی اگر ترتیب اثری از جانب آنها داده نشود، حداقل شما از تلاش خودتان در این ماجرا و برای حل این مشکل راضی هستید.

اگر تمام راهکار های مواجهه با مدیر بدرفتار را به کار گرفتید و همچنان این مشکل برای شما حل نشده باقی ماند، به دنبال یک راهکار اساسی باشید. به کاری جدید در سازمانی جدید و یا حتی خود اشتغالی فکر کنید. هیچ کار و اقدامی آن قدری ارزش ندارد که به سلامت روان شما و عزت نفستان آسیب بزند. سلامتی که باید در وجود شما باشد، با هیچ موقعیت شغلی و با هیچ مقدار حقوق و دستمزدی قابل مقایسه نیست. پس با کار و فعالیت در یک محیط مسموم آن را به خطر نیندازید.

پیشنهادی که ما به عنوان راه حل برای شما فراهم آورده ایم، استفاده از ابزار ها برای مدیریت تیم ها است. در فضای امروزه کسب  وکار که همه چیز به دنبال دیجیتالی شده است، نرم افزار ها بسیار به کمک ما می آیند.

ما در تیم هدف سنج کوشیده ایم، جامع ترین نرم افزار مدیریت تیمی را فرهم آوریم تا مدیران پیشرو از آن استفاده کزده. هدف سنج به شما می آموزد در وهله اول کارکنانی با نشاط، با انگیزه، خلاق و با روحیه تیمی بالا در کنار خود  گردآوری کنید و در مرحله دوم همه با هم به عنوان یک تیم مقتدر به سوی پیشبرد اهداف والای فردی و سازمانی بکوشید.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × 2 =